רובנו רגילים לחשוב על החגים כזמן לחוץ ומתוח מבחינה משפחתית, אלא שתקופת החגים עלולה להיות מתוחה גם במישור הזוגי. אז כדי לוודא שתגיעו גם לחגים הבאים ביחד, ביקשנו מאיריס סלומון, פסיכולוגית ומנהלת חברת ספיד דייט, לתת לנו כמה דגשים שחשוב לכל מי שנמצא בזוגיות לדעת. היא נתנה לנו 12 טיפים מעולים - שיעזרו לכם לעבור את זה בשלום.

עוד בערוץ הנשים:

1. אל תחפשו את המדורה

"פרויד הגדיר התאהבות כמחלת נפש, והיום אנחנו יודעים שיש 12 חומרים שמופרשים במוח כשאנחנו מתאהבים", מסבירה סלומון. "אבל אחרי השלב הזה, שלוקח כמה חודשים, מגיעים החיים האמיתיים - ואין שום סיבה לצפות לאש ולזיקוקים של ההתחלה. יש לשגרה גם יתרונות, כמו תחושתב ביטחון, חברות ושותפות, ואם רק מתעסקים ב'איפה האש שהייתה לנו פעם' במקום בבניית הקשר לטווח ארוך - זה לא יצליח".

חיזוק הזוגיות (צילום: Unsplash)
מדורה זה נחמד, אבל צריך לדעת לשחרר | צילום: Unsplash
 

2. עיקרון המנגל

"למרות שלא צריך לחפש את הבערה של ההתחלה, עדיין כל זוגיות צריכה תחזוק של אש קטנה, וחשוב 'להכניס קרשים'. חוויות חדשות, תחביבים משותפים - זה לא קורה ספונטנית, צריך להשקיע בזה מחשבה ומשאבים - אבל זה הכרחי לתחזוק הקשר. זו אמנם עבודה כיפית ,אבל עבודה".

חיזוק הזוגיות (צילום: Unsplash)
במקום המדורה, לכו על המנגל | צילום: Unsplash
 

3. דו"ח שבועי

"אין זוג בעולם שאין לו קונפליקטים. כל אחד מגיע עם ערכים שונים, דעות שונות, שאיפות שלפעמים מתנגשות. אפשר כמובן לטאטא הכל מתחת לשטיח, אבל זה מחזיק רק עד שהכל שמתפוצץ. אני ממליצה ממש ליזום שיחה קבועה, אפילו שבועית, להתנתק מהפרעות (כמו ילדים, טלוויזיה וסלולרים) ואפילו לעשות קצת עבודת הכנה, לרשום נקודות לשיחה כדי לא להתפרץ ולשכוח ברגע האמת ובעיקר: להקשיב ולא רק להשמיע". 

4. לא לשכוח את הטוב

"גם במהלך שיחות קשות, חשוב לא לצבוע הכל בשחור. אפשר להעביר ביקורת, חשוב להגיד מה מפריע, אבל גם כשעושים את זה חשוב לפרגן, להגיד מה טוב למרות שיש דברים פחות טובים ולשמור על פרופורציות".

חיזוק הזוגיות (צילום: Unsplash)
הזכירו לעצמכם את הדברים הטובים | צילום: Unsplash
 

5. לשמור על ביחד ולחוד

"הוא לא חייב לאהוב את כל החברות שלך, ואת לא חייבת לאהוב את חוג הסלסה השבועי שלו. הרבה פעמים מגיעים אליי זוגות עם תפיסה שלפיה בזוגיות צריך לעשות הכל ביחד, וזה פשוט לא נכון. כשיש לכל אחד מבני הזוג חלקים נפרדים בחיים זה יוצר געגועים ועניין - כשחוזרים הביתה ומספרים לבן הזוג על החוויות שעברנו, זה הרבה יותר מעניין מעוד דיווח משעמם על היום בעבודה. צריך ספייס כדי לרצות להתקרב, ותחביבים או יציאות בנפרד מאוד עוזרים בעניין הזה". 

6. לדעת לריב

"לריב זה בסדר, זה טבעי. זוג שלא רב - לפחות אחד מהם מדוכא או מבליג יותר מדי. אבל גם לריב צריך לדעת. יש טיפ אלמותי, שמפציר בזוגות לא ללכת לישון כועסים, ויש בזה לא מעט אמת. כל יום יש הזדמנות לשיפור. חשוב לא למתוח ריב על ימים ושבועות, עד שכבר שוכחים על מה רבנו ונשארת רק מרירות וכעס, אלא ללבן את הדברים כמה שיותר מהר ולהמשיך הלאה".

 

7. לא לפחד להתפשר

"לכל אחד יש את הייהרג ובל יעבור שלו, אבל גם דברים שאפשר להתפשר בהם. אף אחד לא מצפה מכם להתפשר על העקרונות הכי חשובים בחיים שלכם, אבל חשוב למצוא דברים שאתם כן יכולים להתגמש בהם, לטובת שניכם". 

8. לא לשתף קרובי משפחה במחלוקות

"קשה לאמא שלך לשבת מול בן הזוג שלך בשולחן החג אחרי שסיפרת לה כמה הוא עצבן אותך בשבוע שעבר, ואחרי שסיפרת לאחותך איך אשתך התנהגה אליך בבוקר, אל תצפה שהיא תחייך אליה בלבביות. נכון, חשוב לשחרר, אבל השתדלו לעשות את זה אצל חברים שפחות קרובים לבן או לבת הזוג או אצל איש מקצוע".

חיזוק הזוגיות (צילום: Unsplash)
הזוגיות היא רק שלכם, לא של קרובי המשפחה | צילום: Unsplash
 

9. להכניס את הפנקס

"אם ויתרתם - ותרו בלב שלם, אם נתתם - נתתם בשביל לתת, לא כדי לשלוף את החשבון בשלב מאוחר יותר. פנקסנות היא תכונה לא מושכת, שיכולה לכרסם את הזוגיות מבפנים. אל תשלפו פתאום מחווה שעשיתם לפני שנה כדי לשכנע את הצד השני להוריד את הזבל - זה לא עוזר, וממש מוציא את הערך בדיעבד מהמחווה שעשיתם".

חיזוק הזוגיות (צילום: Unsplash)
אל תשכחו להניח את הפנקס | צילום: Unsplash
 

10. לא לצפות לסימטריה

"אם את הכנת סיר ממולאים שלקח לך ארבע שעות לארוחת ערב, ולמחרת חזרת מאוחר וגילית שבמקום לבשל הוא הזמין פיצה - זה בסדר, כל אחד עושה מה שהוא יכול ורוצה לתת בכל תחום, וחשוב להוציא את הטוב מבן הזוג ולא לצפות שיעשה רק מה שאנחנו מצפים". 

11. תיבת הבטחות

"אתם יכולים להכין כמה פתקים עם דברים שאתם רוצים לעשות - מלצאת יחד למסעדה חדשה ששמעתם עליה, ועד שבועיים בתאילנד. פעם בכמה זמן גשו לקופסה ותגרילו פתק - ברור שלא תמיד אפשר לממש את הפתק שיוצא, אבל עצם התזכורת לחלומות ולרצונות המשותפים שלכם תחזק את הקשר ותתן לכם משהו לשאוף אליו".

חיזוק הזוגיות (צילום: Unsplash)
פנו זמן לשאיפות הזוגיות שלכם | צילום: Unsplash
  

12. הסכם שנה חדשה 

"לכבוד השנה החדשה, אני ממליצה לכם לעשות הסכם - וממש לכתוב אותו בנקודות. אפשר לכתוב שם מה חשוב לכם לשמר בקשר שלכם, מה אתם רוצים שישתנה בשנה החדשה, מה מפריע לכם בעצמכם ובבן הזוג ומה השאיפות שלכם לשנה הקרובה - ומדי פעם, במיוחד כשקשה, להציץ בהסכם הזה ולהיזכר בכל הסיבות שבגללן אתם ביחד".

חיזוק הזוגיות (צילום: Unsplash)
שנה חדשה, דף חדש | צילום: Unsplash

>> תתחילו מכאן: הדייטים המדהימים ביותר בעולם