Slut Walk בגלזגו, סקוטלנד (צילום: Jeff J Mitchell, GettyImages IL)
למי קראת שרמוטה? צעדת סלאטס בגלזגו, סקוטלנד | צילום: Jeff J Mitchell, GettyImages IL

בדף האירוע "צעדת השרמוטות התל אביביות" בפייסבוק מופיע הקול הקורא הבא: "כשמכל עבר נשמעת הטענה כי נשים שמתלבשות חשוף, בוחרות לשתות אלכוהול או בוחרות להתנהג בצורה מסויימת, אחראיות ואשמות באונס ובהטרדות המיניות שלהן עצמן – אנו חייבים למחות". 

"צעדות שרמוטות" (Slut Walks) התקיימו השנה ברחבי העולם, והנה הגיע תורה של מדינתנו הקטנה להרים את ראשה. הצעדה הראשונה בישראל תצא ביום שישי, 16.3, ב-11 בבוקר מגן מאיר לכיוון כיכר רבין בתל אביב, ויצעדו בה נשים במצב רוח לוחמני ובלבוש לא צנוע בעליל.

הכל התחיל מקצין משטרה שנאם בכנס לנפגעות תקיפה מינית בטורונטו, והצהיר כי הדרך הכי טובה להימנע מאונס תהיה "להפסיק להתלבש כמו שרמוטות". המשפט הזה הניע את הצעדה הראשונה, שנערכה בעיר ב-3 לאפריל 2011; נשים וגם גברים בבגדים חושפניים ככל הניתן זעקו מסר ברור - אלימות מינית אינה קשורה לבגדי הקורבן, אלא לאלימות התוקף. מאז הספיקו להיערך צעדות בערים אחרות בקנדה, ארצות הברית, אירופה, ניו זילנד ואף בהודו.

"הגוף הוא שלנו בלבד"

מארגנות הצעדה בתל אביב הן אילנה רוזנברג, יערה ליברמן-קליף, נטע פרידמן וטל גונן. הן הקדימו את התכנונים לארגן צעדות בירושלים ובחיפה בסוף מרץ - תחילת אפריל, והחליטו לפתוח את גל הצעדות בתל אביב, העיר ה"פתוחה" ביותר בארץ. בדף האירוע מספרות היוזמות כי הצעדה ננקטה גם כתגובה לבעיה הלוקאלית העכשווית - הדרת הנשים: "בתקופה של הדרת נשים ומשמרות צניעות, כאשר נשים נתפשות כאובייקטים מיניים נטולי כישורים, נרצה לציין שעירום איננו בהכרח משחרר, אך הוא לגיטימי לחלוטין. שלטי חוצות גרנדיוזים של בחורות עירומות אינן התשובה לדיכוי מגדרי דתי, אך עם זאת הגוף שלנו הוא שלנו ומכך בחירת הלבוש הוא שלנו בלבד - גם אם היא לא מוצאת חן בעיני אחרים; ואינה מהווה תירוץ להטרדה, אונס או כל דבר אחר".

Slut Walk בברלין, גרמניה (צילום: Sean Gallup, GettyImages IL)
"לא אובייקט מיני". צעדת שרמוטות בברלין, גרמניה | צילום: Sean Gallup, GettyImages IL
 

>> מצטרפות למשמרות האי-צניעות כדי להגן על כבודנו, או מרגישות שמדובר בגימיק בוטה? ספרו לנו

פרויקט צילומים המעמיד קורבנות אונס מול המצלמה: מעצים או מזיק?