אישה בעניבה, גבר בחצאית: פרויקט צילום שווה הצצה
הצלמת חנה פסוט מצליחה לרתק בפרויקט הצילום החדש שלה "סוויצ'רו" ("החלפות"), בו היא משחקת משחקי החלפות בין בגדים של בני זוג ומצלמת אותם באותה פוזיציה עם בגדיו של האחר. התוצאה שנונה, משעשעת וגורמת למחשבה


"אני מאד מקווה שזה יפתח לאנשים את הראש"
הרעיון לפרויקט התחיל כרעיון משעשע גרידא."הייתי בטיול מחנאות עם כמה חברים ושניים מהם התלבשו בצורה מאד שונה זה מזו. אחת לבשה חולצת צבעונית במיוחד והשני לבש מכנסיים וחולצה שחורים. חשבתי שזה יהיה מגניב אם הם היו מתחלפים בבגדים והחלטתי לצלם אותם לפני ואחרי", היא מספרת ל-nothing major.
בתמונות, ניתן לראות גברים בגרביוני רשת,שמלות מיני ונעלי עקב, בזמן שנשים מתהלכות בתוך חליפות, בוקסרים ועניבות. היפוך התפקידים גם מביא להיפוך גבהים: גברים נמוכים, נשים גבוהות, "נשים" מזוקנות, ו"גברים לא שעירים". על אף שניתן לראות כאלה פה ושם ברחובות, ההשוואה עדיין גורמת לנו לראות דברים שאנחנו פחות מכירים. לגברי פסוט, זה בדיוק מה שגורם לאנשים להגיב.
מאז התחילה בצילומים בשנת 2010 צילמה פסוט כ-200 תמונות בעיקר באזור מגוריה, וכן הרחיקה עם הפרויקט גם לברצלונה, וינה אוסקה, פריז, סאן פרנסיסקו, ניו יורק, לוס אנג'לס ועוד. "כשהתחלתי - חשבתי שזאת תהיה השקפה מעניינת וחדשה על צילומי דיוקן", מספרת פסוט. "אבל אחרי שצילמתי כל כך הרבה תמונות ושמעתי דעות של אנשים שונים, אני יודעת שהצילומים אומרים הרבה יותר ממה שדיוקן יכול היה. אני עדיין נהנית לשמוע את הפרשנויות של כולם מאשר להחליט על רעיון אחד של מה שאני חושבת שזה צריך להיות".


