אישה עצובה (צילום: Martin Dimitrov, Istock)
חשוב שתדעי שאת לא לבד | צילום: Martin Dimitrov, Istock
"רק השנה העזתי להוציא החוצה ולספר את הסיפור שלי... מדובר באח שלי שמבוגר ממני ב-12 שנים.  שנים האמנתי שאני רציתי ברוב המגעים שהיו לי איתו, ולא חשבתי בכלל שזו הטרדה או התעללות מינית!!! אני עוד מתקשה לראות את זה ככה. אבל הוא כן נגע בי, בישבן ובאיברי המין", כך כותבת אחת מתוך 152 הנשים שהסכימו לשתף את סיפורי התקיפות המיניות שלהן בעמוד הפייסבוק אחת מתוך אחת" שהוקם ביום ראשון השבוע וכבר מעורר הרבה מאוד עניין והתייחסות ברשת.

מקום מסודר שיאגד את כל סיפורי התקיפות המיניות

מאז הקמתו של העמוד, כבר קרוב ל-3,000 אנשים הצטרפו אליו, ביניהן נשים שקוראות את סיפוריהן של אחרות, נשים שמספרות בעילום שם או בשם מלא את סיפוריהן שלהן וגברים שנדהמים לקרוא על הקשיים שכל אבל כל אישה עוברת. הסיפורים הקשים לקריאה מציגים מגילות ארוכות ומפורטות של חוויות אינטימיות מחייהן.

 "הבנתי שיש נשים שכותבות על התקיפות המיניות שלהן אבל אין מקום מסודר שיאגד את סיפורי התקיפות המיניות ואז זה בורח", אומרת לנו אחת ממקימות העמוד, גל שרגיל, 29, בעלת תואר שני בלימודי מגדר באוניברסיטת בר אילן, לומדת כרגע משפטים, מראש פינה. "הבנתי שצריך דף שיארגן את כל המקרים האלה יחד על מנת להראות את המסה, שזו אינה מישהי בודדת שזה קרה לה בגלל שעשתה ככה או ככה. זה קורה לכולנו לכן שם הקבוצה זו -  אחת מתוך אחת".

אחת מתוך אחת (צילום: www.facebook.com/oneofone1)
מתוך עמוד הפייסבוק "אחת מתוך אחת". "אפשר להאשים כל אחת בנפרד, אבל אי אפשר להאשים את כולנו כקבוצה" | צילום: www.facebook.com/oneofone1
עבור שרגיל העלאת המודעות לנושא נובעת ממקום אישי. "גם לי יש רשימה. לפני 3 שנים נאנסתי על ידי מישהו שיצאתי איתו וזה משהו שמאד הציף בי את המקום הזה שאפשר יהיה לדבר על זה".

אל האתר צירפה את שלומית הברון, 37, אם לשניים, פעילה פמיניסטית מכפר סבא. "הסיבה שפתחנו את העמוד הייתה שהצטברו עוד ועוד עדויות אחרי פרשת עמנואל רוזן ופרשת הערת השופט ש'יש נשים שנהנות מאונס'.  אריאלה מלמד כתבה את סיפור התקיפה המינית שלה, ואחר כך גם שרון שפורר, עיתונאית "הארץ", כתבה טור בקריאה לנשים לצאת מהארון לאחר שעברה את כל ההטרדות המיניות שעברה בחייה. בעקבות זאת אני ועוד פעילות פמיניסטיות עשינו רשימה של כל ההטרדות המיניות שעברנו, ומצאנו שלכל אחת יש מגילה של לפחות 10 מקרים".

"אל תרגישי אשמה כי זה קורה לכל אישה"

לטענת הברון לעמוד הפייסבוק יש שלוש מטרות מוצהרות. "המטרה הראשונה היא להגיד לנשים שהן לא לבד. זה קורה לכל אישה ואנחנו באמת אחת מתוך אחת ואל תרגישי אשמה כי זה קורה לכולן. הדבר השני הוא  לבקש מנשים שיכולות ובשלות לכך לפרסם את סיפורי התקיפה המינית שלהן בשמן ולא בשם בדוי או חלקי כמו שחלקנו עשינו. אנחנו לא מפעילות לחץ על נשים, אלא קוראות להן להגיד, 'זה קרה לי ולא לאישה הרחק בהרי האופק'. קל לנו יותר לראות את עצמנו במישהי שאנחנו מזהים אותה ורואים את פניה. זו קריאה לכל אישה, דתייה, חילוניה, חרדית וערביה. המטרה השלישית היא לאפשר לגברים שרוצים להיות חברים ושותפים לקרוא את העדויות האלה ולהבין באיזה עולם אחר אנחנו חיות למרות שאנחנו חיים באותו מקום. הם לא מכירים את המציאות הזאת. הם מאד מופתעים כי אנחנו לא מספרות אפילו לגברים הכי קרובים אלינו.

שלומית הברון (מימין) וגל שרגיל (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
מקימות העמוד: שלומית הברון (מימין) וגל שרגיל | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
"אנחנו בשלב המאד ראשוני של עמוד הפייסבוק. כרגע המטרה היא להעלות מודעות ולהפסיק להאשים את הנפגעות בתקיפות המיניות שלהן. אפשר להאשים כל אחת בנפרד, אבל אי אפשר להאשים את כולנו כקבוצה. אחד הדברים המאד חשובים הוא שנשים מדברות על הבושה והאשמה ואלה התחושות הכי קשות שעולות שם ואנחנו מקבלות המון פידבקים שהדף עוזר להן מאד עם תחושת האשמה ומאד מחזק אותן. בינתיים קיבלנו הדרכה קצרה מהמרכז לסיוע לנפגעות תקיפה מינית ומי שפונה אלינו אנחנו נותנות לה מענה ראשוני אבל מפנות גם למרכז".

>> השוטר דרש: תנענעי את השדיים שלך

>> mako נשים בפייס: למה את מחכה?