בפעם הראשונה שנתקלתי בפילאטיס גארודה, זה נשמע לי כמו גבינת גאודה - לא סקסי במיוחד. אחר כך הבנתי שסטינג ומדונה עושים את זה והם נראים כמו שהם נראים, והיה לי ברור שאני חייבת לנסות.

רעות גרייצר הביאה לארץ את השיטה, שהומצאה על ידי המורה שלה ושל מפורסמים רבים בעולם. המורה, ג'יימס דה סילבה, שכלל יחד עם גרייצר את מכשירי הפילאטיס, הגדיל את טווחי התנועה של המתאמן ובנה תרגילים שלא ניתן לבצע בשיטה המסורתית. פגשתי את גרייצר בסטודיו שלה לאימון אחת על אחת וניסיתי להבין למה אני צריכה לנוע כל הזמן כמו בריקוד, למה מחלקים את הגוף לימין ושמאל ומי צריך את כל המורכבות הזאת ששינתה לי את כל החשיבה הפילאטיסית שלי, שמסתבר שהיא הייתה מקובעת. ואני הייתי בטוחה שאני זורמת.

מה עושים כאן:

גארודה היא שיטה והשקפה של תנועה, שאפשר לבצע על המזרן או על מכשירי הגארודה הייעודיים. כל שיעור יראה אחרת מקודמו: משותפים לכל השיעורים הם העקרונות של הנשימה היוגית, הזרימה הריקודית בתנועות וחיזוק שרירי השלד תוך כדי תנועה. אם בפילאטיס אומרים להחזיק ולקבע כל הזמן, הגארודה יותר בעד שחרור. הרבה פחות איסורים והרבה יותר חופש בתנועה. זה נשמע טוב וזורם, אבל בפועל זאת עבודה קשה, במיוחד למי שרגילה שנים לאסוף את הגוף ולנשום למקומות אחרים.

פילאטיס גארודה (צילום: שרון ינובסקי קפלן)
שיטה שיש בה הכל מהכל | צילום: שרון ינובסקי קפלן

השיעור התחיל בשכיבה על הגב ועבודה של רגל ימין עם רצועת פילאטיס, בכל מיני וריאציות של תרגילים. במשך רבע שעה התייחסנו רק לרגל אחת שלי, ואני מודה שכבר התגעגעתי לשניה; אני מעדיפה עבודה על כל הגוף ביחד, ופחות לקטוע אותו למשך כל כך הרבה זמן – והקיטוע הזה מאפיין הרבה מהתרגילים בגארודה.

עבדנו על מתיחות עם המכשירים וביצענו כל מיני תרגילים שנראו יותר כמו ריקוד מאשר תרגיל. יש בשיטה הזו בעצם קצת מהכל: גם פילאטיס, גם יוגה, גם שיטת אלכסנדר, גם ריקוד ועוד את הטאץ' והאמירה של רעות. לא הרגשתי את הגוף לאחר מכן, אבל זה היה רק לאחר שיעור היכרות אחד. הקושי הכי גדול שלי עם הגארודה הוא השינוי של כל חוקי הפילאטיס הנוקשים, אולי, אבל המועילים לי ולשאר חובבי הז'אנר.

למי זה מתאים: לכולן. כל אחת יכולה למצוא את עצמה בשיעור, יש רמות שונות ומגוונות.

למי לא: למי שאין לה סבלנות להקשיב לגוף, לסובלות מבעיות של קשב וריכוז, למשתעממות בקלות. אין גם מוזיקה בשיעור. למי שלא אוהבת לרקוד ולבעלות קורדינציה גרועה במיוחד.

שרון נמתחת בפילאטיס גארודה (צילום: שרון ינובסקי קפלן)
לפעמים זה נראה כמו ריקוד יותר מאשר כמו תרגיל | צילום: שרון ינובסקי קפלן

כמה שורפים: לא ממש שורפים. מחטבים ומחזקים.

מד דופק: נמוך.

כמה פעמים בשבוע: אפשר גם כל יום אם מאוד רוצים. מומלץ 3-4 פעמים בשבוע, כמו כל פעילות גופנית.

איפה מתאמנים: בסטודיו של רעות גרייצל

כמה עולה: מגוון מסלולים, בין 60-250 שקלים לשיעור פרטי או קבוצתי.

בשורה תחתונה: מסוג השיטות שצריך סבלנות אליהן: או שתתאהבי בזה, או שתשנאי את זה. נשארתי מסוקרנת לגבי השיטה, אבל מצד שני קשה לי עם העובדה שהיא די מבטלת את רוב עקרונות הפילאטיס שלי, שאני כל כך אוהבת ומאמינה בהם. אני פחות מתחברת לתנועות הריקודיות האלו, אבל אני מניחה שהרקדניות שבינינו יתמוגגו מהשיטה. אני אשאר נאמנה לפילאטיס הקלאסי. סליחה מדונה.

אין תמונה
פריטים של ריו ג'ים והודיס

הפריטים המומלצים להזיע בסטייל

טייץ ברזילאי נוח, גמיש ודק, מיועד לפילאטיס ולשיעורי סטודיו, ריו ג'ים, דגם 292, 249 שקלים | גוזיית ספורט מחמיאה ומחזיקה, מתאימה גם לבעלות חזה גדול, דגם 464, ריו ג'ים, 139 שקלים | גופיית פסים בגב של הודיס, 59 שקלים, להשיג בחנויות הודיס

שרון ינובסקי קפלן היא מאמנת כושר ופילאטיס. יש לך שאלה עבורה? מוזמנת לפנות אליה

>> בפעם הקודמת שרון גילתה את ההליכון שיוריד לך 600 קלוריות בחצי שעה