mako
פרסומת

החלימה מסרטן – ותתמודד בתחרות יופי כדי לעורר מודעות

קלמי האקרבי, בת 18 מבריטניה, פנתה לרופא בגלל עייפות מצטברת – וגילתה שבגרונה מסתתרים עשרות גידולים סרטניים. כעת, משהחלימה, היא בוחרת בדרך מקורית לגיוס כספים לחקר סרטן בלוטת התריס: "הרגשתי כמו פרנקשטיין, והתחרות גורמת לי להרגיש טוב יותר עם עצמי"

קרן בר לב
mako
פורסם:
קלמי האקרבי
צילום: calers news agency
הקישור הועתק

מתמודדות בתחרויות יופי נוטות להצהיר שאם יזכו הן יפעלו למען מטרות חשובות כמו שלום עולמי ופתרון בעיית הרעב במדינות אפריקה, אבל המתמודדת יוצאת הדופן הזו בתחרות "מיס ווסטרשייר" בבריטניה עומדת במאה אחוזים מאחורי המטרה שלה. אחרי הכל, עבורה זה עניין של חיים ומוות.

קלמי האקרבי (18) ממאלברן שבווסטרשייר אובחנה ביוני האחרון עם סרטן בבלוטת התריס, אחרי שפנתה לרופא בגלל עייפות שנמשכה שבועות ארוכים. "הרגשתי שזה טיפשי ללכת לרופא רק משום שאני עייפה", היא מספרת ל"דיילי מייל" הבריטי. "הוא ביקש ממני לבלוע ומיד הבחין בגוש שהיה לי בגרון. עברתי ביופסיה שלא הראתה דבר, אבל בדיקת סיטי שעשיתי מצאה עשרים גידולים בגרון שלי – אחד מהם היה בגודל של קלמנטינה".

עוד בערוץ הנשים:

האקרבי עברה סדרת הקרנות ובסופה ניתוח בגרון, שהותיר צלקת ארוכה מאוזן לאוזן. למרות הפגם הניכר לעין, הצעירה היפה החליטה כנגד כל הסיכויים להירשם לתחרות היופי המקומית והעפילה עד לגמר – ואם תנצח, תוכל להתמודד על תואר "מיס בריטניה" ואפילו "מיס תבל".

קלמי האקרבי
צילום: calers news agency
קלמי האקרבי
צילום: calers news agency
פרסומת

"לאחרונה אני מתחילה להרגיש טוב יותר בקשר לעצמי ועכשיו אני רוצה להשתמש בתחרות מלכת היופי כדי לעורר מודעות לסרטן בלוטת התריס. הרבה אנשים לא מכירים אותה והיא לא זוכה לסיקור התקשורתי שהיא צריכה לקבל".

קלמי האקרבי
צילום: calers news agency