mako
פרסומת

הגוף המושלם של "ויקטוריה'ס סיקרט" מעורר זעם

קמפיין של ענקית הלנז'רי עורר גל מחאה עולמי. הסיבה: מודעות הפרסומת מגדירות את גופן של הדוגמניות המצולמות כמושלם, ופוגעות בכל מי שלא ניחנה בגוף דומה. "עוד מישהי מרגישה עוד יותר מכוערת בעקבות המודעה הזאת?", כתבה אחת המבקרות בעצומה נגד הפרסום

רוני שגב
mako
פורסם:
ויקטוריה'ס סיקרט - הגוף המושלם
צילום: פרנסס בלק, mako
הקישור הועתק

ויקטוריה'ס סיקרט היא חברת ההלבשה התחתונה הגדולה בארה"ב, שמגלגלת מחזור של מיליארדים ותצוגות האופנה שלה הפכו כבר מזמן לאירוע תרבותי. כעת היא ניצבת בעין הסערה התקשורתית, אחרי ששחררה קמפיין פוגעני לקולקציה חדשה. המודעות מציגות שלוש דוגמניות רזות להפליא, שלובשות את העיצובים החדשים, חלק מליין שנקרא "גוף". על המודעה מתנוססת הכותרת "ה'גוף' המושלם", ולפחות 2,000 בני אדם, שחתמו על עצומה נגד הקמפיין, סבורים כי מדובר בחוסר טאקט משווע ובחוסר אחריות, שמעביר מסר שגוי לילדות ולנערות.

"בכל יום, נשים חשופות לפרסומות שנועדו לגרום להן להרגיש חוסר ביטחון לגבי המראה החיצוני שלהן, בתקווה שיוציאו לא מעט כסף ויקנו מוצרים שכביכול ישפרו את ההרגשה הזו", נכתב באתר העצומה, שהקימו שלוש סטודנטיות מבריטניה. "הקמפיין הזה חוזר על אותו רעיון, וגורם לנשים להרגיש שגופן לא מספיק טוב אם הוא לא מתאים לסטנדרט 'המושלם' שמוצג במודעות. זה מעודד ילדות לפתח דימוי גוף שלילי והפרעות אכילה, ויוצר תרבות שלמה של חוסר השלמה עם המראה החיצוני שלנו".

ככל הנראה, שלוש הצעירות שהגו את העצומה נגעו בעצב רגיש במיוחד, ועוררו תגובות עצמתיות. "לגרום לנשים להתבייש בגוף שלהן זה חסר אחריות ומזיק", כתבה מגיבה אחת, ומגיבה אחרת, שהזדהתה כעובדת ויקטוריה'ס סיקרט לשעבר, הוסיפה: "החברה שלנו חייבת לשנות את האופן שבו היא מתייחסת לגופן של נשים. הלנז'רי שהחברה הזו מעצבת אמורים לגרום לנשים להרגיש טוב יותר עם עצמן, אבל כנראה שצוות השיווק לא הבין את העניין"

סערה לא קטנה חולל הקמפיין גם בטוויטר, שם כתבו צייצניות הגיגים כמו: "עוד מישהי מרגישה אפילו יותר מכוערת מאז שהקמפיין הזה עלה?" ו"הקמפיין הזה ממש מכעיס. לשים תמונה כזו עם כיתוב כזה ממש מעביר מסר נהדר לילדות".

בויקטוריה'ס סיקרט סירבו, עד כה, לבקשות תגובה.