יאיר נתניהו (צילום: AP / FLASH 90)
הנסיך יאיר. אבא ואמא גאים? | צילום: AP / FLASH 90

שבוע לא פשוט עבר על יאיר נתניהו. הוא ידע מראש שזה יהיה שבוע לא קל, שבוע של לימודים קדחתניים למבחן המסכם בקורס משפט בינלאומי, במסגרת החוג ליחסים בין-לאומיים באוניברסיטה העברית. הוא רק לא תיאר לעצמו שבבוקר יום ראשון יתעורר לתוך סערה רכילותית בינלאומית. הסערה פרצה דווקא מכיוונה של נורווגיה השלווה, שם פרסם העיתון הנורווגי-נוצרי "דאגן" כתבה תחת הכותרת "סנדרה יוצאת עם בנו של מטרת הטרור מספר אחת בעולם", שלוותה בתמונות פייסבוק מפלילות, בהן נראית צעירה בלונדינית ומחויכת יושבת קרוב קרוב לנתניהו הצעיר. תמונות שהיה בהן די כדי להתסיס את ישראל והעולם כולו.

"סנדרה", כמו שכולנו כבר למדנו להכיר בשבוע האחרון, היא סנדרה לייקנר, יפהפייה נורווגית בת 25 שלומדת תקשורת חזותית במרכז הבינתחומי בהרצליה. הקשר שלה עם נתניהו ג'וניור, כבר בן 23, נרקם מזה מספר חודשים. לא ברור מתי בדיוק עשה הצמד את שיחת "יחסינו לאן" שהגדירה אותם כזוג באופן רשמי, אבל כבר ביולי האחרון תפסה אותם הכתבת סימון וילסון מה"ג'ואיש ג'ורנל" מבלים יחד במועדון תל אביבי, אליו הגיעה בעקבות צוות צילום אמריקאי שהכין תכנית מיוחדת (שטרם שודרה) על ראש הממשלה הישראלי. יאיר פקד את המקום עם מספר חברים, ותועד מבלה בסדרת תמונות שעלו לפייסבוק. בתחילה חשבה וילסון שהוא מפלרטט דווקא עם הבחורה שיושבת מימינו בתמונה, אך האמת היא שלייקנגר יושבת דווקא משמאלו, חמושה באותה שמלה שמופיעה השבוע בפרופיל האינסטגרם שלה. באותה הזדמנות שמעה וילסון משומר הראש של נתניהו שהצעיר יוצא לבלות עד עלות השחר מספר פעמים בשבוע. כנראה ככה זה כשאתה גם הבן של ראש הממשלה וגם צעיר בתחילת שנות ה-20 לחייו.

אין תמונה
מבלה במועדון תל אביבי. סנדרה, בשמלה לבנה, מימין

לא היה מוכן לקבל עונשים

מה אנחנו בעצם יודעים על יאיר נתניהו? עד היום מעטה העיתונות הישראלית לעסוק בו ובאחיו הצעיר אבנר, בנימוק שמדובר בילדים שאין לקשור בין חייהם הפרטיים לבין אביהם והקריירה הפוליטית שלו. אבל יאיר כבר אינו ילד. הוא סיים את בית הספר, התגייס, השתחרר וכיום הוא סטודנט בן 23, אדם בוגר ובעל דעה עצמאית שאינו מתבייש מאור הזרקורים וגאה במשפחתו. הוא ואחיו, שבקדנציה הראשונה של נתניהו כראש ממשלה השוו אותם שוב ושוב לנסיכים ויליאם והארי (שהיו אז גם הם עדיין ילדים), גדלו והפכו לגרסה הנוכחית והבוגרת של האחים המלכותיים הבריטיים. לא פלא, אם כך, שבת הזוג הנורווגית, שממלאת כרגע את תפקיד קייט מידלטון, הזניקה את הסקרנות הציבורית לרמות שיא.

על הנייר, קורות חייו של יאיר נתניהו נראים כמו אלה של כל צעיר ירושלמי מוצלח: אבחון כילד מחונן, לימודים בהצטיינות במגמת תיאטרון בבית הספר התיכון לאמנויות בירושלים, שירות מלא בדובר צה"ל, סימנים למערכת יחסים ארוכת טווח, לימודים לתואר ראשון באוניברסיטה העברית וכמה תמונות מפלילות עם סיגריה במסיבת יום הולדת במועדון ה"קלרה" התל אביבי. אלא שנתניהו הצעיר בכל זאת חווה את הרגעים האלה אחרת, בין אם בגלל הסטטוס ההכרחי הנלווה למעמדו, ובין אם בגלל חלקים באופיו – תלוי את מי שואלים. בכל מקרה, ואת הדגש הזה חשוב להבהיר כבר בהתחלה, מעשיו גוררים בכל מקום תשומת לב רבה, ולא מעט עיניים בוחנות מלוות אותו באשר יילך, כצפוי מבחור שכבר בגיל 6 זכה לדמות בתוכנית "החרצופים".

יאיר נתניהו (צילום: אייל מרגולין)
עם ההורים. חיבור עמוק למשפחה של שרה | צילום: אייל מרגולין

כשמדברים עם חברים ומקורבים של האחים הצעירים לבית נתניהו, חוזרת שוב ושוב אבחנה אחת: מי מבין השניים הוא הילד של אבא ומי של אמא. "אין ספק שאבנר הוא הבן של ביבי ויאיר הוא הבן של שרה", אומר אדם שעבד במשך שנים בצמוד לראש הממשלה, "זה ניכר בכל: במראה, באופי, בהזדהות ובקרבה". גם יאיר עצמו מעיד בפני חבריו על החיבור העמוק שלו למשפחתה של אמו. הוא העריץ את סבו שמואל, אביה של שרה, שנפטר לפני כשנתיים. בזמן הקדנציה הראשונה של נתניהו כראש ממשלה בשנים 1996-1999, הוא אף גדל אצל סבו וסבתו, ובין קירות ביתם התעצבו דעותיו. בשנה וחצי האחרונות לחייו התגורר הסב שמואל בבית ראש הממשלה ברחוב בלפור ויאיר סעד אותו וטיפל בו. לאחר מותו ספד לו וסיפר כי התקופה הזו, בה היה הקרוב ביותר לסבו, הייתה המאושרת בחייו.

בסביבתו של יאיר מתארים דמות רכה בהרבה מזו שמצטיירת לעתים בעיתונות: צמחוני מזה שנתיים, חובב אדוק של ערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק, כזה שמקפיד לנהל בעצמו קידוש ביום שישי, כשלצדו אמו המדליקה נרות. לא חסר מי שיעיד כי כלפי חוץ הוא בעל דעות פוליטיות ימניות מוצקות ובעל נטייה חזקה להתנצח בוויכוחים – אבל בבית פנימה, מספרים מקורביו, תמצאו צעיר אכפתי שמתרעם לא פעם על מצבם של ניצולי השואה, מתעניין בהיסטוריה ותיאטרון, קורא את "מכתבי יוני", "קיצור תולדות האנושות" של יובל נוח הררי ואת כתביו של סבו, מנגן בפסנתר ואוהב לצאת לטיולים בגליל ובגולן.

אלא שאל מול התיאור הזה ניצב הספק מרשים למדי של ייצור שערוריות, בטח עבור צעיר בן 23. רק בדצמבר שעבר עורר נתניהו הצעיר מהומה כשתמונה שלו עומד ליד עץ אשוח וחבוש כובע של סנטה קלאוס הופצה בפייסבוק עם הכיתוב "My Christian boy". קרוביו מספרים השבוע כי התמונה צולמה אצל משפחת נוצרים אוהבי ישראל בעטרות (שמעבר לקו הירוק), איתה יאיר נמצא בקשר קבוע.

את עיקר המחלוקת עורר בעת שירותו הצבאי, שלווה בכמה אירועים שהוציאו לו שם של ילד שמנת. נתניהו שובץ לשירות בדובר צה"ל, ותחילה שירת כמש"ק דוברות בבסיס פיקוד מרכז בירושלים ויצא הביתה רק בסופי שבוע – לראשונה בחייו. "הוא לא אהב את האוכל בבסיס אז היו מביאים לו אוכל מיוחד מהבית", מספרת חיילת ששירתה איתו, "נציגות של דובר צה"ל זו משפחה, ואם אתה לא מוכן לעבוד קשה, אם אתה לא מוכן לתת מעצמך ולעשות דברים עד הסוף – אתה פשוט לא חלק ממנה. זה היה הסיפור עם יאיר".

יאיר נתניהו חוגג יום הולדת  (צילום: אלברט ללמיאב)
במועדון הקלרה. מעשן לעיתים רחוקות | צילום: אלברט ללמיאב

"הוא היה הולך לארוחות צהריים עם הנהג, אי אפשר להגיד שהשתלב יפה עם השאר", אומר חייל אחר ששירת איתו. "החלק הכי מכעיס הוא שהבחור הזה פשוט לא היה מוכן לקבל עונשים. היו נותנים לו ריתוק והוא היה עונה 'יש לי אירוע משפחתי חשוב, אני לא יכול'. אני זוכר שבשבוע הראשון נורא נזהרו איתו ואמרו לנו שצריך להתייחס אליו יפה, אבל בשלב מסוים היחסים איתו הגיעו למצב לא טוב. כולם הבינו שהוא לא בחור קל". חיילת אחרת מחדדת: "היו כמה מקרים שהוא נעלם מהבסיס בלי להגיד לאף אחד ולא ענה למפקדים לטלפון. בסוף השיגו את המאבטחים שלו שהרגיעו ואמרו שהוא בסדר, אבל שהם לא ממש יכולים לגלות למפקדים איפה הוא נמצא".

הנושא עלה לכותרות כשנתניהו הצעיר נטש משמרת כדי לאכול ארוחת ערב בבית הוריו, מקרה שבעקבותיו קיבל ריתוק של 21 יום אשר היה אמור לגרום לו לפספס את ליל הסדר המשפחתי. חבריו של יאיר טוענים גם היום שהמפקדים החמירו איתו רק בגלל ייחוסו המשפחתי וכי במקרים דומים קיבלו חיילים אחרים עונש סמלי של שעתיים ביציאה בלבד. אגב, גם במקרה של יאיר הומתק בסופו של דבר העונש והוא זכה לשתות את ארבע הכוסות בחיק המשפחה.

אחת התכונות הבולטות ביותר של נתניהו כבר אז הייתה האידאולוגיה הימנית המנומקת והקשיחה שלו – יאיר לא חשש לבטא את עמדותיו וידע להסבירן באופן רהוט וחד. זכור מקרה שבו יצא לסיור באוגדת איו"ש עם כתבים בריטיים, וסיפר להם בהרחבה על בת שכבתו מבית הספר שנהרגה בפיגוע ועל יתרונות הגדר.

את השנה האחרונה לשירות העביר נתניהו בענף תקשורת בינלאומית של דובר צה"ל בירושלים, ואז גם התחיל לצאת ליומיות. האנשים שפגשו אותו שם מספרים כי למרות המוניטין הבעייתי היה ניתן להבין בקלות שהחייל המיוחס מתמודד עם מצב חברתי מורכב. "אפשר להגיד שהוא היה קצת מסכן", אומר אחד מהם, "היו ממנו ציפיות וידעו שהוא הבן של, לא הסתירו את זה, והיה לו קשה להתנהל ככה. הוא לא היה יכול להגיד ולספר ולשתף דברים שעוברים עליו בבית", הם אומרים.

"העיניים של כולם תמיד עליו, לא משנה מה הוא יעשה"

הפרק הנוכחי בחייו של יאיר נתניהו הוא פרק האוניברסיטה ובו, כך נראה, השתפרו חיי החברה שלו באופן משמעותי. לנתניהו חוג חברים מצומצם וקרוב. "הוא לא מסתובב בהפסקות עם רובנו, ומקסימום הוא מעשן סיגריה עם החבר'ה של תא לביא של צעירי הליכוד", מספרת סטודנטית מהחוג ליחסים בין-לאומיים. ואכן, יאיר זוכה לפופולריות גדולה בתא, העורך פגישות והתכנסויות פוליטיות בשעות הערב באוניברסיטה, בפאבים ובמסעדות, כשנתניהו הוא משתתף קבוע.

ומה עם חברים נוספים? "לפי מה שאני רואה אין לו חברים בנים, הוא מסתובב בעיקר עם שתיים-שלוש בנות מהתא, וזהו", אומר אחד הסטודנטים וסטודנט אחר מעיד: "מעולם לא ראיתי אותו בקפיטריה או בתור למכונות הצילום". מי שכן נמנים על חוג חבריו הקרוב יודעים לספר שאת יום ההולדת האחרון שלו חגג במסיבה בתל אביב וכי ניתן לראות אותו לא פעם יוצא לפאב "חדר וחצי" הירושלמי ולמסעדת ה"סושי בר" בשכונת רחביה, קרוב למעון ראש הממשלה.

עם אבא בכותל (צילום: אבי אוחיון, לע"מ)
בצעירותו עם אבא בכותל. אידיאולוגיה מגיל ינקות | צילום: אבי אוחיון, לע"מ

רבים מחבריו של יאיר ללימודים מציינים את מראהו החיצוני. בזמן שהסטודנטים האחרים בתוכנית הרב תחומית למדעי הרוח באוניברסיטה העברית (היסטוריה, פילוסופיה ויחסים בין-לאומיים) מגיעים לעיתים לשיעורים בטי שירט וכפכפים, יאיר, כבר תלמיד שנה ב', הגיע לכיתה לאורך השנה שעברה בחולצה מכופתרת, מכנסי בד וז'קט. "רואים שבסגנון הלבוש שלו מושקע הרבה כסף", אומר סטודנט שלומד איתו, "זה מישהו שרוצה שיראו שהוא מחויט". את הלוק השלים יאיר בלפטופ צמוד של מק ובהבלחות אופנתיות ממותגות היטב. "השנה קולטים שהוא מנסה להחליף את התדמית של החליפות ולובש חולצות עם הדפסים ילדותיים. מה שכן, זה תמיד מותגי יוקרה. תמיד יש לוגו של איזו חברת עילית", אומרת סטודנטית מהחוג.

חברה אחרת ללימודים מחמיאה לנתניהו. "עלי הוא עשה רושם מצוין", היא אומרת, "הוא אינטליגנט, רהוט באנגלית, מעורב, חכם ומדבר לעניין". את הביקורת של חלק מהסטודנטים היא לוקחת בפרופורציה: "העיניים של כולם תמיד עליו, לא משנה מה הוא יעשה. אנשים מחפשים דברים שיוכיחו להם שהוא מתנשא, מסתכלים עליו ושופטים אותו. אני מכירה אותו באופן אישי והוא אחלה בחור, הוא ידבר עם כל מי שיפנה אליו. לא חסרים אנשים שמתנשאים בלי שיהיה להם על מה, והוא ממש לא כזה".

למעמד ולאבטחה הצמודה הנדרשת מבני משפחת ראש הממשלה יש גם יתרונות. בזמן שחבריו לספסל הלימודים מחכים לעלות על אוטובוסים צפופים, מגיע הסטודנט נתניהו מבית הוריו אל הלימודים ברכב שנוהגים המאבטחים. ביומיום באוניברסיטה מלווה אותו בדרך כלל מאבטח אחד, שמנסה להקפיד על מרחק שיאפשר לבנו של ראש הממשלה לנהל חיים תקינים: הוא עומד בקרבתו כשהוא יוצא לעשן, מחכה מחוץ לכיתה בשיעורים מצומצמים ויושב במושב מרוחק בעת שיעור המתקיים בפורום גדול. ניסיון לנהל אורח חיים נורמלי יותר, אפילו כמו זה של הנסיך וויליאם, שהגיע לשיעורים באוניברסיטת קיימברידג' ברכבת מתחנת קינגס קרוס שבלונדון, אינו בא בחשבון עבור נתניהו. "אני מניח שמישהו החליט שיש רמת סיכון מסוימת כלפי משפחת נתניהו – אחרת לא היו עושים את זה", מסביר מומחה לאבטחת אישים.

האבטחה נמשכת גם כשנתניהו יוצא בלילות למסעדות, פאבים או בתים פרטיים. לפני כחצי שנה תועד מבלה במועדון ה"וולנברג" הירושלמי עם כמה ידידות. בעלי המקום קיבלו הודעה מקדימה להגעתו כדי שיאשרו את כניסתו של המאבטח החמוש לגבולות המועדון. "התקשרו ואמרו לנו שהוא יגיע ושאלו אם זה בסדר", מספר עומר קירשטיין, מבעלי המקום, ששינה בינתיים שם ונקרא כיום ה"אוליבר טוויסט". "אמרנו שאין בעיה והוא הגיע אלינו פעמיים. בפעם השנייה בא עם שלושה חברים והם רקדו ונהנו", הוא אומר. "הוא נראה ילד טוב כזה ולא עשה בלגן, שתה שתיים-שלוש כוסות אבל ממש לא היה מאלה ששותים בקבוק על הבר ומשחקים אותה אבו עלי", מוסיף גורם אחר מהמקום. גם גולן בוקר, מנהל ליין מסיבות במועדון הקלרה, בו חגג נתניהו את יום הולדתו ב-2012 ואף תועד שותה אלכוהול ומעשן, אמר לנו בעבר ש"נתניהו לא ביקש יותר מדי, רק להכניס מאבטחים וכאלה. בחור נחמד, מאוד רגוע, לא מהמשתוללים. בן אדם כמוהו יכול לבוא בדרישות ולעשות בלגן, והוא לא רצה שום דבר מיוחד".

משפחת נתניהו (צילום: רפי דלויה)
משפחת נתניהו. ילד של אמא | צילום: רפי דלויה

ואיך הוא כסטודנט? "הוא תמיד תמיד מגיע באיחור, נכנס איזה חצי שעה אחרי כולם ובעוד שאר המאחרים מתיישבים מאחור בשקט, הוא הולך עד לקדמת הכיתה ומתיישב שם, ככה שאי אפשר לפספס אותו", אומרת סטודנטית שלומדת איתו. "אנחנו חושבים שזה בגלל האבטחה, אחרת אני לא יודעת איזו סיבה יש לו לאחר כל פעם? מה שכן, הוא תמיד נכנס עם קפה או סנדוויץ' מהקפיטריה".

חולם לשבת על כיסא האב?

לימי הלימוד הארוכים שנמשכים משמונה בבוקר עד לשש בערב, מספרים, הוא כלל לא טורח להגיע. כשאחד השיעורים הועבר משעת בוקר מוקדמת לשעות הצהרים סיפר לאחת החברות שלו: "סוף סוף יש שיעור בשעה שאני מסוגל לקום בה". כשהוא כן פוקד את הכיתה, מנצל נתניהו את תום השיעור כדי לבקש מאחת השכנות לספסל לשלוח לו סיכומים. "מדי פעם הוא גם מבקש עזרה בקבוצת הפייסבוק שיש לתלמידי הכיתה שלנו. שואל איפה אנחנו מבחינת החומר והסילבוס", מספרת סטודנטית. "לפני המבחן שהיה השבוע הוא שאל אם יש משהו שמאגד את כל סיכומי המאמרים או שהוא אשכרה צריך ללמוד אותם אחד אחד. בשיעורים עצמם הוא יושב עם המק בוק החדש שלו ומשוטט באינטרנט".

גם אם אינו התלמיד המשקיען ביותר, לנתניהו הצעיר נוכחות משמעותית בכיתה. כל הסטודנטים עמם שוחחנו הזכירו שהוא פעיל מאוד בשיעורים, וכי לעתים כוללת ההשתתפות הזו ויכוחים פוליטיים – עוד עדות לעמדות המגובשות והסדורות שלו. כך קורה כמעט בכל פעם שנושא שנוי במחלוקת עולה או כשמוזכרת עובדה המציגה את ישראל באור לא מחמיא. "הווייב שלו הוא 'כל העולם שונא אותנו, השטחים שלנו ואנחנו תמיד צודקים'. מאוד ברור מאיזה בית הוא בא ומה האג'נדה שלו", אומרת אחת הסטודנטיות. "כשאנחנו לומדים על נושאים כמו דיני פליטים או דיני כיבוש הוא דואג להעיר ממש על כל דבר".

"ההערות שלו כבר הפכו לתגובה אוטומטית", מוסיף סטודנט אחר, "מדברים על הכיבוש ומיד הוא מרים את היד ואומר שיש עוד מקומות בעולם בהם יש כיבוש כמו קפריסין. אלו לא הערות מטומטמות – הוא אף פעם לא אומר מידע לא נכון וברור שהוא יודע הרבה – אבל זה לא תמיד רלוונטי לשיעור".

יאיר נתניהו (צילום: רפי דלויה)
עם החברה הקודמת, גלי לב | צילום: רפי דלויה

נתניהו הצעיר גאה מאד במשפחתו ובפרט באביו ובקריירה שלו. להערות הפוליטיות שלו בכיתה מתווסף לעיתים גם ניסיון לזקוף לאביו נקודות זכות על צעדים פוליטיים והשפעה: "הוא יזכיר שאירוע מסוים קרה בזמן הכהונה של ביבי כדי שלכולם יהיה ברור שהוא הוא אחראי לזה", אומר הסטודנט, "הייחוס שלו חשוב לו והוא מזכיר את המשפחה שלו והרקע שלו כל הזמן וברמה האישית מדבר לא פעם בהתנשאות". סטודנטית אחרת מוסיפה: "זה הגיע למצב שכשהוא מתחיל לדבר בכיתה כולם צוחקים בקול. הוא בטוח שהוא צודק בכל מה שהוא אומר".

הביטחון הזה בא לידי ביטוי גם בהערות למרצים השונים: "יאיר פשוט לא מוכן לשמוע חלק מהם", היא אומרת. "פעם הוא הרים יד באמצע שיעור ואמר שכל המרצים באוניברסיטה שמאלנים ושזה לא ייתכן, ואז המרצה אמר לו בתגובה שמזל שהוא לא לומד באוניברסיטת חיפה. בשיעור אחר, המרצה הזכיר שהליכוד היא המפלגה היחידה ללא מצע ואז יאיר צעק בתגובה: 'אנחנו לא צריכים מצע כי אנחנו דוגלים במעשים ולא בדיבורים'. כשאחד המרצים קרא ל'ישראל היום' 'ביביתון', יאיר בכלל עשה פרצוף".

האידיאולוגיה הניצית של יאיר אינה חדשה. כבר ב-2011 פרסם עיתון "הארץ" את הסטטוסים החריפים שכתב בעמוד הפייסבוק שלו, בתגובה לאירוע בו נהג ערבי נכנס לשכונה יהודית בעכו במהלך יום כיפור: "הערבים הבני זונות חיללו לנו את היום הקדוש ביותר בשנה", כתב. "מכיוון שהרשויות השמאלניות לא יעשו דבר בנידון והתקשורת עוד תוציא את הערבים כמסכנים, חובה עלינו לעשות את המינימום הדרוש כדי להציל את כבודנו ולהחרים כל עסק או מוצר ערבי!!! חוץ מזה שהחרמתי ת'חארות האלה גם ממקודם". באותה תקופה, לפני שהתבגר ולמד להתנהל במתינות תקשורתית, כלל הפרופיל שלו גם התכתשות עם כותבות מוסלמיות והבעת תקווה שלעולם לא תקום מדינה פלסטינית.

עם אידיאולוגיה כל כך מובהקת ומעורבות מרכזית בחיי התא הפוליטי באוניברסיטה, אי אפשר שלא לתהות האם נתניהו הבן חולם לשבת יום אחד על כסאו של האב. השילוב בין ביטחון עצמי, דעתנות ורהיטות ממצב אותו כבעל פוטנציאל מצוין להצטרף לפוליטיקה, אך נראה שאותן תכונות שעוררו אנטגוניזם אצל מחלק מחבריו לצבא וללימודים עשויות להקשות עליו בעתיד, אם יבחר לעשות זאת. מקורבים ליאיר, בכל מקרה, ממהרים לקבוע שכרגע העיסוק הפוליטי פחות מושך אותו והוא רואה עצמו משתלב במגזר העסקי. "קשה לי לראות אותו בפוליטיקה, אבל הוא פטריוט ציוני, אכפת לו ממה שקורה במדינה", סיפר בעבר גיל סמסונוב, ומוטי גלעדי הוסיף: "הוא גדל על ברכי הפוליטיקה, הוא דעתן, אכפתניק וציוני, ער לחדשות ולהתפתחויות ומביע דעה בנחרצות ויש לו כישורים בכיוון הזה, אבל קשה לי להגיד אם ימשיך לשם. הוא ואבנר – שניהם על גבול הגאונות, אבל אני דווקא זוכר שראיתי אותו מופיע עם מגמת התיאטרון בתיכון, ושהוא היה יוצא מן הכלל. בסוף הוא גם עשה הצגת יחיד וקיבל עליה ציון גבוה במיוחד, אז הכל אפשרי".

אין תמונה
עם ביבי והאח אבנר. מצטיין מגיל צעיר

התמונות המפלילות עם סנדרה נעלמו

ובחזרה לחיי האהבה של יאיר. עם קצת מזל רע, עלולה סנדרה, החברה החדשה, לפגוש במסדרונות האוניברסיטה את האקסית המיתולוגית של נתניהו הצעיר, גלי לב, בת גילו ששירתה איתו בדובר צה"ל ונמצאת כיום בעיצומם של לימודי המשפטים. השניים נראו לראשונה באירוע פומבי בהופעה של ריהאנה ב-2010, ממנה המשיכו לאפטר פארטי של הזמרת. הם צולמו לראשונה יחד רק שנה לאחר מכן, כשהתייצבו באירוע השקה לדגם חדש של חברת הרכב אינפיניטי. בהמשך טסו לחופשה זוגית בחו"ל, פגשו את ההורים זה של זו ואף הגיעו עם הזוג נתניהו למימונה של המפיק לאון אדרי. כמה חודשים מאוחר יותר, ובתום שנתיים של זוגיות, נפרדו – ועד השבוע שמו של יאיר לא נקשר בשמה של אף בחורה אחרת.

אגב, הפרסום על הזוגיות עם סנדרה עורר מחלוקת עובדתית. בעוד שהעיתונות הנורווגית טענה שהאיש שחשף את הרומן הוא לא פחות מהאב הגאה בנימין נתניהו, אשר בעת פגישה עם ראש ממשלת נורווגיה סיפר בגאווה על החברה המקומית החדשה של בנו, מכחישים את הדברים מקורבי ראש הממשלה. בכל מקרה, התמונות המפלילות של הזוג נעלמו מחשבון הפייסבוק של לייקנגר מיד עם תחילת המהומה, כמו גם החשבון עצמו שהפך סגור ומסוגר.

מה שבטוח, דבר אחד בהחלט הפתיע את יאיר: ההתלהמות שהגיעה אליו מצד ימין של המפה הפוליטית על כך שבחר לצאת עם גויה (אגב, בנימין נתניהו עצמו היה נשוי בעברו לפלור קייטס, שהתגיירה לטובת הנישואים). ואם אצל כל בחור נורמלי דעותיה של המשפחה על הדייט החדש שהביא הביתה יסתכמו במקרה הרע בהערה צינית בסלון, הרי שבמקרה של נתניהו ג'וניור זה נגמר בכך שדודו, ד"ר חגי בן ארצי, תושב בית אל, מרצה באוניברסיטת בר אילן וגם האח הגדול של שרה שמצוי איתה בסכסוך מר ורב שנים, הצטרף למקטרגים ותקף אותו מעל דפי העיתונות. ל"כיכר השבת" אמר שבעצם כך שהוא יוצא עם גויה, יורק יאיר על הקבר של סבו וסבתו – וכי הוא עצמו ימנע ממנו מלעלות לקברם.

יאיר מתניהו והחברה  (צילום: מתוך הפייסבוק של Sandra Leikanger)
עם סנדרה בנורווגיה. אולי גם היא תתגייר? | צילום: מתוך הפייסבוק של Sandra Leikanger

"זו הייתה תגובה מהבטן, אבל אני לא מתחרט על שום מילה ולא לוקח דבר בחזרה", אומר בן ארצי ל-mako בתום השבוע המתוח, "זו תגובה שמביעה את הכאב הגדול על ההורים שלי, שמבחינתם זה היה הפחד האולטימטיבי". על הרומן, הוא מספר, שמע לראשונה מהתקשורת. "מאז מות אבי ז"ל אין קשר ביני ולבין המשפחה. לא שוחחתי עם אף אחד מהם. הלוואי שאוכל להגיד ליאיר את מה שאני מרגיש באופן אישי, אבל יש נתק כבר לא מעט זמן ולכן אני משתמש בהתבטאות הזו כדי להעביר לו מסר ולומר לו שהוא ממש בוגד במורשת של ההורים שלי שהוא תמיד מצהיר שהוא אוהב. חברות בגיל הזה מבטאת סכנה של התבוללות ומראה שהסכנה קיימת גם בארץ".

יאיר עצמו לא התרגש מהפרסום. השבוע אמר למקורבים שהוא לא מבין על מה המהומה, ושהוא בסך הכל בחור בן 23 שיוצא עם בחורה. רחוק מאד מלדבר על חתונה או אפילו בכיוון. אלא שלמרות האדישות המופגנת, בכל זאת נמנע יאיר מלהגיע השבוע לאוניברסיטה או להיראות בציבור. אחת הסטודנטיות שלומדות איתו מספרת שלא ראתה אותו במבחן המתוכנן. "אפילו התבדחנו על זה בפייסבוק שהוא בטח עם החברה הנורווגית שלו, קונה לה נרות ריחניים". 

סייעה בהכנת הכתבה: סיון אייזנברג

>> לכל כתבות המגזין