כאילו השתילו לי ברגים בראש, והידקו אותם לאט לאט
לפני חודשיים הדיכאון חזר. מה זה דיכאון? דיכאון זה העדר מוחלט של תקווה, של חדווה, של עצם האפשרות להנאה. אז חזרתי לקחת ציפרלקס
אז הפסקתי. ולא בהדרגה, כפי שמומלץ, אלא במכה. הרגשתי כמה זצים שהרעידו לי את המוח, כמו זרמים חשמליים שפילחו את הגולגולת, תופעת לוואי מוכרת של הפסקת ציפרלקס. וזהו, הייתי בלי והרגשתי עם. לא הייתי בדיכאון. ובגלל שציפרלקס צמצם אצלי את המנעד הרגשי ואת עוצמותיו מלמטה ומלמעלה – רגעי האושר היו חזקים ואיכותיים יותר.
כשהייתי ילד צלחתי את הכנרת. לא זוכר שהתעייפתי אבל השתעממתי. לא נורא מעניין לצלוח את הכנרת. השתוקקתי להגיע אל החוף. ראיתי אותו מרחוק אבל הוא מיאן להתקרב. תחושתי הייתה שלא משנה כמה תנועות חתירה אעשה בידיי וכמה אבעט ברגליי, החוף נותר באותו מרחק מתעתע ממני. ככה זה לעשות סקס עם ציפרלקס. השפיכה לא מגיעה. וככל ששואפים ומתאווים אליה, היא מהתלת ומשתהה. יש בזה משהו מתסכל, אפילו מייגע. ברור שעדיף לחיות בלי ציפרלקס, אם אפשר. ולפני קצת יותר משנה הרגשתי שאפשר, וצדקתי.
זה לא עצב, זה לא ייאוש
אבל לפני חודשיים הוא חזר. מה זה דיכאון? זה כמו טחב מתפשט בנשמה. זה לא עצב. בעצב יש גם מרכיב מנחם, הנפש מתכרבלת בעצמה. זה לא ייאוש כי ייאוש זה משהו ואילו דיכאון זה העדר. העדר מוחלט של תקווה, של חדווה, של עצם האפשרות להנאה.
מעולם לא הגעתי לתהום ההעדר המוחלט. אני לוקח ציפרלקס כשאני חש עצמי מחליק במדרון לעברה. כשאני כל כך מעוך שאני כלום. כשסכין קטנה וחדה מבתרת אותי מבפנים. כשאני פוחד מהערב. כשאין לי יותר כוח להיות חזק. כשאני מתקוטט עם כל העולם והודף האשמות שווא ללא הרף בראשי. כשאני לא מסוגל לשמוע את קולו של ג'וני קאש בקשישותו. כשעמדת הפתיחה שלי במשא ומתן עם החיים, היא שלא נורא בא לי שום דבר, מעין משיכת כתף כזו, לא אופיינית לי. כשנדמה לי שקולו של קריין החדשות בקול ישראל בשבת בצהרים הוא המצאה שטנית (טוב, אני מודה שנגד זה טרם מצאתי כדור).
ההנאה גברה, המוטיבציה ירדה
המציאות היא שאני בעיקר רוצה לישון. וששנתי עמוקה. ומיטיבה. ושאני מקיץ ממנה למצב מתמשך של בהייה. ושכל דבר אחר נראה לי כמו מאמץ קצת מיותר. אילולא הייתי חייב להתפרנס, יכולתי לישון 16 שעות ביממה. בקלות. בכיף, אפילו. גם עכשיו אני רוצה לישון. מאוד. זה נשמע לי נפלא. מה יכול להיות נפלא יותר?
אבל אני לא יכול לישון כל הזמן. וכשאני צריך לתפקד, העייפות הזו שוקלת בתוכי כמו עופרת ומייסרת אותי. בינתיים שווה לי לשלם את המחיר. ולעבוד קשה בשביל האורגזמות שלי. כלומר, יש בעולם הזה עבודות קשות יותר מלהגיע לאורגזמה. אבל אני אפסיק שוב. אחרי שאחלים ואתחזק. אני אפסיק שוב, כשהקיץ יבוא. לאו דווקא הקיץ שמתחיל ביוני. אלא איזה קיץ של הנפש, במחזור העונות של הנפש, שתהיה בריאה אמן.








חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















