למה בנק הפועלים העלים את עלמה זק?
מתוך התחשבות בחרדים, בנק הפועלים הסיר את התמונות של עלמה זק ממודעות בבני ברק. אבל הדרת נשים מהרחוב משמעותה הדרת נשים בכלל - אם נשים לא יכולות להופיע בציבור הן לכאורה לא ראויות ולא יכולות להנהיג. מה יש לשרי אריסון, יו"ר בנק הפועלים, להגיד על זה?
המנהיגות החרדית מבקשת באופן מופגן להזכיר לנו כי מקומה של האישה הוא בבית ולא במרחב הציבורי. מבחינתם אסור בתכלית האיסור להציג נשים לציבור, כי הן מהוות איום של ממש על האופי של הרחוב. הם רואים בחשיפה ציבורית של נשים כפסולה, ולא משנה אם מדובר בדוגמנית עירומה או בעלמה זק בלבוש צנוע.
התפיסה כאילו החברה החרדית היא חברה בדלנית, שגויה. כולנו מודעים לדומיננטיות של הפוליטקיאים החרדים בציבוריות הישראלית. אם היום הם מבקשים להוריד את עלמה זק מרחובות העיר, מחר הם יבקשו לוותר על מנהיגות נשית והשפעה נשית בנקודות הכרעה. והרי לא מדובר בתופעה חד פעמית - אפשר להיזכר כיצד הוסרה ציפי לבני ממודעות בחירות, וכיצד מרוססות תמונות של נשים חדשות לבקרים בערים רבות במדינה.
אבל על השתיקה של היום הן עלולות מחר לשלם את המחיר. כעת אריסון מסירה את עלמה זק מרחובות בני ברק, ותגיע העת בה היא תצטרך לוותר על מקומה כי עסקן חרדי זה או אחר לא יאהב את העובדה שבראשות הבנק החזק במדינה עומדת אישה. מי יודע, אולי בעת הרכבת הממשלה הבאה, החרדים לא יתמכו במועמדות של ציפי לבני או שלי יחימוביץ' ויצביעו בעד גמד מצויר.
ותודה ל"חדר 404" על המידע








חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















