הכל התחיל בעונה ראשונה עם נינט טייב אחת, או כמו שמכנים אותה היום: "המאמי הלאומית". לצידה הייתה אחת בשם שירי מימון, שאם תשאלו אותה היא תספר שכלל לא רצתה להגיע לתוכנית והחברים הם אלו שדחפו אותה לזה. למקום השלישי באותה עונה הגיע הבחור עם הכיפה, מש"ק הקורסים במז"י, הילד הביישן שי גבסו - ומכאן הסיפור כבר מוכר לכולם.

גם את העונה השנייה של כוכב נולד לעולם לא נוכל לשכוח, העונה עם המהפך הגדול שקרה אי פעם בתולדות התוכנית, כשמויאל לקח את סקעת בסיבוב. המקום השלישי בעונה 2 שייך לעדי כהן, שלאודישנים בבאר שבע הגיע עם חלום אחד קטן לעמוד על הבמה בניצנים כמו נינט.

על עונה 3 אי אפשר לדבר בלי להזכיר קודם כל את יהודה סעדו – הבחור הדתי, העוף המוזר, עם הקול האותנטי והמון רגש. סעדו החל לכבוש את כולנו כבר מהשלב הראשון ובגמר הפגיז עם השיר של שלמה ארצי "שדות של אירוסים". עימו על במת הגמר עמדו גם מיכאל קירקילן, העולה החדש שנכנס ללב של כולנו כבר בשלבים הראשונים ושיר ביטון, שאת מזלה ניסתה בעונה הראשונה והשנייה אך כל פעם נפלה בשלב האחרון.

מרגול (צילום: כוכב נולד1)
כך היא נראתה בעונה הרביעית. מרגול | צילום: כוכב נולד1
עונות רביעית, חמישית ושישית - גל ומרגול מצטרפים

בעונה הרביעית קיבלנו שני שופטים חדשים: הדוכסית מרגלית צנעני עם שלל ביטויים מרעננים, והדוכס גל אוחובסקי. אחד הדברים הבולטים שזכורים מהעונה הרביעית הוא הנבחרת, "נבחרת הרוק". יחד עם כל הרוקיסטיות זכינו לכמה מתמודדים שידעו לגעת ולרגש: רפאל מרילא שהגיע שלישי, למקום השני הגיע הגברת מאיה רוטמן שהעדיפה בהתחלה לא לקחת חלק בכוכב נולד, ובסוף נתנה בראש עם בוב דילן, והזוכה היה ג'קו אייזנברג שהפגיז עם שיר מקורי.

העונה החמישית התאפיינה אולי כעונה הכי "מוזרה", עונה שלגמר הגיעו שלושה פיינליסטים שכל אחד שונה מן הקצה אל הקצה: בועז מעודה, סיפור הסינדרל הקלאסי, הכוכב האולטימטיבי, זמר המדורות שלא היה מודע לעוצמה של הקול שלו. מרינה מקסימלין בלומין, הילדה בת 19 שמגיל קטן למדה פיתוח קול וכבר בהתחלה הצליחה לעצבן את השופטים. והשלישי - שלומי בראל, שבמהלך העונה החל לתפוס תאוצה ולכבוש את לב הקהל כזמר רוק מרגש.

אין תמונה
מרינה ובועז. אחד מהם עיצבן את השופטים

העונה השישית עמדה בסימן מחווה לאמנים הגדולים של המוזיקה הישראלית. לאורך העונה הוקדשו תוכניות שלמות לשירים של מיטב הזמרים והיוצרים בישראל. בין המבצעים התבלט במיוחד ישראל בר און - הילד עם הגיטרה. אותו ילד, עם הקול המרגש והחיוך הכובש, גרם לכולנו להתאהב בו. ליבי רן, שהגיע למקום השני בעונה זו, הצליח לעצבן את השופטים כבר בשלב האודישנים עם הביטחון שהפגין, אך המאסטרו לא וויתר, נלחם עליו והעביר אותו לנבחרת. למקום השלישי בעונה הגיעה כרמל אקמן, את האודישן הראשון שלה, כרמל ביצעה בגבול הצפון ומהר מאוד הצליחה להגיע לכנרת לשיר על בימת הגמר.

עונות שביעית ושמינית - חידושים והפתעות

בעונה 7 התבלטו מספר חידושים כמו משאית האודישנים, האודישנומט וגם אודישנים בצד השני של העולם. עם כל הצבע והנבחרת המגוונת, לגמר הגדול הגיעו שלושה פיינליסטים שבאמת נולדו להיות כוכבים: רוני דלומי, הילדה התמימה מעומר, ולדי בליברג – המקצוען שיודע גם לזוז וגם לשיר, ומיי פיינגולד - נערת הרוק.

העונה השמינית המשיכה לדעת רבים את מגמת הרוק, בעיקר בעמדת הזוכה. דיאנה גולבי, סולנית להקת "הרוסים", מכירה היטב את התופים של הרוק והוכיחה שכוכב נולד גם יכול להיות קצת קודר לפעמים. עם זאת, לצידה עמד עידן עמדי - החייל הרגיש שהזכיר לכולנו שגם בבסיסי צה"ל מסתובבים כשרונות.

אז לסיכום, אפשר לומר בביטחון שאחרי שמונה עונות התוכנית עדיין מצליחה לרגש, לשמח ולהפתיע - ומה שבטוח, גם מחלקת חיים חדשים. מה יהיה השנה? ממש עוד כמה ימים נגלה.

>> בינתיים, בואו לראות איך הייתם יכולים להיראות באודישן לכוכב נולד