mako
פרסומת

מוטי אבני ורונן הופמן

הם הזוג הראשון שפתח את דלתות הבית לעונת הבכורה של "MKR המטבח המנצח", ועכשיו הגיע הזמן להכיר את מוטי אבני (41) ורונן הופמן (43) מעבר לסירים. מה המאכל שבחיים לא יעזו לטעום, מתי בכו בפעם האחרונה ואיזו פדיחה משותפת חלקו במטבח? רמז: עירום לא כלול במחיר

מערכת תכניות קשת
MKR המטבח המנצח
פורסם:
מוטי אבני ורונן הופמן
MKR המטבח המנצח | צילום: דרור עינב
הקישור הועתק

מחוץ למטבח:

מוטי: מנהל פרויקטים בבנייה

רונן: איש שיווק ומכירות

באינסטגרם: מוטי: moteat_private_chef | רונן: marblestonear1

בפייסבוק: מוטי: Moti Avni | רונן: Ronen Hoffman

איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?

רונן: כל סוגי רטבי הדגים למיניהם, מקקים וחגבים מטוגנים.

מה המאכל האהוב עליכם?

מוטי: סטייק אנטריקוט משובח.

רונן: דגים, רצוי לברק עשוי במלח, רך ונימוח עם מעט תבלינים וחתיכות לימון. ליד פלפל קלוי וחריף.

מה הפדיחה הכי גדולה שהייתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?

מוטי: יש לי עסק לארוחות פרטיות, באחת הארוחות ביקשו ממני להתפשט.

רונן: מוטי הזכיר לי את הפדיחה המגניבה שהייתה לנו כשהגענו לעשות ארוחה לבנות 60+, רק שהבנות חשבו שאנחנו מתפשטים ומבשלים. ניסו וכמעט הצילחו עם מוטי.

באיזו מסעדה הייתם רוצים להיות שפים לכמה ימים?

מוטי: טאיזו - Taizu.

רונן: הייתי מאד שמח להצטרף כשף, או לפחות כסו-שף, למסעדה קפה פופולאר של השף אבי ביטון, ולו רק בשביל ללמוד את השילוב שלו מהבית הטריפוליטאי והפיוז'ן האסייתי.

איזה שף הוא מודל לחיקוי עבורכם?

מוטי: ישראל אהרוני בגלל הידע, והייתי אצלו בסדנה אישית.

רונן: אני רואה את אייל שני כמודל לחיקוי. הגאונות שלו בשינוי תפיסה של אנשים לכרובית ולעגבניה. וחשוב יותר, לעטוף ולארוז באריזה פשוטה, ישראלית וטעימה, ומכל זה לעשות כסף.

מתי בכיתם בפעם האחרונה?

מוטי: כשבישלתי את המרק של סבתא, מאוד ריגש אותי.

רונן: הפעם האחרונה שבכיתי הייתה לפני חודשים על חברה, אמא ורעיה של חבר, שהלכה לעולמה בגיל צעיר בגלל מחלה. היא השאירה אחריה שלוש בנות, עצוב ביותר.

מה הייתם משנים בעצמכם?

מוטי: פחות רגיש ופותח את עצמי לעוד כיוונים קולניריים, אפייה ואוכל איטלקי בעיקר.

רונן: להיות פחות ביקורתי כלפיי וכלפי הסביבה, לדעת לשחרר ולברור את המלחמות שלי.

טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?

מוטי: להיות אדיבים, שמחים, אמינים והכי חשוב טובים.

רונן: חשוב כשמארחים לאמוד נכון את לוחות הזמנים ולהתנהל בהתאם. לדעת לעשות הכנות מבעוד מועד, שכשתגיעו למאני טיים לא תישארו ללא מרכיבים חשובים ששכחתם. לעשות רשימות של המוצרים לקנייה, ואפילו תפריט לעצמך של מה שעתידים להגיש עם פירוט מלא. אם אפשר גם לרשום את תהליכי ההכנה מראש - הרווחתם. אז בעצם הדבר הכי חשוב זה לדאוג לשתייה איכותית, אווירה ופעילות. הכי חשוב - אוכל טוב, עשוי בחום ואהבה.

MKR המטבח המנצח: תכנית הבישול הקשה בעולם מגיעה לישראל, משודרת בקשת, ערוץ 12