mako
פרסומת

אסתר ויהונתן מיר

אחרי שסגרו את המסעדה הביתית שלהם בצפת, אסתר ויהונתן מיר מגיעים ל"MKR המטבח המנצח" כדי להתחיל לחלום מחדש. מה הטיפ שלהם לאירוח לא פחות ממושלם? רמז: מדובר בדבר הכי בסיסי ואולי גם הכי חשוב

מערכת תכניות קשת
MKR המטבח המנצח
פורסם:
יהונתן ואסתר
MKR המטבח המנצח | צילום: דניאל ישראל
הקישור הועתק

מחוץ למטבח:

אסתר: אמא אוהבת.

יהונתן: טבח.

באינסטגרם: estermir | yeonatanmir

בפייסבוק: Mir Yeonatan Emin | Ester Mir

איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?

אסתר: רגל קרושה.

יהונתן: כל מאכל שלא עומד בכשרות ההלכה היהודית.

מה הפאדיחה הכי גדולה שהייתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?

אסתר: קינוחים הם לא הצד החזק שלי וכשארחתי לארוחת ערב, הכנתי עוגה בחושה פשוטה מאוד, שמסתבר שלא היה בה סוכר בכלל.

יהונתן: ברוך השם לא היו לי פאדיחות.

באיזו מסעדה הייתם רוצים להיות שפים לכמה ימים?

אסתר: מניחה שבמסעדה איטלקית. לעבוד עם בצקים וללמוד יותר על המטבח האיטלקי.

יהונתן: לומינה, יפו-תל אביב, בראסרי או בלו סקיי.

איזה שף הוא מודל לחיקוי עבורכם?

אסתר: אני לא כל כך מכירה שפים אבל אני מאוד אוהבת את היחס שאייל שני מפגין כלפי חומרי גלם.

יהונתן: חיים כהן, כי אני רוצה ללמוד הכל ממנו, ואסף גרניט כי אנחנו מאוד דומים באופי והקפדנות.

מתי בכיתם בפעם האחרונה?

אסתר: הבכי הגדול שאני זוכרת לאחרונה היה בתחרות. כל הזמן הרגשתי שאני כישלון ולא יודעת לבשל לעומת שאר המתמודדים.

יהונתן: כששאלו אותי בתוכנית על המסעדה הביתית שלנו, שנסגרה בעקבות קושי כלכלי.

טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?

אסתר: לא משנה מה עובר עליכם במטבח - קודם כל לחייך!

יהונתן: להיות שמחים וטובי לבב, תמיד לחייך. לעשות את כל ההכנות המוקדמות בזמן בשביל לא להתעכב תוך כדי בישול. הכי חשוב לעבוד נקי גם במטבח וגם בהגשה.

MKR המטבח המנצח: תכנית הבישול הקשה בעולם מגיעה לישראל, משודרת בקשת, ערוץ 12