Gaggan, בנגקוק

אפתח בווידוי: רוב מסעדות היוקרה שהייתי בהן לא היו שוות את הכסף. הרבה פעמים יצאתי רעב, מתוסכל ובהרגשה שעבדו עליי. בגאגן זה לא היה ככה. זו לא סתם מסעדה שכדאי לאכול בה אם אתם בסביבה, זו מסעדה ששווה לטוס בשבילה, וכן, אני יודע שהיא בתאילנד. הכל בה הצגה. התפריט למשל הוא דף לבן שעליו מצויירים 21 אימוג'ים. כל אימוג'י מסמל מנה, כלומר, במהלך הארוחה אוכלים 21 מנות, אבל לא מגלים לך מה זו כל מנה מראש, וזה מבלבל. למשל, יש בתפריט אימוג'י של חציל, ולשולחן הגיע משהו שאכן נראה כמו חציל. רק כשנגסנו בו גילינו שזה בעצם סמוסה של חציל כלומר, בצק ממולא בחצילים שנאפה בצורת חציל ונצבע סגול. מבחוץ נראה כמו הירק, מבפנים מעדן. שלא לדבר על השף שהוא קוסם ואיש שכיף להעביר איתו ערב (ממליץ לצפות בChef's Table  של Netflix שעשו עליו). אחרי שלוש שעות וחצי יצאנו מסוחררים. חוויה.

>>לכל המנות המומלצות של נדב בורנשטיין בבנקוק

שפ גאגן נבחר שנתיים לטוב ביותר בכל אסיה. הוא הכין לי את פטריית הקסם שלו - מנה שכולה מיליון סוגים של פטריות במרקמים (הוא חשב עליה כשאכל פטרייה אחרת לגמרי באמסטרדם, אבל זה סיפור אחר). גאון

A post shared by נדב בורנשטיין Nadav Bornstein (@nadavbornstein) on


Dal Cavalier Gino, רומא

כמו הרבה דברים בחיים, גם כשנוסעים לאכול בחו"ל, הדרך לפעמים חשובה יותר מהמטרה. זה מה שקרה לי ברומא, כשהלכתי לאכול פסטה בטרטורייה של ג'ינו. הגענו לשם אחרי הליכה ב-Campo de' Fiori שוק איכרים עם סחורה טרייה שכיף להסתובב בו גם אם לא קונים. אחרי שעצרנו ב-Roscioli –מאפייה ומעדנייה משכרת חושים, ואחרי שעברנו ב-Forno Boccione, כדי לאכול את העוגות הכי מכוערות וטעימות שיש, הגענו לג'ינו. היינו כל כך שמחים, שהראגו החלומי שלו הגיע בול בזמן. אכלנו שם גם פסטה בשמן זית וגבינת פקורינו שהיתה מעדן.

הסוד של אנטוניה לפסטה: קמח דורום, ביצים אורגניות - ולצחוק בקול גדול בזמן הלישה �� וזה עובד!

A post shared by נדב בורנשטיין Nadav Bornstein (@nadavbornstein) on

Lily Burger, ברלין

כל הטיסה לגרמניה פינטזתי על ההמבורגר הזה – חלום של כל ילד. הקינג קונג - 750 גרם בקר (!), 6 טבעות בצל שמנמנות, חלפיניוס, נאצ׳וס, פטריות, צ׳דר ולקינוח דונאט מלמעלה. במהלך הארוחה היתה גם התערבות האם אצליח לסיים אותו, ונראה לכם שלא סיימתי? ברור שלא. הרבה פעמים כשמגדילים מנה כל כך, זה בא על חשבון הטעם. לא במקרה הזה. כל ביס היה מעדן, ואפילו השוקולד הסתדר איכשהו בהמבורגר ההזוי הזה. 

>>לכל המנות המומלצות של נדב בורנשטיין בברלין

ההמבורגר הכי משוגע שראיתי בחיים. 750 גרם בקר (!) 6 טבעות בצל שמנמנות, חלפיניוס, נאצ׳וס, פטריות, צ׳דר - ולקינוח למעלה דונאט. ש-ח-י-ת-ו-ת

A post shared by נדב בורנשטיין Nadav Bornstein (@nadavbornstein) on


Letympou Village, פאפוס

הגעתי כמעט במקרה לכפר קטן בשם לטימפו הסמוך לפאפוס בקפריסין. הזמנו מקום לארוחת צהריים באחד הבתים שם - הבית של סופיה. נכנסתי ולא רציתי לצאת. המקום הוא משק אוטרקי, אוכלים רק מה שמגדלים: גפני ענבים שנקטפו ועוד מעט יהפכו לצימוקים, ירקות אורגניים ומשק חי שמהתוצרת שלו מכינים גבינות טריות, למשל החלומי הכי טעימה שאכלתי בחיים. סופיה גם אופה בעצמה את הלחם שעליו מניחים את הגבינה. ועוד לא דיברנו על המנה העיקרית.

>>לכל המנות המומלצות של נדב בורנשטיין בפאפוס

ביקור בחווה של סופיה: הכנתי בעצמי גבינת חלומי, ואפינו יחד את הלחם שלה שמדורג לטעים ביותר בקפריסין. היא מארחת עד 10 אנשים ביום בבית שלה, רק 10. הירקות מהגינה האורגנית. החלב מהעזים שבחצר. את הצימוקים מייבשת בעצמה. צריך להזמין מקום שבועות מראש. והכול מ ש ג ע. איזו אישה ואיזה טעם

A post shared by נדב בורנשטיין Nadav Bornstein (@nadavbornstein) on


Levain Bakery, ניו יורק

את היום האחרון שלי בניו יורק החלטתי להקדיש למסע אחרי הקאפקייק המושלם. הייתי כמובן ב-Magnolia Bakery, ב-Billy's Cupcake המעולה וב-Paris Baguette החמודה, כשאסף צ'ארנילס ראה את התמונות באינסטגרם וכתב לי: 'מה אתה ילד? עזוב את הקאפקייקס האלה, אתה חייב ללכת למאפיית לויין לאכול את עוגיית השוקולד צ'יפס הכי טעימה שאכלת בחיים'. אז נסעתי ללויין. לקח לי כמה דקות למצוא את המקום – כוך קטן, עם ריח משגע, שמגיש את העוגיות הכי שמנמנות שראיתי אי פעם. אני רק נזכר בריח ועולה לי חיוך על הפנים. כל עוגייה נשקלת על הגרם לפני שהיא נכנסת לתנור – 170 גרם בדיוק. האופות קוסטנס ופמלה גילו שזה המשקל המדוייק שעוגייה עדיין פריכה מבחוץ ורכה מבפנים. פשוט שלמות.

הכי שמנה, הכי מתוקה והכי טעימה: עוגיית שוקולד צ׳יפס של לויין - הכי אדירה שיש! (מקום מקסים וקטנטן שכל מה שמוכרים בו בערך זה 4 סוגי עוגיות וזהו) ותודה ל@asaf_charnilas הגרגרן בעל הטעם המשובח

A post shared by נדב בורנשטיין Nadav Bornstein (@nadavbornstein) on


סיור הקאפקייק הכי טעים בניו יורק תחנה 3: שוקולד-וניל+אפרסק-סוכריות ��

A post shared by נדב בורנשטיין Nadav Bornstein (@nadavbornstein) on


Truman&Co, איירפורט סיטי, ישראל

נסיים במסעדת הבית שלי - טרומן אנד קו באיירפורט סיטי. הדיינר האמריקני הכי טעים (וכן, אני משוחד, בכל זאת זה המקום של כפיר). כל פעם שהם משנים תפריט אני אוכל את אותן מנות בואריאציות שונות עד שהם מגיעים למתכון המנצח. בחודש האחרון למשל, כל מה שאכלתי זה המבורגרים, בוקר צהריים וערב, עד שנמצאו היצירות החדשות - עם נקניקיית בוואריה וקטשופ קארי, פטריית פורטובלו בפנקו מצו ומגדל של טבעות בצל ורוטב רויאל. שלא לדבר על המילקשייקים שמגיעים בסוף הארוחה. משוגע.

"הכי טעים בעולם" עם נדב בורנשטיין - העונה החדשה, שני 22:00, קשת, ערוץ 2