mako
פרסומת

דיילת שברה בקבוק יין על ראש של נוסע

כשעה לאחר שהמריאה טיסת "דלתא" מסיאטל לבייג'ינג, התנפל נוסע צעיר על דלת המטוס וניסה לפרוץ אותה. האירוע הפך אלים כאשר כמה אנשי צוות ונוסעים לא הצליחו להשתלט עליו, במהלך המהומה אחת הדיילות ניפצה על ראשו שני בקבוקי יין. "לא נראה שהמכה השפיעה עליו"

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
המטוס לאחר המהומה
צילום: FBI
הקישור הועתק
המטוס לאחר המהומה
המטוס לאחר המהומה | צילום: FBI

דיילת אוויר בחברת "דלתא" ניפצה בסוף השבוע (שישי) בקבוק יין על ראשו של נוסע, במהלך טיסה מסיאטל לבייג'ינג. על פי דוח ה-FBI הנוסע ניסה לפרוץ את דלת המטוס בעודו באוויר ונאבק בדיילת ובכמה נוסעים. "המכה לא השפיעה עליו", סיפרה אחת הדיילות.

ג'וזף דניאל הודק, בן 23 מפלורידה, הופיע בפני בית המשפט כשהוא חבול בעינו הימנית. הוא נעצר באשמה שחולל מהומה בטיסה, שאילצה את הטייס לשוב ולנחות בשדה התעופה בסיאטל. הודק לא דיבר במהלך המשפט ועורך דינו סרב להגיב.

דיילת אחת ונוסע נלקחו מהטיסה לבית החולים לאחר שסבלו מכמה פציעות בפנים. פרי קופר, דובר שדה התעופה בסיאטל, תאר את הפציעות כ"לא מסכנות חיים".

"לא נראה שיכור או מסומם"

על הטיסה היו כ-210 נוסעים ו-11 אנשי צוות. על פי הדוח הודק קיבל כרטיס לשורה הראשונה במחלקה הראשונה של המטוס מסוג בוינג-767, משום שאמא שלו היא עובדת חברת "דלתא".

אחת הדיילות סיפרה כי הוא ביקש לשתות בירה לפני ההמראה, וזו אכן הוגשה לו. אך עם זאת ציינה כי הוא לא הראה כל סימנים לכך שהוא שיכור או מסומם, ולא ביקש משקאות אלכוהוליים נוספים במהלך הטיסה.

"אירוע בטיחות", דלתא
"אירוע בטיחות", דלתא | צילום: רויטרס

כשעה לאחר ההמראה, כשהמטוס היה מעל האוקיינוס השקט, הודק ניגש לשירותים הקדמיים של המטוס. הוא חזר במהירות, שאל את אחת הדיילות שאלה ומיהר לשוב לתא השירותים.

כשיצא שוב, כשתי דקות מאוחר יותר, הוא לפתע התנפל על דלת היציאה, אחז בידית וניסה לפתוח אותה. שני אנשי צוות תפסו אותו אך הוא הצליח לדחוף אותם מעליו. אחת הדיילות קראה לעזרה וכמה מהנוסעים דיווחו לתא הטייס על המתרחש דרך הטלפון הפנימי.

"את יודעת מי אני?"

מהדוח עולה כי הודק הכה את אחת הדיילות פעמיים בפנייה וחבט לפחות לנוסע אחד בראשו. כשהעימות נמשך, אחת הדיילות אחזה בשני בקבוקי יין והכתה בראשו עם הבקבוקים, כשלפחות אחד מהם התנפץ על ראשו.

"לא נראה כי המכה של בקבוק היין, בקבוק יין אדום מלא המכיל ליטר משקה, בכלל השפיעה עליו", אמרה אחת הדיילות. "במקום זאת הוא רק צעק 'את יודעת מי אני?' או משהו בסגנון הזה", סיפרה.

אחד הנוסעים הצליח לאחוז אותו בלפיתת ראש, אך הוא השתחרר ממנה, עד שלבסוף כמה נוסעים ריתקו אותו לרצפה מספיק זמן עד שהצוות הצליח לאזוק אותו. גם אחרי שידיו היו אזוקות הוא המשיך לגלות אלימות ונדרשו כמה נוסעים כדיי לרסן אותו עד לנחיתה.

אחד הנוסעים סיפר כי ראה אותו מובל מהמטוס בכיסא גלגלים: "הוא התחיל לצעוק לעזרה, הוא סובב את הכיסא באמצע שדה התעופה וקרא לעבר אנשים שיעזרו לו".

בהצהרה קצרה, אישרה חברת התעופה "דלתא" כי "אירוע בטיחות" ארע מהלך טיסה, אך לא מסרה פרטים נוספים.