mako
פרסומת

כך נראה הטרמינל הכי מתקדם בעולם

אחרי תהליך בנייה שנמשך כ-4 שנים בעלות של כמיליארד דולר, ייפתח מחר טרמינל 4 בשדה התעופה בסינגפור, שנחשב לחדשני בעולם. עובדים אנושיים כמעט ולא יהיו בו, אבל טכנולוגיה מהעתיד בהחלט כן. צפו

עמית ברנשטיין
גלובס
פורסם:
הטרמינל המתקדם בעולם
הטרמינל המתקדם בעולם | צילום: יוטיוב , יוטיוב
הקישור הועתק

אחרי בנייה שארכה כ-4 שנים, בעלות שנאמדת ב-985 מיליון דולר ואין סוף הרצות ובדיקות, מחר צפוי להיפתח באופן רישמי הטרמינל המתקדם בעולם בשדה התעופה של סינגפור - טרמינל 4. הוא נבנה על שטח של 225 אלף מ"ר ומתנשא לגובה של 25 מטר. הטרמינל בנוי בקונספט של קירות שקופים, כך שניתן לצפות עוד מעמדת הצ'ק-אין בעמדות העלייה למטוס, והחלל כולו משרה אווירה פתוחה וזורמת.

בנוסף, ניתן למצוא במקום יצירות אמנות ססגוניות, 582 צמחים שונים, קיר מולטימדיה עצום עם מעל ל-50 דקות של תוכן אודיו ויזואלי לרווחת הממתינים לעליה למטוס, אזור המוקדש להיסטוריה של סינגפור הכולל מצגות והופעות וכמובן אזור משחקים לקטנטנים. גם איזור הדיוטי פרי לא נשאר מאחור והוא משתרע על פני שטח של 16 אלף מ"ר ומציע את מיטב החנויות והרשתות.

גולת הכותרת של הטרמינל החדש היא החוויה האוטומטית: החל משלב הצ'ק-אין, דרך שליחת המזוודות, בדיקת הדרכונים והעלייה למטוס - הכול מתבצע בצורה אוטומטית, ללא מגע יד אדם ונתמך על-ידי מערכות ממוחשבות, בין היתר מערכות חכמות של זיהוי פנים ואפילו צוות הניקיון בטרמינל הוא אוטומטי לגמרי. כ- 16 מיליון אנשים צפויים לעבור בפלא הטכנולוגי הזה בכל שנה. צ'אנגי, שדה התעופה הסינגפורי כבר זכה לא מעט פעמים במקום הראשון מבין כל שדות התעופה בעולם ואין ספק שהוא ממשיך לשמור על מעמדו.