חוות עז עיז, מחלבות
גבינות וליהנות. חוות עז עיז, מנחמיה

חוות "עז עיז" | מושב מנחמיה

על המחלבה: מעל הכינרת, בין יובליו של נחל הירדן, מגדלים רינת ואסף ונגפלד עיזים ומייצרים מגוון גבינות עיזים איכותיות ללא חומרים משמרים, פשוט כפי שהם (ומכאן שם המחלבה - AS IS). הכל התחיל בגידול עיזים בחצר הבית המשותף בכפר סבא ובמעבר לתזונה בריאותית על פי שיטת מונטיניאק הפופולרית בצרפת.

אטרקציה לחג: בשבועות ייערך במחלבה הפנינג גבינות ותוצרת כפרית. המבקרים מוזמנים להנות ממבחר גבינות החווה, מירקות אורגניים, סלי סנסנים כפריים, בירות ויינות מקומיים, ארוחות בוקר כפריות המוגשות על מפרסת הצופה אל הנוף או בראנצ' עשיר, סיור מודרך בדיר כולל טעימות יוגורט טרי, הכנת פיתות בטאבון עם שוקולד ולאבנה, שעת סיפור לילדים (על הגד שעשה מווווו ולא מהההה) ועוד. האוכל המוגש והמוצרים כשרים בהשגחת הרבנות המקומית מנחמיה.

מתי: 15-18.5 בין השעות 10:00-17:00, סיור מודרך יוצא כל שעה עגולה, שעת הסיפור תתקיים ב-11:00 וב-13:00.
כמה זה עולה: הסיור בעלות 15 שקל לאדם, פיתה בטבון בעלות של 10 שקלים ושעת הסיפור היא בחינם.
לפרטים נוספים: רינת ואסף וגנפלד. טל'- 057-7-29-29-96

חוות עז עיז ילדים, מחלבות
לבנה, פיתות ושעת סיפור. חוות עז עיז

מחלבת שירת רועים | מושב כפר קיש

על המחלבה: מחלבת שירת רועים מייצרת גבינות משובחות מחלב צאן (עזים וכבשים), מתחילת שנת 2008 . למחלבה מבחר של למעלה מ-20 סוגי גבינה שונים, חמש מהן זכו במדליות וגבינת הענבר מייצגת את ישראל בספר הגבינות העולמי. בחנות המחלבה תפגשו את מיכל מור מלמד, גבנית המחלבה, שמסבירה על תהליך הכנת הגבינות (הגבינות כשרות).

אטרקציה לחג: לכבוד חג השבועות משיקה המחלבה את גבינת "עין מודע", עם פלפל שחור גרוס. הגבינה הקשה בסגנון פקורינו, מבשילה שנה שלמה והוכנה במיוחד לחג. בחנות המחלבה ניתן לטעום ולגלות את מבחר גבינות הצאן המשובחות ולצאת מצוידים לפיקניק בנופים הקסומים של רמת סירין.

מתי: בימי שישי ושבת, ערב החג והחג 10-11.5 ו- 14-15.5 בין השעות 10:00-18:00 . פרטים.
כמה עולה: הכניסה חופשית. המחיר לכל סוגי הגבינות הוא 23 שקל ל-100 גרם. סוגי הגבינות.
ליצירת קשר: מיכל 052-2548052 או באתר המחלבה.

שירת הרועים צלם דניאל לילה, מחלבות (צילום: דניאל לילה)
משיקים גבינה חדשה לרגל החג. מחלבת שירת הרועים | צילום: דניאל לילה

מחלבת שוורצמן | בת שלמה                                           

על המחלבה: בפאתי המושבה הציורית בת שלמה, היושבת בלב כרמים ומטעים, ניצבת מחלבת שוורצמן הוותיקה, שחוגגת 100 שנים להקמתה.

אטרקציה לחג: בשבועות ייערך במחלבה פסטיבל גבינות משובחות מעשה ידי המשפחה, לצד הצגת סיפורים ואנקדוטות מימי ראשית המושבה. במקום פועלת מסעדת גבינות משובחת, בה תוכלו בימי החג ליהנות מארוחה כפרית נפלאה עם קסם ואווירה של פעם. כמו כן ניתן לרכוש ממוצרי המחלבה, ביניהן גבינות עזים קשות ומשובחות שיצאו זה עתה מן המרתפים לאחר שיושנו בשמרים של בירה, ולקחת את טעמי המושבה אתכם הביתה.

מתי: במהלך כל החג.                                                                 
כמה עולה: הכניסה חינם, טעימות הגבינות נעשות באופן חופשי, קניית מוצרים או סעודה במקום בתשלום לפי התפריט.
לפרטים נוספים: זיו - 050-5537230

רפת שביל פרות החלב | בית לחם הגלילית

אטרקציה לחג: ברפת 'שביל פרות החלב' כל המשפחה מוזמנת בשבועות לסיור חגיגי וחוויתי, הכולל הדרכה צמודה והפעלות. הסיור כולל האכלת עגלים בוגרים עם כלים המתאימים להאכלה על ידי הילדים, התנסות בחליבה בידיים במכון החליבה, הנקת העגלים הקטנים בבקבוקים, סיור ברפת הישנה וברפת החדשה, והכרות עם רובוט החליבה לסיום- שותים משקה חגיגי של שוקו וחמאה שהילדים מכינים בעצמם.

מתי: בימי החג בין השעות 10:00-19:00.
כמה עולה: 37 שקל למבקר - מעל גיל שנתיים וחצי.
לפרטים נוספים: 04-9832437 052-3275682

שביל פרות החלב אפרת ברנדס, מחלבות
כולם יכולים לחלוב. רפת שביל פרות החלב

מחלבת מרקוביץ' | מושב נחלים 

על המחלבה: משפחת מרקוביץ' הקימה את מחלבת הבוטיק שלה לפני כ-30 שנה. המחלבה מתמחה בייצור גבינות הנעשות בעבודת יד ללא מכונות, ומכילות 100 אחוז חלב כבשים מפוסטר. איכות החלב  ותהליך הייצור הידני, בשילוב פירות שבעת המינים כמו גפן ותאנים, יוצרים היצע נרחב של גבינות משובחות.

אטרקציה לחג: המחלבה תקיים לכבוד שבועות סדנת שף עם השף פרנק אזולאי, שידגים בפני הבאים מיטב מתכונים קלים להכנה בשילוב גבינות ויחלק טעימות לקהל.

מתי: הפעילות תתקיים ביום שישי ה 17.5, בחצר המחלבה בין השעות 10:00-13:00, כל שעה עגולה (פעילות אחרונה בשעה 12:00). מספר המקומות מוגבל. בתיאום מראש בלבד בטלפון:03-9332797. 
כמה עולה: סדנת השף תתקיים ללא תשלום.

מחלבת אלטו | קיבוץ שמרת

על המחלבה: במחלבת "אלטו" מייצרים את הגבינות מחלב עזים גלילי בשיטות עבודה מסורתיות. המחלבה מתמחה בגבינות עזים קשות, גבינות בשלות במגוון עשיר, גבינות טריות, יוגורטים סמיכים שאינם חמוצים, ומבחר ייחודי של גבינות דלות שומן.

אטרקציה לחג: בשבועות ייערך סיור מודרך במחלבה המספר את התפתחות העלילה המשפחתית סביב המחלבה. הסיור כולל הכירות עם משפחות הגבינה השונות, והסבר על היתרונות בצריכת מוצרים מחלב העזים. בסוף הסיור, בבית הקפה יוגשו טעימות. לקראת החג, תשיק המחלבה גבינת קפרינו רומנו קשה, מיושנת ופקנטית שיוצרה במיוחד לפני כשנה (המחלבה כשרה בהשגחת רבנות מטה אשר).

מתי: בערב החג הסיור ייערך בשעה 14:00 והמחלבה תהיה פתוחה עד 16:00. יש לתאם מראש.
כמה עולה: 20 שקל למשתתף.

אלטו, מחלבות
סיפור משפחתי מרתק. מחלבת אלטו

חוות "גבעות עולם" | השומרון

על המחלבה: חוות גבעות עולם הוקמה בשנת 1997 על גבעות הישוב איתמר בשומרון. החווה הינה אחת מהמובילות בתחום החקלאות האורגנית, בחווה לולי מטילות, דיר עיזים לחלב, מחלבה, טחנת קמח, דיר כבשים לבשר וכרמים לענבי יין. כל מוצרי החווה מיוצרים ללא שימוש בחומרים משמרים, חומרי טעם וריח וצבעי מאכל.

אטרקציה לחג: בשבועות המבקרים במחלבה יכולים להסתובב בין הדירים, לצפות בחליבה, בגדיים ובטלאים המקפצים בחצרות, לשבת בחצר המחלבה וליהנות ממגוון מוצרים כמו אייס קפה וגלידה אמריקאית בטעמים שמכינים במקום מחלב עזים אורגני, ביקור בלולים, מדשאות ופינות ישיבה מוצלות.

מתי: ביום חמישי ה-16.5 בין השעות 8:00-18:00 
כמה זה עולה: הכניסה ללא תשלום.
לפרטים נוספים: 02-9409310.

גבינות משק יעקבס | כפר הרואה

על המחלבה: מהחלב שהניבו הפרות, העיזים והכבשים של משפחת יעקבס, הכינו גבינות לשימוש ביתי עוד משנת 1936. עם השנים החלו להתאסף בחצר המשק אורחים רבים, שקפצו כדי לבקר ובעיקר כדי לטעום, עד שבשנת 1996 החליטה המשפחה להפוך את המסורת למקצוע. במחלבה מעבדים חלב עזים, כבשים ובקר ומייצרים כ – 25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות: גבינות  קשות, חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכמובן גבינות רכות ויוגורטים.

אטרקציה לחג: בשבועות המחלבה משיקה 3 גבינות עיזים חדשות - גבינת מורבייה, גבינת שבר וגבינת אלבינו. בנוסף, כל מי שמבקר במחלבה יכול להשתתף ביריד שבועות מיוחד בכפר הרא"ה- שיתוף פעולה עם מאפיית "אגדת לחם", בו תוכלו למצוא גבינות מחלב עיזים, כבשים ובקר, גבינות רכות, חצי קשות וקשות, לחמים, חלות ומאפים טריים, עוגות, שמן זית, דבש, יין, פרחים ועוד.

מתי: ימים ושעות הפעילות של היריד: ימים א'-ב' 12-13.5, 8:00-20:00, יום שלישי 14.5 8:00-15:00.
כמה זה עולה: הכניסה ללא תשלום.
לפרטים נוספים: דפי יעקבס 052-3233523

מחלבת יעקבס, מחלבות
משנת 1936. מחלבת יעקבס

מחלבת אלון תבור | מרכז המבקרים של תנובה, עמק יזרעאל

על המחלבה: המחלבה מתמחה במוצרי גביע: גבינות רכות וקוטג', יוגורטים, מוצרי ניגרת ומעדנים, והינה המחלבה הגדולה ביותר במזרח התיכון. מחלבת אלון תבור ממוקמת בעמק יזרעאל, וקיימים בה שלושה מפעלי תשתית ענקיים: מפעל תשתיות (מגדל קרור קיטור, חשמל וכו'), מפעל תהליך ומפעל מילוי.

אטרקציה לחג: בחג ייערך סיור וירטואלי במהלכו מכירים את תהליכי היצור, האוטומציה, המחשוב  והרובוטיקה במחלבה. כמו כן, משקיפים אל אולמות היצור וחווים הרפתקאה בדמיין (סימולטור).

מתי: סיורי משפחות מתקיימים במועדי החופשות של בתי הספר. הסיור  בתיאום מראש בלבד., הכניסה מגיל 6 ומעלה בסיורי קבוצות ומגיל 5 ומעלה בסיורי משפחות. מותנה בהצגת ספח תעודת זהות  בו מופיעים פרטי הילדים.
כמה זה עולה: הכניסה בתשלום  ביום הביקור (ניתן לשלם במזומן  או בכרטיס אשראי).
פרטים נוספים: טלפון להזמנות - 1-800-22-14-22

מחלבת צאלה | חבל אשכול

על המחלבה: מחלבת צאלה, הממוקמת חצי ק"מ דרומית למושב עין הבשור, הוקמה ע"י אמנון וצאלה לאחר שהחליטו להקים את ביתם בחווה. במקביל להקמת דיר החלב, צאלה יצאה ללמוד ייצור גבינות וגידול כבשים במשרד החקלאות. כשהגיע הרגע הנכון, פתחו את המחלבה לקהל. במחלבה עדר כבשים מגזע האוואסי המספק חלב איכותי לייצור הגבינות וגודל בהדרגה. הגבינות המיוצרות במחלבה נעשות בתהליכים מסורתיים ידניים, בפס ייצור קטן יחסית, ללא תוספת של חומרי שימור.

אטרקציה: במחלבה תיערך בימי החג חגיגת שבועות צבעונית בדגש חקלאי, המבוססת על תוצרת המחלבה המקומית ופתיחת עונת הקיץ. תוכלו להצטרף לסיורים המודרכים הכוללים את היסטוריית המקום, לבקר בדיר ולטעום גבינות ובפינת הסאג' תוכלו להכין פיתות עם לאבנה או שוקולד. ליצירתיים והבשלניים שביניכם תתקיימנה סדנאות גבינה בה המשתתפים מקבלים חומר גלם ומכינים את הגבינה שלהם בתוספת תיבול ולוקחים איתם הביתה.

מתי: 14-16.5, ימים ג'-ה'בין השעות 09:00-18:00. סיורים מודרכים יוצאים בשעות: 11:00, 13:00, 15:00
כמה זה עולה: עלות הסיור - 15 שקל לאדם מגיל 4. פינת הסאג' בעלות של 10 שקלים לילד, וסדנאות הגבינות מתקיימות לאורך כל שעות היום בעלות של 15 שקל לאדם.
לפרטים נוספים: באתר האינטרנט של המחלבה.

, מחלבות יוגרטים- צילום צאלה גורדנציק (צילום: צאלה גורדנציק)
עדר כבשים מגזע האוואסי. מכירים? מחלבת צאלה | צילום: צאלה גורדנציק
>> נא להתנהג בהתאם: 8 וילות מפנקות למסיבת רווקים/ות