העמק הוא טעים
עמק יזרעאל, דווקא בחורף: פסטיבל טעמים בעמקים שחוגג קולינריה ומסעדות, ופסטיבל פריחה שחוגג כלניות ורקפות
לא רק "עמק המעיינות". עמק יזרעאל
לאחרונה מסתמנת תקומה גם לחצי השני. בעשור (ומעלה) האחרון, קמו באזור די הרבה מסעדות ובתי קפה שהצליחו יפה. האוכל, מתברר, הוא הקמפיין הטוב ביותר לעמק. חללי ההסעדה מלאו בגרגרנים מרוצים. השלב הבא היה למצב את העמק כאזור קולינרי, ולמשוך אליו קהל דווקא בחורף. בפברואר לפני שמונה שנים נוסד פסטיבל "שבוע טעמים בעמקים", ולאור ההצלחה ודרישת הקהל הגדילו והאריכו, ומהשנה מתקיים הפסטיבל מאמצע ינואר ועד 15 בפברואר, כשהשיא בין 5 ל-15 בחודש (ובכמה מהאתרים עד סופו).
העמק הוא באמת טעים. מסעדת אוקטגון בנהלל
צילום׃
אורלי גנוסר
כלניות ביער אלונים
צילום׃
אורלי גנוסר
הכניסה הרשמית לשמורה נמצאת בהמשך, רגע לפני מושב אלוני אבא, ויש בה גם שולחנות וספסלים, שילוט ושבילים מוסדרים יותר שיאפשרו לכם לשוטט בחדווה ולהתענג על הטבע (ללא תשלום). ואם כבר הגעתם, תנו קפיצה לדרך התבלינים בבית לחם הגלילית. ב-30.1 יתקיים כאן הגמר של תחרות שף העמק הראשונה, שתלווה בהרצאה על תבלינים ועל פירות יבשים, סדנאות ופעילויות לילדים. לקראת ט"ו בשבט (3-4.2) יהיו הדגמות בישול עם פירות יבשים, הרצאות וטעימות (טל' 04-9533405).
שורות חסה טלנובה במשק היוגב
צילום׃
אורלי גנוסר
אם בא לכם גם ללמוד מה אפשר לעשות עם זה, תוכלו להיכנס אל השכן דורון בראון, שף שהקים מרכז סדנאות ובו הוא מביא לקהל את תבונות הגסטרונומיה בדרכו שלו. דורון, שגדל במושב אבל למד בארצות הברית, מלמד איך חומר גלם הופך למנה מעוררת תיאבון, בלי יותר מדי תחכום או תהליכים מסובכים. כמו קוסם הוא קלה אל מול עינינו פלפל אדום, קצץ אותו והוסיף לו חופן נבטוטים, חסה סלנובה (זן יפהפה וקריספי שאהוב באירופה, שאותו קיבל מערוגת השכנים), עדשים שחורות, עשבים שונים, בצל סגול וכרובית. חגיגה. הסדנאות מגוונות, נמשכות ארבע שעות, ומתאימות למינימום עשרה משתתפים (250 שקלים למשתתף). בפסטיבל יגיש דורון מדי שישי בראנץ' לא שגרתי (65 שקלים 15:00-09:00, טל' 04-9893247).







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















