אליהו ולבנת שמעוני עם החנוכייה שהכין מגראד (צילום: משטרת מרחב הנגב)
לבנת ואליהו שמעוני. "הוכחתי שאפשר להאיר את הבית מאותו דבר איום ונורא שאיים לפגוע בו" | צילום: משטרת מרחב הנגב

ממש לפני מספר שבועות, במהלך מבצע "עמוד ענן", התרוצצה רס"ר לבנת שמעוני, שוטרת סיור מתחנת אופקים, בין זירות נפילות הגראדים בעיר. רק שבזמן שהיא דאגה לתושבי האזור, לבה היה עם בני משפחתה שמתגוררים במושב גילת שנאלצו אף הם לרוץ עשרות פעמים למרחבים מוגנים. לרגע היא לא חשבה לעצמה שמאותם גראדים מאיימים יהיה ניתן ליצור משהו חיובי.

"הגראד הפך לסמל החג"

לפני כשלושה שבועות, כאשר הסתיים המבצע, אביה של השוטרת, אליהו, אומן ברזל במקצועו, פנה למשטרה בבקשה לקבל חלקי גראדים שהועברו למחסן המוצגים של המשטרה כדי לבנות מהם חנוכיות. כששמעו בתחנה את הסיבה לבקשה, הסכימו להיעתר לה, והאב קיבל לידיו חלקים רבים ויצר מהם במשך כמה ימים חנוכיות יפהפיות. אחת מהן הוא תרם לתחנת משטרת אופקים, אחרת העביר ללשכת המפכ"ל רב ניצב יוחנן דנינו, ואת השאר הוא מתכוון לתרום לעמותות צדקה שונות.

"רציתי להראות שאפשר לעשות משהו חיובי וטוב מאותו גראד שאיים להרוג אותי ואת תושבי הנגב", סיפר שמעוני בהתרגשות. "רציתי להוכיח, שגם מגראד חשוך אפשר לעשות משהו מואר וחיובי כמו חנוכיה.

"בניית החנוכיות מטילי גראד לא היתה עבודה קלה, אבל מבחינתי זו סגירת מעגל. הבת שלי התרוצצה בין הגראדים, אני ומשפחתי וכל תושבי הדרום ברחנו לממ"דים ולמקלטים וחיפשנו מחסה מהטיל האיום הזה, אבל אני הפכתי אותו לסמל של חג החנוכה. הוכחתי שאפשר להאיר את הבית מאותו דבר איום ונורא שאיים לפגוע בו".

"כולם התלהבו מהחנוכיה שהוא הביא לתחנה", מוסיפה בתו. "כשהשוטרים שמעו שמדובר בחנוכיית גראד הם היו בהלם, אבל זה היה מבחינתנו משהו מרגש, כי בכל זאת, הרקטות הללו הרגו בני אדם ופצעו אחרים, ובסופו של דבר הפכו למשהו חיובי שמאיר את חיינו".

האב אליהו כבר קיבל הזמנות מקנדה ומאזרחים רבים שביקשו לרכוש ממנו חנוכיות גראד. "זה הפך ללהיט ואני מוצף בבקשות. רק שהחמאס או ארגוני הטרור בעזה לא יבקשו תמלוגים ממכירת החנוכיות", הוא אומר בחיוך.

>> ידעתם שבחנוכה צריך לאכול מאכלי חלב?