mako
פרסומת

גל גניבות של טרקטורים וטרקטורונים

כתב אישום הוגש אתמול נגד כנופית אזרחים פלסטינים שהיתה מעורבת בעשרות גניבות של טרקטורונים וטרקטורים בחודשים האחרונים. הנזק הנגרם: מיליוני שקלים בשנה. כנופיות נוספות, להערכת המשטרה, עדיין פועלות בשטח

שמעון איפרגן
mako
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

אין תמונה
נמכרים באלף עד 5,000 שקלים

"הטרקטור נחשב ללהיט בשטחי הרשות", מספר קצין בכיר ל-mako, "יש כמה כנופיות של גנבים שמתמחות אך ורק בגניבות טרקטורים בצורות מתוחכמות ביותר, כולל הגעה עם משאיות בעלי מנוף שמרים את הטרקטור ישירות למשאית ונעלם תוך שניות. את הטרקטורון קל יותר לגנוב, מאחר ובמרבית המושבים אין שמירה ואין גדר היקפית וקל מאוד לחדור אליהם".

הטרקטור והטרקטורון נחשבים לשימושיים ביותר בשטחי הרשות הפלסטינית. הטרקטור משמש בעיקר למטרות חקלאיות והוא מבוקש מאוד באזור דרום הר חברון ובגדה המערבית. הטרקטורון משמש בדרך להברחות או למעבר בין ישובים או מקומות שבהם יש בעיות של עבירות כגון ואדיות וערוצי נחל. במספר יישובים בדרום הר חברון אף הוקמו "משחטות" מיוחדות שנועדו לפירוק חלקי הרכב ומכירתם לחקלאים פלסטינים זאת במטרה ל'הלבין' את הגניבה ולמנוע ממשטרת ישראל לאתר את הרכבים.

"הנזק שנגרם לחקלאים כתוצאה מגניבת טרקטורים וטרקטורונים נאמד במיליוני שקלים. כל יום שחקלאי לא משתמש בטרקטור בגלל שהוא נגנב הנזק נאמד בכ-10,000 שקל. הם פשטו הרסו לחקלאים את החיים", הסביר גורם במשמר הגבול, "אנחנו עוקבים אחר כנופיות נוספות שמעורבות בגניבות של ציוד חקלאי ונעצור אותם".

על פי כתב האישום, חברי הכנופיה שנעצרה על ידי יחידת כפרי דקל, נהגו לערוך תצפיות ולאסוף מודיעין על כל מושב. בעוד חברים אחדים חדרו למושבים באישון לילה עם משאית גדולה ומעמיסים את הרכבים, דאגו להתריע על בואה של המשטרה או כוחות צבא ומג"ב. במשמר הגבול התקבלו לאחרונה תלונות רבות על גניבות לאחרונה של טרקטורים וטרקטורונים.

להערכת המשטרה, מאות טקרטורים וטרקטורונים נגנבו בשנים האחרונות מקיבוצים ומושבים ברחבי הארץ על ידי כמה כנופיות שפעלו במשותף ובהם היו חברים פלסטינים מדרום הר חברון ותושבי מזרח ירושלים. את הרכבים הגנובים מוכרים שם ב-1,000 ל-5,000 שקל לטרקטור ו-1,500 שקלים לטרקטורון.