נעצר ראש כנופייה בדואית ששיתקה את הנגב
המשטרה תפסה כנופייה של שמונה עברייני רכוש שהיתה אחראית לגניבה של יותר ממאה שנאים של בזק, חברת החשמל, מקורות ומפעלי רמת חובב. בשל הגניבה נגרמו הפסקות חשמל, הצפות בשטחים חקלאיים ושותקו המפעלים


חברי הכנופייה לא חששו לפעול בשטחי אש, לטפס על עמודי חשמל, בזק ואנטנות של טלפונים סלולריים כדי לגנוב את השנאים אותם מכרו לסוחרי מתכות בפזורה הבדואית. כל שנאי גנוב נמכר בסכום של 4,000 שקלים.
בשבוע שעבר, בתום מבצע נרחב, הצליחה המשטרה לעצור שמונה מחברי הכנופייה ובהמשך גם את מנהיג הכנופייה, אל-עסלא, שהתחבא במערה באזור ירוחם, לאחר שהבין שהוא מבוקש. מאז נעצרו חברי הכנופייה הם הודו כבר בכשלושים מקרי גניבת שנאים. "הכנופיה הזאת גרמה להשבתת בסיסי צה"ל, פגיעה קשה לחקלאים, למפעלים כימיים גדולים ברמת חובב וגרמה נזק כבד מאוד לתשתיות מדינה במיליוני שקלים והם יכלו אף לגרום לאסון כבד מאוד", אמר ל-mako רפ"ק ניבי אוחנה, שעמד בראש היחידה שטיפלה בכנופיית השנאים. היחידה, השייכת ליחידת אורגן תל שבע במשטרת מרחב הנגב, מנתה כ-40 שוטרים ותיקים, רכזי מודיעין, בלשים וחוקרים שהתחקו בחודשים האחרונים אחר עקבותיהם של החשודים.
בשל אופי פעילות טרור התשתיות של הכנופייה, והאופן בו הסתתר אל-עסלא, כינתה אותו המשטרה "בן לאדן הבדואי". כשהוא נמצא בנקיק, הם גילו שהוא הגיע מצוייד לשהות ממושכת, עם כלב ציד שהיה אמון על השגת האוכל שלו, מזון ושתייה לזמן ממושך ועוד. אל-עסלא החליט להתנתק מהעולם. הוא ידע שאנחנו מחפשים אותו והחליט להיעלם כדי שלא נאתר אותו", סיפר רפ"ק אוחנה.
שדות חקלאיים הוצפו ומפעלים גדולים שותקו
הכנופייה לא גרמה רק לנזק כלכלי, אלא הובילה גם לפגיעה משמעותית בתשתיות חיוניות כמו אספקת החשמל בבסיסי צאלים וקציעות, מרכזיות טלפונים במפעלים כימים גדולים ברמת חובב, הצפת וייבוש שדות חקלאים המחוברים לשנאי "מקורות" ועוד.

"כשהתקשרנו לדווח על התקלות במרבית המקרים בחברת החשמל ובבזק בכלל ידעו על כך. זה קרה בעיקר בסופי שבוע ועד שתיקנו את התקלות לקח להם לפעמים כמה שעות או ימים כדי לשלוח צוותים להתקין את השנאים החדשים", סיפר בכיר באחד המפעלים בנגב.
בימים הקרובים תגיש הפרקליטות כתבי אישום חמורים ביותר נגד אל-עסלא וחבורתו. ובמשטרה מחפשים אחר כנופיות נוספות שעוסקות בגניבת התשתיות.