חומוס ישראלי

בשישי בצהריים, בשבת בצהריים, בכל צהריים, ואפילו בבוקר – גרגירי חומוס חמים עם טחינה, פטרוזיליה ושמן זית, הם המנה המושלמת להשביע רעב ולהרגיע בטן מקרקרת. רבים יכתירו את החומוס כמאכל הלאומי, כזה שמאופיין בכל מה שאנחנו אוהבים לומר על עצמנו – חמים, תכל'סיים, לא מסובכים ועושים טוב על הלב. והבטן. בישראל יש מאות חומוסיות שמציעות לכל אחת ואחד את החומוס שהוא אוהב, עם כמויות טחינה, גרגירים וחריף מותאמות באופן אישי. כל חומוסייה בישראל משוכנעת שהחומוס שלה הכי טוב ואנחנו לא נתווכח, רק נוודא שאחרי מנת חומוס שתאכלו עם פיתה טרייה תתפסו תנומה קלה, כי רק כך תעברו באמת חווית חומוס שלמה.

הוראות הכנה:

מצרכים לארבע-חמש מנות:

שתי כוסות של גרגרי חומוס מבושלים

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כפית כמון

רבע  כוס מיץ לימון טרי

4 שיני שום

מלח

להגשה:

שמן זית

פפריקה מתוקה

פטרוזיליה קצוצה

פיתות

ההכנה:

1. מבשלים את גרגירי החומוס.

2. מצננים את הגרגירים לאחר הבישול, שומרים בצד כוס מנוזלי הבישול למקרה הצורך ושומרים כמה כפות של גרגירים בצד להגשה.

3. מעבירים את הגרגירים המבושלים, שיני השום ורבע כוס מהנוזלים למעבד מזון.

4. טוחנים את הגרגירים למחית, מוסיפים מלח, כמון וטחינה גולמית.

5. מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון ובודקים את הטעם, אם העיסה סמיכה מידי מוסיפים עוד מי בישול.

6. מצלחתים ומפזרים מעל שמן זית, פפריקה, פטרוזיליה ואת הגרגרים ששמרתם בצד.

 

קרדיטים:

צילום ובימוי: רועי ברקוביץ'
עריכה: שחר זלצמן
מתכונים: אינס שילת ינאי
הפקה בפועל: דנה כלדיאן, מורן שלו, עירית צוקר
הפקת פוסט: אורטל דהן
עוזר הפקה: שי מדמון
סו שף: בתיה הס

תודה רבה לדנה בר-אל על הסיוע בהכנת הכתבה