סל הקניות הממוצע בישראל התייקר השנה ב-5%. בבריטניה ב-18%
הישראלים מתלוננים על עליית מחירי מוצרי המזון בארץ, אך מבדיקה שערכנו עולה שבהשוואה לבריטניה, לדוגמא, מצבנו לא רע בכלל. בכמה עלה מחיר הסלט? בכמה חזה העוף התייקר? ומה המוצר שהתייקר הכי הרבה השנה?

עוד עולה מהנתונים, שהשוו סל קניות בסיסי שנקנה ב-25.1.12 לעומת סל קניות בסיסי מה-25.12.12, כי במגה באינטרנט נרשמה העלייה הגדולה ביותר עם סל היקר ב-7% יותר מאשר בשנה שעברה. ברמי לוי נרשמה עליה של 3.72% במחיר סל הקניות הממוצע ובשופרסל ישיר נרשמה עליה של 4.79%.

למרות העלייה הלא גבוהה יחסית, ישנם מוצרים שעלו במיוחד בשנה האחרונה בארץ. למשל, הכנת הסלט התייקרה בעשרות אחוזים. עגבניה עולה 8% יותר, מחיר המלפפון עלה ב-7% ומחיר הבצל עלה ב-63%. במקום עגבניה אפשר לנסות פלפל אדום, שמחירו דווקא ירד ב-7%.
גם מחירי הפחמימות התייקרו - תפוחי אדמה עולים היום 18% יותר מאשר בשנה שעברה, מחירי האורז עלו בעשרה אחוזים, ומחיר הלחם הלבן עלה ב-12%. גם בתחום העוף חל שינוי דרסטי במחיר. חזה עוף עולה 30% יותר מאשר בשנה שעברה. עם זאת מחירי עוף שלם וכרעיים ירדו ב-2-6%.
בבריטניה עליית המחירים שינתה מהותית את הרגלי הצריכה של התושבים. 52% מהבריטים אמרו בסקר שנערך על ידי "מכון רשתות המזון הבריטי" שהם משנים את תכניות הארוחה שלהם בהתבסס על מוצרים שנמכרים במבצע. 60% מבני ה-25-34 מרכיבים ארוחה לפי מבצעי הסופר לעומת 47% מבני ה-55 פלוס. 43% מהנשאלים אמרו שהם מקפיאים יותר מוצרים טריים מבעבר, כדי להפחית בבזבוז המזון.