חייל סורג באוטובוס (צילום: ארני דריימן)
ארני לא מכיר את החייל, אבל הוא גרם לו לעצור ולצלם | צילום: ארני דריימן

חיילים באוטובוסים זה לא מחזה שאמור לרגש את רב הישראלים. לעתים יש חיילים שמושכים את תשומת לב הסביבה בגלל עיטורים מיוחדים על המדים, כנפי טיס או השתייכותם ליחידה מיוחדת, אבל בגדול, מדובר בעניין שבשגרה. כשארני דריימן, מדריך טיולים, ראה חייל סורג באוטובוס, הוא לא יכול היה להישאר אדיש. כמו כל ישראלי, הוא שלף את הסמארטפון, שיחק בו קצת ותוך כדי, צילם את החייל בלי שהוא שם לב. אף אחד לא ציפה לזה, אבל אותו החייל המסתורי הפך לשיחת יום ברשת, בפורומים, באתרי חדשות בארץ ובעולם.

"עליתי לאוטובוס הוא היה בין השורות הראשונות, ראיתי את זה, עצרתי, היו אנשים מאחורי הייתי עם הסמארטפון וכאילו הסתכלתי פה ושם וצילמתי כמה תמונות", ארני מספר על הרגעים שבהם הוא הוקסם מאותו החייל שבלי להתייחס לאף דעה קדומה, פשוט עשה מה שעושה לו טוב. גם רגע ההשתהות הזה הסתיים מהר מאוד בסצנה שכל מי שנוסע באוטובוס בישראל מכיר. "הנהג צעק 'יש מקום מאחורה'", ארני מספר ומוסיף, "לא לקח לי הרבה זמן. צילמתי כמה גרסאות וזו הייתה התמונה הכי מוצלחת".

במשך כל הזמן הזה ארני לא מחליף עם החייל מילה, אבל בכל זאת, הוא מעלה את התמונה לחשבון הפייסבוק שלו. "בוא נגיד שבשנים קודמות אולי זה היה פחות מקובל לשים משהו כזה ברשת. היום אני חושב שהכל מקובל כל עוד שזה בגבולות הטעם הטוב". מהבאז שהתמונה יוצרת, הוא מופתע מאוד. "זה היה נפלא לראות את זה. קיבלתי יותר מ-12 אלף לייקים בינתיים", הוא מספר.

כבר הצטרפתם לעמוד הפייסבוק של פז"ם?

כמובן שנשאלת השאלה – איך הגיבה הרשת הישראלית לניגוד בין החייל הקשוח לבין דמותו של הגבר שסורג להנאתו? גם כאן ציפתה לארני הפתעה. "כמעט שאין בחורה שהגיבה לפוסט ולא שאלה אם הוא רווק", ארני מספר ומוסיף, "הן נדלקות מזה. הוא גם החייל הגיבור עם התדמית של הגבר-גבר וגם יש בו צדדים רכים".

בדיחות?
"זה מאוד מעניין. ציפיתי להרבה בדיחות. קיבלתי כמה. רב התגובות היו 'מי זה?', 'מה זה?', 'זה בעלי לעתיד' ועוד תגובות כאלו".

ארני גדל בארצות הברית ועלה לארץ לפני 30 שנה. מעניין היה לשאול אותו איך לדעתו הקהל הישראלי היה מגיב לתמונה כזו. "אני חושב שאותו הדבר. לפני התגובות של רב רובן של הבנות, משהו שם נדלק אצלן בתמונה הזו", הוא אומר.

אם תפגוש את אותו החייל שוב סורג באוטובוס תגיד לו משהו?
"אני אשאל אותו אם הוא יודע מה קרה. אני קצת חושש מאיך שהוא יגיב. אני מניח שהוא לא היסס לסרוג בציבור בפומבי. אני לא יודע אם הוא עושה את זה בבסיס, בשמירות, באוהל שלו. אם הוא עשה את זה באוטובוס זה מספיק ציבורי, כך שאני מקווה שהוא לא יכעס עליי". וזה הזמן לפנות לחייל הסורג: אם אתה אי שם קורא את הכתבה, נשמח אם תפנה אלינו.

>> שבוע מלחמה ביהודה ושומרון: כל פעולות צה"ל במבצע "שובו אחים"