זו הייתה השנה בה בכירים בעולם ההיי-טק החלו לצאת מהארון, וגילו שאין ממה לחשוש. למרות שטים קוק, מנכ"ל אפל, מעולם לא הצהיר על כך, נטייתו המינית ידועה לכל, הוא נבחר להומו החזק בעולם על ידי המגזין OUT והוא אף צעד בראש המשלחת הגאה של אפל בסן פרנסיסקו. והוא לא לבד, המנכ"לית שמשתכרת הכי הרבה בארצות הברית היא מרטינה רות'בלאט, טרנסג'נדרית שעומדת בראש חברת הביוטכנולוגיה "יונייטד ת'רפיוטיקס".

אפל במצעד הגאווה בסן פרנסיסקו
אפל במצעד הגאווה בסן-פרנסיסקו

גם בישראל, בעוד רבים אולי סבורים שהם פוגשים גייז רק במצעד הגאווה או במסיבות בתל אביב, החלו לצאת בשנים האחרונות גייז שצמחו בעולם ההי-טק הישראלי מהארון, וגילו שמקבלים אותם בזרועות פתוחות אחרי שנים רבות של קושי. אולי דווקא בגלל היכולת הזו שמשויכת לחברי הקהילה לפיה הם יודעים לזהות טרנדים, ידעו להתמודד במקרים רבים על בשרם עם קשיים בשל היציאה מהארון והשוני, שלא לומר, ייחודיות, שמעניקה להם יתרון בתחום.

לכבוד ראש השנה, אספנו עבורכם כמה מהמוחות הגאים והמבריקים שמצעידים את ההיי-טק הישראלי קדימה.

שחר גרימבק
שחר גרמבק
1. שחר גרמבק יזם ומנכ"ל משותף בסטרטאפ המצליח "Wispa" אפליקציה אשר סורקת רשתות חברתיות ומנתחת את כל המודעות המופיעות בהן כך שהגולש יכול להגדיר את החיפוש ולמצוא רק את מה שנחוץ לו. לדוגמה אם אתם מחפשים דירה, האפליקציה תנתר את המידע הספציפי שלכם ותעזור לכם למצוא את האנשים המדויקים ברשת שיכולים להועיל לכם. "Wispa" נכנסה לרשימת עשרת הסטארטאפים המבטיחים לשנת 2014 של "כלכליסט" על פיתוח טכנולוגיה ייחודית.

מי אתה? שחר בעל רקע מפואר בתחום ההיי-טק - ניהול פרויקטים, פיתוח תשתיות מובייל ועוד. כיום מעבר לעשייה הענפה במיזם שלו בו עובדים תחתיו עשרה אנשים, הוא גם מייעץ לסטרטאפסטים, ומנחה בתחום מערכות המידע במכללה האקדמאית תל- אביב יפו.

ומה עם גאווה? – "הנטייה המינית עבורי היא נון-אישיו ולכן אני לא מתעסק בה יותר מדי. מצד שני, העובדה שכל העובדים מכירים את בן זוגי מעבירה מסר חשוב לסביבת העבודה שלי". שחר מנסה תמיד לקדם יזמים מהקהילה. בנוסף על כל זה, לפני ארבע שנים הקים שחר עם דודי בר טל  את "Gay Tech Israel", קבוצת פייסבוק המפגישה מגוון רחב של אנשי היי-טק מהקהילה הגאה, במטרה לעזור ולקדם אחד את השני.

כמה מילים לסיום -  "כמו ביציאה מהארון עבור רובנו, גם ביזמות יש הרבה אומץ, להט"בים שנפגשים בתחום שהוא לא סביב הקהילה מפתחים בסיס טוב לשיתוף פעולה".

רונן טל
רונן טל
2. ד"ר רונן טל- בוצר – יזם ומנכ"ל הסטארטאפ הייחודי "New class" , המפתח מוצר בינה מלאכותית להערכה אוטומטית של תרגילים בשפה חופשית ומתן פידבק אישי לסטודנטים, כמו שמורה פרטי מעניק.

מי אתה? לרונן דוקטורט במדעי המחשב ובביולוגיה. בעבר הקים את "קורל אור- טכנולוגיות" הפועלת כיום במזרח אסיה. מעבר לכך הוא מנהל מסלול יוקרתי המיועד לרופאים מצטיינים באוניברסיטת בר אילן שעוסק בחקר ה-DNA ומדעי המחשב, על מנת שבעתיד יוכלו אותם רופאים להתמחות בניתוח הגנום האישי של כל פציינט באופן פרטני.

ומה עם גאווה? - "בעולם העסקי, הנטייה המינית אינה רלוונטית. נמדדים ברווחיות של העסק שלך. מצד שני, בעולם הספציפי של היזמות יש בכל זאת אפקט מסוים לחייו האישיים של היזם. במקום בו קיומו של העסק תלוי בחדשנות וייחודיות – השוני הוא דווקא יתרון. היזם יצטייר כאחד שכבר שבר מוסכמות והתמודד עם אתגרים מורכבים וזה יפעל לטובתו".

כמה מילים לסיום – "גייז מזהים טרנדים מוצלחים ומאמצים אותם אליהם, אפילו טים קוק מנכ"ל אפל הוא גיי, כך שיש לנו יתרון תחרותי. אני מקווה שבעתיד אעשה משהו גדול ומשמעותי עבור האנושות, יש לי עוד מלא חלומות גדולים".

 

אדיר רון
אדיר רון
3. אדיר רון – מנהל תחום חדשנות אסטרטגית במיקרוסופט. את מיקרוסופט אין צורך להציג. בנוסף לתפקיד האטרקטיבי, אדיר מתעסק גם בפרויקטים עסקיים בתחום המובייל ה- Social Enterprise ה – Big Data ופתרונות ענן.

מי אתה? – לאחר השירות הצבאי ביחידת המחשוב בחיל המודיעין ותואר ראשון במדעי המחשב ומנהל עסקים התקבל אדיר למיקרוסופט, ניהול תחום החדשנות הוא תפקידו השני בחברה. מעבר לכך הוא דיג'י בזמנו הפנוי ועורך המיקסר, מדור המוזיקה של mako  גאווה.

ועוד קצת גאווה – "מיקרוסופט הינה אחת החברות המובילות בעולם בתחום הפעילות למען קהילת הלהט"ב, זו אחת הסיבות שבגינן בחרתי לעבוד בה. בחברות מהסוג הזה סביבת העבודה מאוד פתוחה ומקבלת. לפעמים כשאני נפגש עם בכירים בארגוני Enterprise גדולים במשק, ופתאום אנו מזהים אחד את השני ממסיבת סוף השבוע נוצרת מעין קריצה שקטה שעוזרת לקשר הראשוני וקידום המטרות המשותפות".

כמה מילים לסיום – "פרט לכמה חברות יוצאות דופן, עולם היי- טק הישראלי עדיין נתפס כעולם מאוד גברי – סטרייטי. בדרך כלל זה נובע מתוך בחירה של הגייז עצמם שלא לערבב בין העולם האישי לעסקי. במובן מסוים אני מבין את ההפרדה  הזו שלא מחייבת התעמתות עם נושאים להט"בים במסגרת המקצועית. אבל כמי שכבר היה ב'ארון הקרייריסטי' וגם מחוצה לו, אני יכול לספר שהתגובות בדרך כלל מפתיעות לטובה, יש משהו מאוד משחרר בלהיות כן עם הסביבה בה אתה מבלה את רוב השעות בשבוע".

זה גם המקום להזכיר את אלון חן, סמנכ"ל שיווק בגוגל ישראל, ואת אלעד ברינדט שביט, מנהל תחום מובייל ואיקומרס בפייסבוק ישראל. אלעד אחראי בפייסבוק ישראל על הקשרים והעבודה מול קרנות, משקיעים, סטרטאפים ישראלים בתחום המובייל ואתרי סחר אלקטרוני ועובד בפייסבוק שלוש שנים. גם אלעד מתגאה בנטייה המינית שלו, ואת תגובתו לאמירתו האומללה של שר החינוך שי פירון שהומואים הם לא משפחה, יכולתם לקרוא כאן ב-mako  גאווה.

מנשה ג'זלקופי  וחזי מנע
מנשה ג'זלקופי וחזי מנע
4. מנשה ג'זלקופי  וחזי מנע  – השילוב בין שני המוחות הללו הוליד את "Morovus" – מוצר המאפשר לגופים וחברות גדולות לייצר מסלולי תוכן משולבים פלטפורמה חברתית. "בימינו, זירה דיגיטלית שאין בה מעורבות חברתית נידונה לכישלון", אומר מנש. " אנחנו דור שאוהב לדעת מה האחר עושה ולהשוות למצבינו".

מי אתם?  מנש הוא יזם סדרתי בעל ניסיון רב בעולם ההיי-טק וחזי הוא מאמן אישי, מומחה במציאה ומינוף של חוזקות בבני אדם ובחברות. השניים כבר סיפחו לעצמם את בנק לאומי שיעלה עם פורמט ניסיוני אשר יעזור ללקוחותיו לבחור את המשכנתא המתאימה להם אל מול אנשים אחרים, וגם יקרב את הלקוחות אליו מבחינה רגשית.

ומה עם גאווה? "שנינו התחלנו הרבה אחרי היציאה מהארון, ובאופן כללי לא מאמינים בלשמור סודות", אומר חזי. "אם אתה מסתיר את העובדה שאתה גיי, הלקוח עלול לחשוד שבעתיד תסתיר ממנו משהו נוסף".

כמה מילים לסיום "תשתמשו בזה שאתם גייז, אל תפחדו לדבר עם זרים וליצור כמה שיותר קשרים והכי חשוב – תערבבו ביזנס ופלז'ר, בניגוד למשפט הארכאי ההוא, זה הדבר הכי נכון לעשות".

קובי ג'ייקוב סוטו
קובי סוטו
5. קובי סוטו – co-founder and CTO בסטארטאפ שימושי במיוחד בשם "Guesty" העוסק בתחום האירוח שהולך וצובר תאוצה בשנים האחרונות. בשיתוף פעולה עם Airbnb, גסטי סוגרת עסקאות לכל מי שרוצה להשכיר חדר/דירה ברחבי העולם. "לרוב האנשים אין את הפנאי להתעסק עם כמות המתעניינים בחדר אותו הם משכירים. אנחנו מטפלים בהזמנה משלב ההתעניינות הראשוני ועד קבלת הדירה. גם תוך כדי שהות האורח בדירה אנו מוודאים שהכל מתנהל כשורה ושאין שום בעיה, כך שבעל הנכס לא צריך להתעסק בכלום, רק לקבל את הכסף. בקרוב נדאג אפילו לקבלת מפתח הדירה כבר בשדה התעופה".

מי אתה? קובי עבד כמפתח בסטרטאפים שונים, וכיום אחראי לכל הפיתוח והצד הטכנולוגי של החברה.

ומה עם גאווה? "האמת שאף פעם לא נתקלתי בקשיים, להיפך, אני אפילו מדבר עם קולגות על דייטים שלי. גסטי פועלת גם מסן פרנסיסקו, הקהילה הגאה שם מאוד עזרה לנו, ויצא שהכרתי גם חברים וגם לקוחות".

כמה מילים לסיום – "אני מרגיש שאנחנו עונים על צורך גדול של העולם האמיתי, האתגרים הם מאוד מעניינים. אני חולם להשפיע על כמה שיותר אנשים ולהיות חלק ממשהו גדול"

מורי באום
מורי באום
6. מורי באום – מנהלת ה– online marketing בחברת הסטרטאפ "DaPulse". במיזם בו עובדת מורי, עוזרים לחברות גדולות ליצור שקיפות סביב הפרויקטים שלהן. Dapulse מאפשרת למנהלי הפרויקטים לשתף את כל מי שרלוונטי לפרויקט במערכת מתקדמת שמתעדת בכל שלב את התקדמות הפרויקט מבחינת פיתוח, עיצוב, שיווק ועוד.

מי את? מורי עבדה בעבר בסטרטאפים שונים וכיום היא מרצה לשיווק באינטרנט בבינתחומי ומקימה את מחלקת המרקטינג בחברה. חוץ מזה היא גם דיג'יי במסיבות גאווה שונות.

עוד קצת גאווה – “תמיד הייתי חופשייה לגבי הזהות שלי. מה גם שסביבת העבודה והחיים הפרטיים מאוד מתערבבים במקצוע הזה. על המקרר בעבודה אני תולה הזמנות למסיבות שאני מנגנת בהן כדי להרגיש שהמקום הוא חלק ממני. אני חושבת גם שדווקא בתור לסבית קל לי יותר בסביבה הגברית הזו של היי-טק מאשר לנשים סטרייטיות. לגברים קל יותר לתפוס אותי כחלק מהחבר'ה".

כמה מילים לסיום – "אני מוכנה לעבוד קשה כדי לעזור לכמה שיותר נשים (בלי קשר לנטייה מינית) להיכנס לעולם הגברי הזה ולהצליח בו".

אורי קוטק
אורי קוטק
7. אורי קוטיק -  CTO ו-Cofounder בסטרטאפ לחובבי הסקי "Ride On", בו מפתחים משקף חכם לסקי ולרכיבת שטח. כשמרכיבים אותו, השלג מתעורר לחיים – הגולש נכנס לעולם מקביל חוויתי ומקבל שכבות מידע שמשתלבות עם העולם שבחוץ. משקפי הסקי מקרינות את מסלולי הגלישה על גבי השלג, מציגות בסיס נתונים עשיר של נקודות עניין במהלך הגלישה (מסעדות, מעליות סקי וכד'). בנוסף הגולש יכול לראות היכן נמצאים חבריו לגלישה, לדבר איתם, לצלם בווידיאו ולהזעיק חילוץ במקרה הצורך. "המצאנו שיטה המאפשרת לשלוט במידע רב ולבחור אותו באופן שלא יפריע לגלישה, והכול באמצעות הפניית המבט".

מי אתה? – לאחר שעבד שנים בתעשיית הביטחון הרחק מאזור המרכז, עבר אורי שינוי משמעותי בחייו שהוביל אותו היישר אל העיר הגדולה ואל Ride On.

ומה עם גאווה? – "היציאה שלי מהארון הייתה איטית. עבדתי בחברה גדולה ומבוגרת יחסית ולכן חששתי. הופתעתי לגלות את התגובות המחזקות שהיו מסביב כשזה כבר קרה, השינוי בחיי האישיים הוביל לשינוי בחיי המקצועיים. עברתי לעיר הגדולה, אזרתי אומץ רב והחלטתי לעזוב חיי שכירות נוחים כדי להגשים את חלום חיי היזמות הלא ידועים. כיום סביבת העבודה שלי מאוד נוחה ותומכת וזה מרגיש נוח וטבעי להיות מי שאני".

כמה מילים לסיום – "קיימת התעניינות רבה במוצר ובחברה ואני מאוד מאמין שנצליח. חשוב לי להגיד שקצת כמו ישראלים בחו"ל, נוצרה רשת חברתית גאה בקרב עובדי ההיי- טק הגאים ורבים מהם תומכים ועוזרים אחד לשני – זה יתרון אדיר שיש לנו וזה מאוד מרגש".

מיכה כהן
מיכה כהן
8. מיכה כהן – Talent Acquisition  בחברת "EverythingMe", חברה שפיתחה אפליקציית לאנצ'ר למכשירי האנדרואיד. מטרת האפליקציה היא לשדרג את הפונקציונליות של מכשיר הסמארטפון. מה זה אומר? האפליקציה מתאימה את מסך הבית של הטלפון לפי צרכי המשתמש. היא מתבססת על מידע כגון מיקום, שימוש ואפילו השעה ביום. האפליקציה מכירה באופן פרטני את המשתמש ומציגה לו את החדשות שהוא רוצה לצרוך, מקומות הבילוי שיעדיף, המשחקים שמתאימים לו ועוד.

מי אתה? – מיכה הוא יועץ ארגוני בעל עבר עשיר בתחום הגיוס לחברות ההיי- טק, זה כשנתיים עובד ב– EverythingMe.

קצת על גאווה – "יצאתי מהארון לפני שנים רבות, וכיום אני יכול לומר שאני עובד בחברה שהיא מאוד גיי-פרנדלית וליברלית. אנחנו מאמינים גם בהטרוגניות ובקבלת עובדים ממגזרים שונים. במסגרת תפקידי כמגייס אני פועל רבות לקידום הקהילה הגאה בשוק התעסוקה בנישת ההיי- טק, ולשוויון וקידום נשים בעולם הטכנולוגי".

כמה מילים לסיום – "אני כותב בלוג מקצועי שיעלה לאוויר בקרוב בו כל פוסט מתעסק בחדשנות בגיוס ואיך מייצרים רעננות במשאבי האנוש. החלום שלי הוא להוציא ספר שמתעסק באותם נושאים שהם אינטגרלים בכל ארגון שקיים".

ניר חכמוב והשותף שלו ליאב
ניר חכמוב והשותף שלו ליאב
9. ניר חכמוב – בעלים משותף של "Moovz" - רשת חברתית לגייז ובה מאות אלפי משתמשים בעולם. ניר גם יזם מוכשר וגם תורם רבות לקידום הקהילה הגאה העולמית. "אנחנו הרבה יותר מ – 'פייסבוק של הומואים'. אנחנו מאפשרים לגולשים לקיים אינטראקציה בזמן אמת ולחוות מפגש חברתי ממש כמו בשיחה מחוץ לרשת. מובז גורמת לאנשים להיפתח ולהגיע למקום הכי קרוב לשיחה אמיתית, מרגש לשמוע על גולשים שיצאו מהארון בעקבותינו. 

 מי אתה? לאחר שהיה עורך בדסק החדשות של "הארץ" ו – "חדשות", מתכנת פלש ובונה אפליקציות, ניר כיום אחראי לכך שמאות אלפי הגולשים במובז יקבלו את הכלים בעזרתם יוכלו לשתף תכנים בחופשיות.

ועוד קצת גאווה – "אצלנו במשרד האווירה מאוד צבעונית. גם הסטרייטים יכולים להשתמש בסלנג גאה כמו : 'תנוחי, מתוקה' וזה יהיה רגיל לחלוטין".

כמה מילים לסיום – "החלום שלי הוא שמובז תהפוך לבית של מיליוני גייז ברחבי העולם, שנהיה קהילה גלובלית חזקה ונעזור אחד לשני".

חנן לונדון
חנן לונדון
10. נסיים את הרשימה המכובדת והמוכשרת  הזו עם אחד מוותיקי שבט ההיי טק הגאה: חנן לונדון. לחנן ניסיון של יותר מ-35 שנה בתחום בהן הוא הספיק להיות מנהל מוצר, מנהל פרויקטים, סמנכ"ל פיתוח עסקי, מנכ"ל של כמה חברות ועוד. לאחרונה החליט חנן לעבור לתחום הייעוץ להיי–טק, כיום הוא מייעץ לחברות סטרטאפ וחברות ציבוריות השואפות להשתלב בענף העסקי הבינלאומי.

קצת על גאווה – "הגעתי להבנה שאני גיי בגיל 23, זו הייתה תקופה שונה לגמרי. אני זוכר שכבר אז הייתי אדם מאוד רציונאלי וברגע שהבנתי שאני גיי החלטתי פשוט לחיות את זה. מה שכן, מאז ועד היום אני פחות או יותר בעמדה של Don’t ask Don’t tell – אני מוקף בסביבה גאה כבר שנים, אבל אם אף אחד לא שואל, אני לא מוצא לנכון להודיע למישהו על היותי גיי, כששואלים אני אומר שכן. אני זוכר כששירתי  בעברי ביחידת המודיעין 8200 עברנו פעם תדריך בו התבקשנו 'לשים לב' אם אנחנו מזהים מישהו הומו, וישר לבוא לדווח. כששאלו 'איך נבחין בו?', המפקד ענה 'אתם תראו שהוא מעביר יד על הראש, אצבע על הגבה וכד', ובעצם התחיל לתאר איך הומו מתנהג. זה בעצם ממצה את ההבדלים העצומים בין אז להיום".

כמה מילים לסיום – "מבחינתי זה מובן מאליו שהיום יש לא מעט גייז בעולם היי-טק ושבניגוד לשנים עברו הפך גם התחום הזה להיות מקבל ותומך".