זעם באגודה למען הלהט״ב: שופטת בית משפט השלום בתל אביב, לימור רייך, דחתה את תביעתה של האגודה נגד השבועון מקור ראשון, שסירב לפרסם מודעה ל״יש עם מי לדבר״, קו הקשב הטלפוני.

אין תמונה
הפרסומת ה"בעייתית"?

השבועון סירב לפרסם את המודעה, המיועדת לנוער דתי להט״בי במצוקה, בטענה שכשבועון בעל צביון דתי-לאומי, אין הוא יכול לפרסם מודעה ״הנוגדת את ההלכה״. ״סבירות מאוד גבוהה שנערער״, אמר יו״ר האגודה, שי דויטש, ל-mako גאווה.

"פוגע בקהל - לפי ההלכה"

השופטת רייך קבעה, כי הפרסום עלול היה לפגוע בקהל הקוראים, הפועל לפי ההלכה. "פרסום המודעה פירושו היה פגיעה בזכות הקניין של בעלי העיתון באופן בלתי מידתי", מסרה.

״המרחק בין סירובו של מקור ראשון לפרסם את המודעה ובין הפליה על רקע נטייה מינית דק מאוד״, קבעה השופטת. ״אולם, הנתבעת הראתה כי פעלה מתוך מניע של שמירה ואחריות לקהל קוראיה ולא מתוך הפליה פסולה".

עוד הוסיפה רייך, כי ״דומה שיהיה נכון להגדיר את המצב כפער תרבותי, כזה הנראה לכאורה מאיים ובלתי ניתן לגישור, אלא שמנקודת מבט היסטורית, לא בלתי סביר לומר שבעתיד פני הדברים יהיו שונים לחלוטין. הזמן עושה את שלו״.

״כמה נערים יתאבדו עד ש׳ההיסטוריה תעשה את שלה?׳״

שי דויטש (יח``צ: זיו שדה,  יחסי ציבור )
"אי פרסום המודעה פוגע בחלק לא מבוטל של הקוראים". שי דויטש | יח``צ: זיו שדה, יחסי ציבור
דויטש התרעם על אמירתה של השופטת ביחס לנקודת המבט ההיסטורית. ״היא אומרת לנו: ׳שבו בשקט כמה שנים, ההיסטוריה תעשה את שלה, וגם הם יסכימו לפרסם את המודעה שלכם׳״, אמר. ״כמה נערים יתאבדו עד אז?״.
דויטש הוסיף: ״אנחנו קובלים על ההתעלמות של בית המשפט מתוכן המודעה, שנועדה להעניק תמיכה לנוער דתי במצוקה, וההתייחסות אל המודעה היא כאילו הייתה פרסומת למסיבה של שירזי או למצעד הגאווה״.

על הטענה לפגיעה ברגשות הקוראים, אמר דויטש: ״אי פרסום המודעה פוגע בחלק לא מבוטל מהקוראים, שאין להם אל מי לפנות״.

 >> לקבוצה של mako    גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

>> חמישים הגאים והגאות של 2011

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה