זוג לסביות המתגוררות יחד מזה כ-11 שנה באחד הקיבוצים בצפון הארץ, החליטו להביא ילד לעולם לפני חמש שנים. השתיים עברו יחד את כל תהליך ההפריה, ההיריון ובחירת תורם זרע אנונימי מתאים. 

>> לראשונה: הומו מוצהר זכה בתחרות "מר ספרד"
>> מכתב איום לח"כים אחרי הטבח: "בקרוב אצלכם"

לפני כשנה וחצי נולד בנן המשותף של השתיים. הן מטפלות בו יחד ודואגות לכל מחסורו. לכל מקום אליו הגיעו עם בנן הן הוכרו כאימהות שלו, אבל לא על ידי מוסדות המדינה. מנהל האוכלוסין במשרד הפנים סירב לרשום את האם הלא ביולוגית כאמו הנוספת של התינוק, והן נאלצו להגיש תביעה בעניין לבית המשפט לענייני משפחה בחדרה.

בכתב התביעה טוענות השתיים כי לאחר לידת בנן הן שינו במשרד הפנים את שם משפחתן, כשכל אחת הוסיפה את זו של השנייה, כך שהילד נושא למעשה את שם משפחותיהן. לדבריהן, הן מטפלות בילד, הולכות איתו לטיפת חלב, דואגות לרווחתו, לשלומו ולבריאותו. בנוסף, הן חולקות ביניהן את זמני ההאכלה של בנן התינוק לאורך כל שעות היממה ואת הטיפול בו. הן החליטו שאחת מהן תקרא לעצמה 'אמא' והשני תכונה 'מאמי', והן מדברות עם התינוק בעברית ובאנגלית (אחת מהן עלתה לארץ מארה"ב בגיל עשר).

זוג לסביות (צילום: Shutterstock)
"מבחינתנו הוא הבן שלנו" | צילום: Shutterstock

עוד נטען בכתב התביעה, כי החשיבות ברישום בת הזוג כאמו הנוספת של הבן לכל דבר ועניין, נוגעת לעובדה שלאחר הלידה הוא סבל מבעיה רפואית שהצריכה אותן לטפל בו יחד. לטענתן, החשיבות בכך שהפעוט יירשם גם כבנה של האם הלא הביולוגית, כך שהיא תוכל לקחת אותו לטיפולים במידת הצורך ולמוסדות ציבוריים.

ומה יקרה חס וחלילה במידה והאם הביולוגית תלך לעולמה? האם השנייה עלולה לא לקבל משמורת על הילד, מצב שהוא בגדר אבסורד. "ההכרזה על האם הלא ביולוגית כאמו הנוספת של התינוק משרתת את טובתו ומקנה לו תחושה של ביטחון ויציבות רגשית וכלכלית. מבחינתנו הוא הבן שלנו", טענו בנות הזוג.

נציג היועץ המשפטי לממשלה ומשרד הרווחה טען כי בטרם יינתן צו להורות לאם הלא ביולוגית על ידי בית המשפט, יש להורות על עריכת תסקיר שירות מבחן, כדי לבחון את המצב ורק לאחר מכן לקבל החלטה בסוגיה.

השופט טל פפרני החליט בצעד נדיר לוותר על עריכת תסקיר אודות זוג הלסביות, דבר שהיה אורך זמן רב (לעיתים שנה ויותר מזה), בנימוק שהתרשם כי מדובר בבנות זוג המשמשות אימהות לקטין לכל דבר ועניין. "אכן בנסיבות מקרה זה נראה כי אין צורך בקבלת תסקיר, שכן הדבר עלול להאריך ולסרבל את ההליך שלא לצורך. מהנתונים שהוצגו בפני עולה כי טובתו של הקטין היא ההכרה בתובעת 2 (האם הלא ביולוגית) כהורה נוסף", הדגיש השופט והורה למנהל האוכלוסין לבצע את הרישום.

>> לפני אורלנדו: 7 נרצחו בטבח במועדון גייז במקסיקו - והעולם שותק
>> בדיחות מסוכנות: ההומופוביה בקולנוע נמשכת גם ב-2016