יומיים בלבד לאחר מצעד הגאווה בתל אביב, שהוקדש לחיזוקה של הקהילה הטרנסג'נדרית, שחבריה חשופים לאלימות ופגיעה מתמשכת, בחרה עירית לינור להשתלח בחברי הקהילה, עד כדי הצהרה שהם לא באמת קיימים, והצעה לטיפולי המרה לטרנסג'נדרים.

לינור פתחה את הפוסט שלה בהסבר על תסמונת הגף הזרה (AHS), אשר הלוקים בה מרגישים כי אחת מגפיהם היא גוף זר, ומבקשים לכרות את האיבר הזר. לינור השוותה את הטרנסג'נדרים והטרנסג'נדריות לבעלי תסמונת ה-AHS, והסבירה כי כמו שהרופאים אינם ששים לכרות רגליים וידיים, אל להם לרוץ ולבצע ניתוחי שינוי מין. כדוגמא התייחסה לינור לקייטלין ג'אנר (בעבר ברוס ג'אנר), שיצא מהארון כטרנסג'נדרית.

ערכים, אג'נדה והתרסה על פי עירית לינור (תמונת AVI: מתוך תכנית קיציס, שידורי קשת)
עירית לינור | תמונת AVI: מתוך תכנית קיציס, שידורי קשת

"החברה לא תייחס בחירה חופשית או בריאות נפשית לאדם המבקש לכרות יד בגלל מחשבות שווא, ובטח שלא תידרש לאמץ מחשבות שווא אלה בעצמה. אלא אם בעל המחשבות הוא ברוס ג'אנר, אתלט אולימפי וכוכב ריאליטי שהתחתן עם שלוש נשים והוליד שישה ילדים, ובגיל 65, בעזרת ניתוחים, הורמונים, תוספות שיער, מלתחה חדשה ופוטושופ הציג את עצמו לעולם כקייטלין".

"תנאי הכניסה למועדון ברורים", קובעת לינור בפסקנות, "שני כרומוזומי X, לרוב עם ביציות ורחם. תחושה פנימית, מראה, בגדים – כל אלה קריטריונים של מהנדסים חברתיים שיעדיפו לתקן עולם שאינו מקולקל, במקום לסייע בכבוד ובחמלה למי שמתקשה למצוא את מקומו במועדון הביולוגי שאליו נולד.

"אמנם זה ממש נאור להריע לגבר שקנה לעצמו מלתחה, גוף ופנים חדשים, ועכשיו קבלו אותו כאישה, אישה כמו אמא שלכם. אך אני רוצה לטעון בשם כוחות החושך: את האמת אי אפשר להסוות בעזרת ניתוחים פלסטיים וסיסמאות. אמא שלכם היא אישה, ברוס ג'נר לא".

הסטטוס של עירית לינור זכה לתגובות קשות. בין השאר האשימו אותה הגולשים בהסתה נגד מיעוט המדוכא ממילא, ומתן לגיטימציה לקוראי הפוסט לרמיסה וביזוי של חייהם של אחרים. לינור הגיבה כי היא אינה רואה בדבריה הסתה, אך בהמשך מחקה את הפוסט האלים וסירבה להסביר מדוע.

לתכנית שש עם עודד בן עמי הסבירה את הפוסט באופן מרוכך יותר, ואמרה כי היא "חולקת על תיאוריה חברתית שקובעת שזהות מינית היא עניין שכל אחד יכול לבחור לעצמו לפי ההרגשה שלו. אני חושב שזה קריטריון נוזלי מדי, ואני חושבת שהביולוגיה יותר חזקה מהעניין של הגדרה עצמית". 

רבים בקהילה נעלבו מדבריה, בסיומם של אירועי הגאווה, אחד המגיבים הזועמים היה גל אוחובסקי שהעלה תמונה שלו עם מרגול והטרנסית הצעירה בל אגם. ״דווקא בשבוע הגאווה הזה חוגגים את זה שסוף סוף לאנשים האלה יש אופציה לחיות חיים טובים. ואז באה האישה הפריבליגית והעשירה שלא נאבקה בחיים בשום דבר, ומסבירה שזה הכול מבוטל". 

אנו מביאים לכם כאן את הפוסט במלואו של לינור שהוסר, כדי להעביר את המסר שגם טרנסופוביה אי אפשר להסתיר בפוטושופ.

הפוסט של עירית לינור