mako
פרסומת

אשת ראש ממשלת יפן הופיעה על משאית במצעד הגאווה

אקי איב, האישה הראשונה של יפן, הפתיעה אלפים כשבחרה להשתתף במצעד הגאווה הגדול שנערך במדינה, למרות עמדותיו השמרניות של בעלה: "אני רוצה לעזור לבנות חברה שבה כל אחד יכול לנהל חיים שמחים עשירים ומאושרים מבלי להתקל באפליה. היה לי העונג לבלות זמן מהנה מלא בחיוכים, תודה לכם"

ג'ורג' אבני
mako גאווה
פורסם:
אקי איב ראש ממשלת יפן במצעד הגאווה
עושה לנו כבוד. אקי איב | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images
הקישור הועתק

"בואי שרה'לה, הולכים... למצעד". זה משפט שסביר להניח שלא נשמע מראש ממשלת ישראל, שמעולם לא התבטא פומבית בנושאים הקשור לקהילה הגאה, ובטח שלא הביע תמיכה בה (מלבד לאחר הרצח בברנוער). האם ביקור של אשת ראש הממשלה במצעד היה מתקבל בעין יפה? ואולי אפילו מזכה את בעלה בתמיכה של חברי הקהילה? תשאלו את היפנים, שהופתעו לגלות את אשת ראש הממשלה השמרני שלהם על גבי אחת הרפסודות במצעד הגאווה שנערך השבוע בטוקיו. 

במצעד הגאווה היפני שנערך ביום ראשון, הפתיעה אשת ראש הממשלה את החוגגים כשהגיעה להשתתף במצעד ולהביע את תמיכתה בקהילת הלהט"ב. אקי איב, אשתו של ראש הממשלה השמרני שינזו אבה, הופיע על גבי רפסודה במצעד "קשת הגאווה" בו צעדו יותר מ-3000 איש.

על פי סוכנות הידיעות הצרפתית, לאחר המצעד כתבה הגברת הראשונה בעמוד הפייסבוק שלה: "אני רוצה לעזור לבנות חברה שבה כל אחד יכול לנהל חיים שמחים עשירים ומאושרים מבלי להתקל באפליה. היה לי העונג לבלות זמן מהנה מלא בחיוכים. תודה לכם".

היא הוסיפה כי היא כבר משקיעה בנושא מאז שהצטרפה לוועדה שהוקמה על ידי ארגון UNAIDS וכתב העת הרפואי Lancet בשנה שעברה. הכינוי שדבק באיב הוא "מפלגת האופוזיציה הביתית", בשל דעותיה החריפות אשר לעתים קרובות מתנגשות עם מדיניותו של בעלה. ואכן כצפוי, בעלה לא להצטרף אליה באירוע ובמקום זאת בילה את היום בביקור נפגעי הצונאמי של 2011.

אקי איב ראש ממשלת יפן במצעד הגאווה
איפה בעלי? בביקור של שקר כלשהוא | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

יפן אינה מאפשרת נישואים חד מיניים ומגדירה נישואים "רק על בסיס ההסכמה ההדדית של שני המינים". סקר שנערך לאחרונה מצא שהרוב במדינה עדיין מתנגד לנושא. כמו כן, אין במדינה חוקים נגד אפליה, אם כי כמה ערים אימצו תקנות מקומיות למניעת אפליה באזורן.

פרסומת

עוד ב-mako גאווה: