>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

מצעד הגאווה בהודו (צילום: אימג'בנק / Gettyimages)
חוגגים ומוחים ברחובות דלהי | צילום: אימג'בנק / Gettyimages
רק ארבע שנים מאז שההומוסקסואליות הפכה חוקית בהודו, והבירה ניו דלהי מסמנת מספר שיא של משתתפים במצעד הגאווה החמישי במספר (הראשון התקיים בניגוד לחוק): כ-2,000 בני אדם צעדו לאורך 12 ק"מ, והניפו דגלי גאווה, שלטי מחאה נגד ההומופוביה ודגל גאווה מרכזי באורך 15 מטרים.

"מדובר במספר מרשים נוכח החשש לצאת מהארון, שעדיין נפוץ בהודו", אמרו המארגנים. "אין לנו ספק כי המצעד מבהיר לכל אלה שעדיין חוששים – שיש להם בית, שיש להם קהילה תומכת. כולנו תקווה שנמשיך לראות עלייה במספר המשתתפים במצעד גם בשנה הבאה".

דרישה להרחיב חוקים נגד אפליה

הנושא המרכזי של המצעד השנה היה דרישה מממשלת הודו להרחיב את החוקים נגד אפליה בבתי ספר, מקומות עבודה ובמקומות ציבוריים גם על כלפי להט"בים. כמו כן, רבים הניפו שלטים בגנות חברי פרלמנט הומופוביים, שמסיתים נגד הומואים, ואומרים בין השאר כי הם "מפיצים בכוונה תחילה את מחלת האיידס בקרב אזרחי הודו".

מי שזכה למירב הגינויים וקריאות הבוז בכל פעם ששמו הוזכר בנאום הוא שר הבריאות, גולם נאבי אזאד, שאמר בשנה שעברה: "הומוסקסואליות היא לא טבעית, ומדובר במחלה שהגיעה אלינו מחו"ל".

ההומוסקסואליות הפכה חוקית ביולי 2009, לאחר שבית המשפט העליון בניו דלהי קבע כי האיסור על הומוסקסואליות, שהיה קיים עוד מימי השלטון הבריטי, מנוגד לחוקה של הודו.