>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק

הומופוביה בטוויטר (צילום: צילום מסך nohomophobes.com)
יותר מדי הומופביה ברשת הציוצי | צילום: צילום מסך nohomophobes.com

המרחב המקוון ללא ספק סייע ומסייע רבות לקהילת הלהט"ב במאבקה נגד ההומופוביה, בהיותו כלי בעל תהודה כלל עולמית. עם זאת, תהודה זו אינה חד-סטרית, והרשתות החברתיות אינן נעדרות הומופוביה. במכון ללימודי מגדר באוניברסיטת אלברטה שבקנדה החליטו לבדוק עד כמה גדולה התופעה, וגילו ממצאים מדאיגים: יותר מ-60 אלף פעמים ביום עולה ציוץ הומופובי לטוויטר.

במכון הקימו אתר חדש העונה לשם NoHomophobes.com, ובו עוקבים בזמן אמת אחרי ארבעה כינויי גנאי וביטויים הומופוביים נפוצים. ניתן לצפות בנתונים של אותו היום, אותו החודש או כלל הנתונים מאז ה-5 ביולי, יום הקמת האתר.

גלילה מטה תאפשר לראות בזמן אמת את הציוצים בהן מופיעים כינויי הגנאי, ולחיצה עליהם תוביל אל הציוץ בטוויטר עצמו.

"גבר אמיתי" צריך להבהיר שהוא לא הומו לפני שהוא מביע רגשות

על פי הנתונים, המילה "Faggot" (בתרגום חופשי: "מתרומם"), מופיעה בלמעלה מ-32 אלף ציוצים ביום בממוצע.

ביטוי נוסף הוא "No Homo" (נכתב לעתים גם: #NoHomo). הביטוי הזה נועד לאפשר לבנים להביע רגשות חיבה כלפי בנים אחרים מבלי להיחשב להומואים. לדוגמה: "לילה טוב, אוהב את כולכם, #NoHomo). ביטוי זה מופיע למעלה מ-14 אלף פעמים ביום בממוצע.

אין תמונה
כמה מהציוצים ההומופובים

במכון מבהירים כי מדובר בביטוי הומופובי, כי הוא מעמיד אמות מידה חברתיות כאלה, בהן "גבר אמיתי" צריך להבהיר שהוא לא הומו לפני שהוא מביע רגשות.

הביטוי "So gay" ("כזה הומואי" או "כזה גיי") מופיע יותר מעשרת אלפים פעמים ביום בממוצע, והמילה "Dyke" (כינוי גנאי ללסבית בעלת מראה אנדרוגני-נערי) מופיעה יותר מ-4,500 פעמים ביום.

"מאבק נחוש ועקבי יכול להביא לשינוי אמיתי"

"מעולם לא תיארנו לעצמנו שמימדי ההומופוביה במרחב המקוון כל כך גדולים", אמרו במכון. "החברה התקדמה מאוד, ואנשים היום לא יעזו להשתמש בביטויים גזעניים רבים. למרבה הצער, ביטויים הומופוביים נשארו עדיין נפוצים ולגיטימיים – למרות שהם, יותר מכל ביטוי גזעני אחר, מובילים לתחושת בידוד וניכור, אלימות והתאבדות".

במכון פתחו בקמפיין למאבק בהומופוביה במרחב המקוון, במסגרתו מבקשים מכמה שיותר גולשים פעילים בטוויטר לעקוב אחרי ציוצים כאלה, להגיב אליהם ולהיאבק בהם.

"אם כל אחד ימשיך ויאמר ש'ככה זה' ו'אין מה לעשות', אז זה יהיה המצב", אומרים במכון. "אבל מאבק נחוש ועקבי יכול להביא לשינוי אמיתי, וההפסד האמיתי הוא לא לנסות".

>> שוורצנגר חושף כיצד השיא שני זוגות גאים בתפקידו כמושל