בקרוב: נישואים גאים לתיירים בארגנטינה?
חלופה לטינית לקנדה? המדינה הראשונה באמריקה הלטינית שאפשרה לזוגות בני אותו מין להינשא בתחומה עשויה לפתוח את שעריה גם לתיירים. "סעיף 20 לחוקה קובע כי זכויות אזרח מגנה על כל האזרחים הזרים על אדמת ארגנטינה", אמרה חברת מועצת העיר הלסבית בבואנוס איירס, מריה רשיד. "לפיכך, הם זכאים גם לזכות הבסיסית להינשא"

אולם, נראה כי ארגנטינה, המדינה הראשונה באמריקה הלטינית שאפשרה נישואים בין בני אותו מין בתחומה, תפתח גם היא את שעריה לזוגות גאים מרחבי העולם שירצו להינשא בה.
המטרה: הגברת התיירות הגאה
בירת ארגנטינה, בואנוס איירס, נחשבת ליעד תיירות פופולרי לתיירים גאים. כעת מבקשים קברניטי העיר להביא להגברת התיירות באמצעות עידוד זוגות בני אותו מין המבקשים להינשא להגיע ולהינשא באווירה לטינית.
עד כה התאפשרו נישואים לאזרחים זרים, הטרוסקסואליים או הומוסקסואליים, בפרובינציה סנטה פה שמצפון לבואנוס איירס. בפרובינציה דרשו מהזוגות "להתגורר" בעיר במשך שבוע לפחות, כדי להיות זכאים להינשא. בחודש שעבר הפכו סימון קסאל וסרחיו לופס מפרגוואי הזוג הראשון של אזרחים גאים זרים שנישאו בסנטה פה, בעיר רוסריו.
כעת, על פי הצעת החוק החדשה, כל שיתבקשו זוגות בני אותו מין הוא להציג שתי תמונות פספורט, העתק מצולם של הדרכון, של העמוד בדרכון בו מצויה החותמת של אישור הכניסה לארגנטינה וטופס בו יציינו את כתובת בית המלון או המקום בו הם שוהים וזמן הביקור שלהם בארגנטינה.
"סעיף 20 לחוקה הארגנטינאית קובע כי זכויות אזרח מגנה על כל האזרחים הזרים על אדמת ארגנטינה", אמרה חברת מועצת העיר בואנוס איירס, מריה רשיד, לסבית גאה ופעילה ותיקה בעיר נגד אפליה ושנאת זרים. "לפיכך, הם זכאים גם לזכות הבסיסית להינשא".