הם יכולים להיוולד בהפרש של יומיים, משני רחמים שונים ואפילו משתי אמהות שונות, אבל "תאומים" שנולדים בהפרש של שנתיים זה מזה הם בהחלט מחזה נדיר.

לקסי ורודי דלגלייש חגגו בשבוע שעבר יום הולדת. כדי למנוע ריבים ההורים שלהם הכינו עוגה לכל אחד, אבל בעוד שעל העוגה של לקסי התנוססו ארבעה נרות, העוגה של רודי עוטרה בשניים בלבד. למרות ששניהם נוצרו באותו יום, מפרידות בינהם שנתיים תמימות – והריון אחד.

תאומים בהפרש של שנתיים (צילום: צילום מסך אתר dailymail)
נוצרו באותו יום, נולדו באותו יום - רק בהפרש של שנתיים. לקסי ורודי עם אמם הייזל | צילום: צילום מסך אתר dailymail

שתי ביציות הופרו בהצלחה: אחת הוחזרה לרחם, השנייה למקפיא

בשנת 2007 עברה אמא שלהם, הייזל, טיפול הפרייה חוץ גופית. היא נטלה הורמונים שגידלו בגופה זקיקים, וכשהבשילו – עברה שאיבת ביציות. הביציות הופרו בזרעו של בעלה, ולמרבה השמחה, שתי ביציות הופרו בהצלחה.

מכיוון שהייזל הייתה בת 25 בלבד, והיה זה טיפול הפוריות הראשון שלה, החליטו הרופאים לא לסכן אותה בהריון תאומים, ולהחזיר רק עובר אחד לרחמה. העובר השני הוקפא, לשימוש עתידי. ההריון נקלט ברחם, ועד השבוע ה-27 הכל זרם על מי מנוחות.

"בשבוע 27 ירדו לי המים, הרבה לפני הזמן. לא האמנתי שזה קורה, כי הכל הלך כל כך טוב עד אז. נסענו מיד לבית החולים, והרופאים אמרו לי שבמצב כזה, יותר בטוח לתינוקת להיות בחוץ מאשר בתוך הרחם. לקחו אותי לקיסרי חירום, וכמה דקות אחר כך,  ב-27 בדצמבר - 13 שבועות לפני התאריך המשוער - היא הייתה בחוץ".

לקסי הקטנה נלקחה מיד לטיפול נמרץ, קיבלה עירוי דם ובילתה שבועיים בהשגחה צמודה. לאחר שישה שבועות נוספים של אשפוז, היא שוחררה הביתה. קצת יותר משנה אחרי השחרור, כשהחיים עם לקסי הפגה, שכבר הפכה לתינוקת רגילה לכל דבר, חזרו לשגרה, החליטו בני הזוג דלגלייש שהגיע הזמן להרחיב את המשפחה. הם חזרו לרופא הפוריות, וביקשו להפשיר ולהחזיר את העובר הנוסף. ההחזרה הצליחה, והייזל נכנסה להריון שני.

"מקריות נדירה אמנם, אך ללא כל בסיס רפואי"

באמצע חגיגות יום הולדתה השני של לקסי, ירדו המים של הייזל בפעם השנייה. "הפעם למזלי התינוק לא הקדים כל כך, אבל עדיין, נשארו שלושה שבועות עד תאריך היעד, ומאוד הופתענו שהלידה התחילה דווקא ביום הזה".

בדרך לבית החולים כבר הבינה הייזל שהאח של לקסי יוולד באותו יום כמוה. "התרגשנו מאוד. רודי כאילו התעקש להגיע בתאריך של אחותו 'התאומה'. כנראה שבגלל שותפות הגורל הזו, הקשר ביניהם מיוחד מאוד, הרבה יותר מאחים רגילים".

"מדובר פה על מקריות – אמנם יוצאת דופן, אבל בלי בסיס רפואי כלשהו", אומר ד"ר ערן הורוביץ, רופא נשים בכיר לפריון והפריה חוץ גופית. "שמעתי כמובן על זוגות שניסו לתזמן את ההריונות באופנים שונים, כדי ללדת סמוך או רחוק לחופשת הקיץ או לימי הולדת אחרים במשפחה, אבל אישית טרם נתקלתי בבקשה כזו ממטופלי פוריות שלי. למרות שכביכול קל יותר לשלוט בתזמון ההריון בטיפולים מאשר בהריון ספונטני, אני מאמין שהתכנון אופייני יותר בדרך כלל דווקא לזוגות שלא נתקלים בקשיי פוריות. כשכבר מגיעים לרופא כדי לקבל עזרה להרות, אני מאמין שהזוג לא מתעסק בחישובים ותזמונים, אלא פשוט רוצה הריון כמה שיותר מהר".

לכל החדשות והמחקרים של 9 חודשים