אישה בהריון שוכבת על המיטה מול מחשב נייד (צילום: istockphoto)
24 לייקים, והיד עוד נטויה | צילום: istockphoto

שיקום ההורה הטרי שלא מאחסן בטלפון הנייד שלו לפחות 40 תמונות של הצאצא, שליש מהן באמבטיה; אנחנו מפזרים תמונות של ילדים בכל מקום - על לוח השעם במשרד, בתוך הארנק, מעל השידה בחדר השינה וגם על המקרר.

הורים רבים מתחבטים בשאלה האם כדאי לפרסם את התמונות של הקטנטנים גם במקום הכי לוהט לאיחסון תמונות, הלא הוא פייסבוק. מצד אחד - אתה לא שם, אתה לא קיים. מצד שני, מי אמר שתינוקות בכלל רוצים להיות שם? בעיה. אז האם כדאי לכם, הורים מתלהבים שכמותכם, להעלות לפייסבוק שוויצים טריים של תינוקכם החדש? קבלו טיעונים בעד ונגד, ההחלטה היא כולה שלכם.

 בעד: למען התיעוד, ולמה לא להשוויץ?

1. כי כולם עושים את זה. או לפחות רובם. אז למה להתלבט, בעצם?

2. כדי להשוויץ. עברת הריון, בחילות, 20 קילו עודפים, צירים, לידה, יצא תינוק מהמם – למה לשמור את כל זה לעצמך? ברור שכולם צריכים לדעת על זה, וברור שהגיעה העת לקצור את פירות העבודה הקשה. יאללה מחמאות!

3. כי כיף לקבל מחמאות. להסתובב בגינה עם העגלה ולשמוע מדי פעם "יו, הוא מדהים" – זה מאוד כיף, לא נכחיש זאת. אבל איך אפשר להשוות מחמאה אותנטית וחד פעמית למאות לייקים מתחנפים שחור על גבי מסך? ועוד מחברים שלא ראית עשר שנים, שגם טורחים להגיד לך שאת מה זה לא נראית אמא לבת! ממש ילדונת עם בובה!

4. לשם התיעוד. אלה הרי לא סתם תמונות. זה החיוך הראשון, והמלמול הראשון והמתוק מתוסרט היטב, והאמבטיה הראשונה והופעת הבכורה של הזחילה מהמטבח לסלון; יש כאלה שהופכים את הפייסבוק למזכרת נצחית עבורם ועבור הצאצא. והאמת? זה די מקסים.

5. כדי לבשר לקרובי המשפחה מחו"ל על הלידה. אתם לא כל כך בקשר, נכון, אבל דווקא בא לך לעדכן אותם לפעמים מה קורה בחייך. ומה רע אם יוכלו לעקוב בלייב אחר התפתחות צאצאך כדי לדעת באיזה שלב הוא בדיוק ומה עליהם להביא בביקור הבא – שמיכת פעילות מגניבה או כיסא אוכל?

6. בשביל הגיבוי. מתי בפעם האחרונה פיתחתם תמונות לאלבום? כזה שמדפדפים בו עם האצבעות ולא עם העכבר? רוב ההורים שומרים את התמונות במחשב, ומחשבים עושים פאדיחות לפעמים, אתם יודעים. אז למה לא להעלות כמות נכבדה של תמונות לרשת, ככה בשביל להישאר רגועים למקרה שהמחשב יחליט למות מחר?

 נגד: מה עם קצת פרטיות, מה?

1. כדי להישאר צעירים. לכל מקום אתם הולכים עם עגלה ותיק החתלה, בכל שיחת סלון עולה נושא ההורות הטרייה, ואיך עברה הלידה, ועד כמה הלילות לבנים ומתי מתחילים במזון מוצק; והנה מקום שבו אתם יכולים להניח לרגע לסטטוס המשפחתי ולעסוק בדברים אחרים שלא קשורים לתינוקות. נו, לא תקחו?

2. בגלל הפרטיות. זכותכם להציף את הרשת בתמונות שלכם, אבל מה אתם רוצים מהילדים? ואולי לא מתחשק להם להיות בפייסבוק? ואולי לא בא להם לחלוק עם חצי עולם את רגע הטבילה הראשונה באמבט? יש מצב שכשיהיו גדולים – אתם עוד תשלמו ביוקר על כל הפפראצי הזה.

3. בגלל עין הרע. נכון, התינוק שלכם מתוק, חכם, מושלם, ישן בלילות ודומה בול לסבתא הכי יפה במשפחה. ודווקא בגלל זה אי אפשר שלא לשאול - למה להראות אותו לכל העולם?

4. כי לכו תדעו לאן התמונות האלה יכולות להתגלגל. והאמת? זה לא מצחיק. אפילו מפחיד.

5. כדי להישאר ביחסים טובים עם העולם ואשתו. החברה הטובה שירדה מהארץ תכעס שלא הרמתם טלפון להודיע לה על התרחבות המשפחה; סבתא א' תכעס ששמתם בפייסבוק תמונה של הקטנטן עם סבתא ב';  השכנה לשעבר תקלוט את התמונות מהבריתה ותתלונן מדוע לא הוזמנה; פשוט אין לתאר כמה קשרים עלולים להשתבש רק בגלל שהחלטתם להשוויץ בכמה פריימים משפחתיים.

6. שלא תיאלצו לעשות לייק לתינוקות של אחרים. כלל ברזל בפייסבוק הוא – מישהו הגיב על הילדים שלך? מעתה ועד עולם עליך להגיב גם על שלו. ולעשות like לכל תינוק שצץ בפייסבוק, בינינו, זה פול טיים ג'וב.

>> כן או לא: האם כדאי לדעת את מין היילוד לפני הלידה?