71 שנה לאחר השואה, נראה ששום דבר לא מפריע לשנאת ישראל והיהודים בעולם להמשיך לבעבע ואף להתגבר. לפי דו"ח של חברת Buzzilla הישראלית, שבוצע עבור מכון "שם עולם" לחקר השואה, השיח האנטישמי ברשת גואה דווקא מאז תחילת גל הטרור בישראל בחודשים האחרונים, אם כי עדיין לא עבר את השיא של כל הזמנים, שנרשם במהלך מבצע "צוק איתן" ב-2014.

הדו"ח, שספר אזכורים אנטישמיים מפורשים ברשתות החברתיות, מצביע על כך שממוצע האזכורים מסוג זה בחודשים אפריל עד ספטמבר 2015 היה כ-600 בחודש. אך מאז תחילת גל הטרור באוקטובר המריא השימוש בביטויים אנטישמיים פי ארבעה, כאשר הממוצע הוא כ-1,500 ביטויים כאלה בחודש ובחודשים אוקטובר ודצמבר 2015 נרשמו למעלה מ-2,000 שימושים בביטויים אלה.

הביטויים האנטישמיים הנפוצים ביותר ברשתות החברתיות הם "היטלר צדק" (50% מהביטויים), "שונא את היהודים" (22%), "לשרוף את היהודים" (11%), "שונא את העם היהודי" (11%) ו"יהודים ארורים" (6%).

העמודים המעוררים את כמות ההתבטאויות האנטישמיות הגדולה ביותר הם Middle East Monitor במקום הראשון, במקום השני Americans Against Genocide in Gaza, בשלישי Images from Palestine, ברביעי Israel Lies and Deceits, בחמישי International Solidarity Movement, בשישי Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America, בשביעי Mondoweiss, בשמיני אל ג'זירה+, בתשיעי Free Palestine ובעשירי Palestine Solidarity.

נשיא ארה"ב הזהיר: האנטישמיות בעלייה (צילום: חדשות 2, אילוסטרציה)
אילוסטרציה | צילום: חדשות 2, אילוסטרציה

אך הפוסטים ה"אנטישמיים" היעילים ביותר - כלומר אלו שעוררו את כמות השיח האנטישמי הגבוהה ביותר - שייכים דווקא למקום השמיני, אל ג'זירה. סרטון שמראה ילדים שבית ספרם נהרס לכאורה על ידי צה"ל גרר 1.2 מיליון צפיות, 33,000 שיתופים, 20,000 לייקים ומאות תגובות. תמונה של שוטרים ישראלים מאיימים לכאורה להרוג פלסטינים בגז גרר 1.8 מיליון צפיות, 34,000 שיתופים, 12,000 לייקים ויותר מ-2,000 תגובות.

הרב אברהם קריגר, ראש מכון 'שם עולם' לחקר, חינוך והנצחת השואה, מסר כי "מימדיה המזעזעים של תופעת האנטישמיות ברשת החברתית חייבים להתנופף לעינינו כסדין אדום שמתריע על השנאה המבעבעת שכה רבים רוחשים ליהודים ברחבי העולם. הכתובת מתנוססת על גבי קירות הפייסבוק של אלפי גופים, ארגונים ופרטים שמפיצים מסרים מסיתים של בורות, שנאה וזעם כנגד יהודים. אני מקווה שהדו"ח יעורר את מדינת ישראל לפעול בכל הכלים העומדים לרשותה לצמצום מימדי האנטישמיות ברשת החברתית ומחוצה לה".