האם נדיה עמר היא יולדת יהודיה או ערביה? ומה לגבי עדן כברי מלוד? האם עדן פאנטי בתו של אמר היא ישראלית ממוצא אתיופי או סודנית? השאלות הללו מאתגרות את הגולשים במשחק החדש "מיון יולדות", שעלה הבוקר לרשת וכבר שיחקו בו מאות גולשים.

 

במשחק, שבו ארבעה שלבים, מגיע איש צוות שאומר לכם למיין את היולדות. היהודיות הולכות ימינה והערביות הולכות שמאלה, לחדר קצת פחות מפואר. בשלב השני עליכם למיין גם יולדות ישראליות ממוצא אתיופי לעליית הגג, בשלב השלישי עליכם להבדיל ביניהן לבין נשים מסודן (ואותן לשלוח למרתף) ובשלב הרביעי צריך לזהות נשים רק מתמונות מפוקסלות, בלי פרטים מזהים כמו שמות, ארץ לידה או יישוב מגורים. בסוף כל שלב ובסוף המשחק אתם מקבלים ציון על כמה מהר וטוב מיינתם את היולדות והפרדתם אותן.

מתחיל במקהלה, וממשיך משם

"אני יודע שזה לא המצב בחדרי יולדות, בנתיים" אומר ל-NEXTER דורי אדר, מעצב משחקים ומורה לעיצוב משחקים שעיצב את מיון יולדות, "אבל אנחנו בדרך לשם, זה די ברור".

נושא הפרדת היולדות עלה לאחרונה לכותרות, לאחר שחבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' כתב בחשבון הטוויטר שלו: "אשתי ממש לא גזענית, אבל אחרי לידה היא רוצה לנוח ולא את החאפלות ההמוניות המקובלות אצל משפחות היולדות הערביות". לאחר ההתבטאות שלו נחשף כי נוהג כזה קיים בבתי חולים בישראל, גם אם לא באופן גלוי ורשמי ולא כהוראה של מנהלים וראשי מחלקות.

"אני רוצה לבדוק האם משחקים יכולים להזיז אנשים, והאם אוכל להעביר דרכם רעיונות ומסרים שהיו הולכים לאיבוד בדרך אחרת", אומר אדר.

ואתה לא חושב שהתוכן הוא בוטה מדי?

"גזענות זו גזענות".

השאלה היא, האם זה לא להטיף למקהלה? כלומר מי שתומך בעמדה שלך יקבל את האמירה שלך נגד הפרדה באופן ישיר. ומי שלא, ובכן - לא בהכרח ישתכנע

"אני מתחיל במקהלה. מקווה שזה יתפשט מעבר לזה. אני מאוד מקווה שגם מי שמחוץ ל'מקהלה' ירגיש לא טוב עם עבודת המיון".

ואיך התגובות עד כה?

"בינתיים הרוב טוב, אנחנו עדיין במקהלה. היו כמה אנשים שנעלבו, בייחוד בשל הסמיכות ליום השואה. אני מאמין שככל שזה יתפשט יקללו אותי יותר. אבל זה בסדר, אעמוד בזה".