בחודשים האחרונים עושה הדור הרביעי בסלולר את צעדיו הראשונים בישראל - באיחור ניכר אחרי מרבית מדינות העולם המערבי. בעולם לעומת זאת, כבר מתחילים להתכונן ל-5G, רשתות הדור החמישי. הודעה ששחרר ITU, הארגון הבינלאומי שאחראי מטעם האו"ם על תקני התקשורת בעולם, חושפת פרטים נוספים על תהליך הפיתוח, מועדים להשקת הרשת ועוד.

סמארטפון (צילום: cc-by-Japanexperterna.se, flickr)
מקור: cc-by-Japanexperterna.se, flickr | צילום: cc-by-Japanexperterna.se, flickr

כרגע מתנהל הפיתוח של טכנולוגיות הדור החמישי על ידי מספר קבוצות מסביב לעולם, כך שמלבד המכשולים הטכנולוגיים, צפויים גם קשיים בתקינה ובקביעה של תקן אחיד שישמש את כל החברות בעולם. מפת הדרכים שפיתח ה-ITU, משרטט את היעדים ואת לוחות הזמנים הצפויים לפיתוח ולהשקה של ה-5G.

עוד ב-Geektime:
הם כבר כאן: חומרים שמסוגלים להתאחות בעצמם
איזו דמות ממשחקי מחשב הייתם?

אחת המדינות המתקדמות בתחום הרשתות הסלולריות היא, לא במפתיע, דרום קוריאה ועיתון ה-Korean Times שופך אור נוסף על הקצבים והתאריכים הצפויים לנו. על פי הדיווח, רשתות ה-5G יוכלו להגיע למהירות מירבית של 20 ג'יגה-ביט לשנייה, מה שיאפשר לנו להוריד סרט באורך מלא באיכות 4K (אולטרה HD) בעשר שניות. לשם השוואה, רשתות ה-4G-LTE יכולות להגיע למהירויות של עד 300 מגה-ביט לשנייה (ב-Cat5) ובעתיד ל-1 ג'יגה-ביט לשנייה בטכנולוגיית ה-LTE Advanced.

בניגוד לרשתות בדורות הקודמים, ששימשו בעיקר לחיבור של סמארטפונים או מודמים סלולאריים, הרי שאחד היעדים החשובים של הרשת החדשה הוא התמודדות עם מיליארדי המכשירים החדשים שיזדקקו לחיבור תמידי לרשת, במסגרת מהפכת ה-IoT שאנחנו עוברים. לכן, רשת ה-5G תוכל גם לשמש לתקשורת במהירות ממוצעת של 100 מגה-ביט לשנייה בין כמיליון מכשירים שונים בטווח של קילומטר רבוע אחד. על פי אתר re/code, שיפור דרמטי נוסף צפוי להיות ב-Latency, או זמני ההמתנה, שצפויים לצנוח מ-50 מילישנייה ברשתות ה-4G ל-1 מילישנייה ברשתות ה-5G. חוץ מהגיימרים, צפויים ליהנות מכך בעיקר יישומים תעשייתיים,ויישומי IoT ופיתוחים כמו למשל המכוניות האוטונומיות.

רשת הדור החמישי, או IMT-2020, כפי שהיא מכונה כרגע על ידי ה-ITU, צפויה להיות מושקת בכל העולם עד 2020. עם זאת, התוכניות הן להציג לנו את היכולות של הרשת החדשה כבר שנתיים לפני, במסגרת אולימפיאדת החורף של 2018 שתיערך בפיונג-צ'אנג, דרום קוריאה.

פורסם במקור ב-Geektime