אפל חשפה הערב (ב') את מערכות ההפעלה החדשות שלה למחשבים ולמכשירים ניידים, אשר לראשונה מאז כניסתה של החברה לשוק הסלולר נותנות למשתמשים באייפון או באייפד סיבה אמיתית לרכוש גם מחשבים של החברה ומהווות למעשה תחרות לחלונות 8 של מיקרוסופט, המתאימה למחשבים, טאבלטים וסמארטפונים.

האיחוד בין המכשירים מושג באמצעות תכונה שהחברה קוראת לה Continuity ("המשכיות"). יכולת זו מאפשרת לאייפון ומק המחוברים לחשבונו של אותו משתמש לזהות כאשר הם קרובים אחד לשני ולהציע למשתמש להמשיך לעשות את מה שהתחיל על אחד על האחר.

כך, לדוגמא, בעת כתיבת מייל באייפון תוך כדי כניסה הביתה והתקרבות למחשב, יציג המק אייקון שבלחיצה עליו תעלה אפליקציית המייל של החברה עם הטיוטה שהמשתמש עובד עליה באייפון. באופן דומה, בעת יציאה מהבית והתרחקות מהמחשב, יציע האייפון למשתמש להמשיך את הממסמך שהיה באמצע לכתוב על המחשב מאותו מקום בו הפסיק.

אך השימוש המסעיר ביותר יכולת הזו הוא שילוב יכולות הטלפון במחשב: בעת קבלת שיחה, ניתן לענות מהמחשב ולהשתמש בו כדיבורית (בעזרת הרמקולים והמיקרופון המובנים או אוזניות ומיקרופון חיצוניים), והודעות טקסט מוצגות על המחשב ומאפשרות הקלדת תשובה מהמקלדת הפיזית הגדולה והנוחה במקום לעבור למקלדת המגע של הסמארטפון. כדי להדגים את היכולת הזו התקשר קרייג פדריהי, סגן נשיא להנדסת תוכנה באפל, לדוקטור דרה, שהפך לאחרונה לעובד אפל ומיליארדר בעקבות רכישת מותג האוזניות שלו (Beats) על ידי אפל ב-3 מיליארד דולר. "ברכות על הצטרפותך לאפל", הוא צעק לתוך המחשב וביקש מהקהל להריע לראפר המפורסם, שהודה להם על קבלת הפנים החמה.

לא רק המחשב מהווה הרחבה של האייפון בזכות יכולת ה"המשכיות": גם האייפד מאפשר להמשיך פעולות שהתחילו מהאייפון או להיפך. כך, לדוגמא, ניתן לערוך תמונה על מסך הטאבלט הגדול ולאחר מכן לחזור למסך האייפון הקל ולשתף אותה דרך וואטסאפ.

אפשרות שיתוף התכנים דרך אפליקציות צד שלישי היא אחד החידושים המרכזיים ב-iOS 8, גרסתה החדשה של מערכת ההפעלה לאייפון ולאייפד שהוצגה הערב. בגרסא זו סיפקה אפל מענה לתלונות רבות אודות המערכת שלה, שאחת מהן היא היכולת של אפליקציות לשתף מידע אחת עם השנייה. כך, בניגוד למצב במכשירי אפל הניידים עד כה, ניתן לשתף תמונה מאפליקציית התמונות לא רק במייל, הודעת טקסט, פייסבוק או טוויטר, אלא גם באמצעות פינטרסט או וואטסאפ. בנוסף, יכולה אפליקציית היעד לספק ממשק ייעודי לשיתוף מהיר ללא צורך להמתין לעליית האפליקציה המלאה כפי שהיה במכשירי אפל בעבר. אפשרויות אחרות ששיתוף מידע בין אפליקציות מאפשר כוללות זיהוי של המשתמש באמצעות חיישן טביעות האצבע Touch ID, כמו גם היכולת להשתמש במקלדות צד שלישי, המספקות שיטות הקלדה שהמשתמשים מעדיפים על השיטה הרגילה של אפל.

תלונה נפוצה נוספת שאפל פתרה סוף סוף היא היתרון הבולט של אנדרואיד בתחום הווידג'טים - יישומונים שמאפשרים לבצע פעולות שונות מבלי להיכנס לאפליקציות הרלוונטיות. ב-iOS 8 אפליקציות יכולות לספק ממשקים אינטראקטיביים במרכז ההתראות (ה"וילון" הנפתח בגרירת האצבע מראש המסך). כך, לדוגמא, יכולה אפליקציית מוסיקה להציג כפתורים לדילוג על שירים והשהיית הנגינה, בעוד אפליקציית הודעות יכולה לספר כפתור מענה מהיר, שיאפשר למשתמש להקליד תשובה בלי להיכנס לאפליקציה.

כחלק משילוב הווידג'טים במערכת, הפכה אפל את ההתראות של האפליקציות המובנות לאינטראקטיביות. בקבלת הודעת טקסט, לדוגמא, ניתן לענות בלי לצאת מהאפליקציה הפתוחה על ידי גרירת ההתראה כלפי מטה, שפותחת שדה טקסט הנעלם מייד אחרי השליחה ומחזיר את המשתמש למסך האחרון בו היה.

יישום ההודעות עצמו שודרג גם כן, ועתה הוא מאפשר להקליט הודעות קול או וידאו בלחיצה בודדת: לוחצים על המיקרופון או המצלמה הנמצאים משני צידי שדה הטקסט, מקליטים את ההודעה ומחליקים את האצבע הצידה או מעלה לסיום ההקלטה ושליחה בתנועה אחת. אפשר אפילו להקשיב להודעות קוליות ממסך הנעילה על ידי הצמדת האייפון לאוזן, ולאחר מכן להקליט ולשלוח הודעה על ידי קירוב חוזר של האייפון לאוזן ושליחה על ידי הרחקה. כל זה בלי לגעת במסך.

גם את סירי ניתן להפעיל בגרסא החדשה ללא נגיעה, בזכות יכולתה להקשיב למשתמש בזמן אמת ולהיפתח בכל פעם שהוא אומר "היי סירי". זאת בדומה למסייע הקולי של גוגל המגיב במכשירים מסוימים (כמו אלו של מוטורולה וסדרת הנקסוס) לאמירת המלים "אוקיי גוגל". יכולותיה של סירי השתפרו אף הן וכוללות כעת זיהוי שירים המתנגנים סמוך למכשיר באמצעות הקלטה של מספר שניות מתוכם.

מלבד סירי, זכה מנגנון החיפוש במכשירים לשיפור ניכר. הוא מאפשר למצוא קבצים ואפליקציות השמורים במכשיר, אפליקציות המותקנות על המכשיר או כאלו שהמשתמש רוצה להוריד מהחנות ואף תכנים מהרשת, כגון זמני הקרנות סרטים בבתי קולנוע סמוכים או המרת מידות.

מנוע החיפוש המשופר הזה, Spotlight, נמצא גם במערכת ההפעלה למחשבי המק, שכזכור מסתנכרנת עתה באופן מושלם עם האייפון של המשתמש. כדי לשפר את הסנכרון, שירות iCloud מדביק את הפער מול מתחרים כמו גוגל, מיקרוסופט ודרופבוקס ומסנכרן את התיקיות של המשתמש, הזמינות במכשירים הניידים דרך אפליקציות ובמחשב דרך סייר הקבצים של אפל (Finder). כל שינוי בכל קובץ מוצג מייד בכל המכשירים המחוברים בזכות יכולת הסנכרון הזו. הדבר אף מאפשר לשלוח קבצים גדולים דרך אפליקציית המייל, באמצעות העלאתם ל-iCloud וצירוף קישור להורדה למייל.

יכולת נוספת שקשורה לסנכרון התוכן היא היכולת לשתף חשבונות משפחתיים. כך, מאפשרת החברה להורים וילדים לשתף באלבום משפחתי את כל התמונות שהם מצלמים בקלות ומבלי לשלוח אותן אחת-אחת דרך אפליקציות כגון וואטסאפ. הורים אף יכולים לרכוש אפליקציות ותכנים אחרים למכשירי ילדיהם - עד 6 מכשירים תחת חשבון הורה. הדבר נועד לשים קץ לתופעה של ילדים המבצעים רכישות לא מבוקרות על חשבון הוריהם באמצעות המכשירים הניידים.

גם חברות יכולות להציע אפליקציות לעובדיהן, ואם עד היום התקנתן חייבה מסירה של האייפון או האייפד למחלקת התמיכה בחברה, כעת הקלדת פרטי חשבון החברה תוריד אוטומטית את כל האפליקציות הארגוניות המאובטחות שהעובד זקוק להן.

תוספת משמעותית אחרת לאפליקציות החברה היא Health, אפליקציית בריאות המאפשרת שמירה ומעקב אחר נתונים גופניים כגון משקל, שריפת קלוריות, צריכת מזון, קצב פעימות לב ועוד. האפליקציה מסתנכרנת עם מכשירים כגון צמידי כושר המודדים את המידע, ואוגרת אותו בצורה נוחה.

לסיום, הציגה אפל את HomeKit, מערכת המעניקה למשתמש יכולת לחבר את האייפון למכשירי חשמל חכמים בבית - החל ממנעולים, דרך נורות ועד טלוויזיות ומכשירי חשמל לבנים. הכל באופן מאובטח, שאינו מאפשר למכשירים זרים לשלוט על המכשירים של המשתמש.

באירוע לעג מנכ"ל החברה, טים קוק, למתחרות מיקרוסופט ואנדרואיד - לראשונה על כך שרק 14% ממשתמשי המחשבים שלה מריצים כיום את גרסת המערכת העדכנית ביותר, ולשנייה על כך שרק 9% ממשתמשיה מריצים את הגרסא העדכנית ביותר.

שתי מערכות ההפעלה החדשות של החברה יהיו זמינות למפתחים ובוחני בטא החל מהיום, ולכל המשתמשים החל מהסתיו הקרוב. iOS 8 תתמוך בכל המכשירים מאייפון 4s ומעלה, ואילו OS X 10.10 תתמוך בכל מחשבי המק מהשנתיים האחרונות. שתיהן, אגב, יוצעו להורדה חינם למשתמשי הגרסאות הקודמות של מערכות אפל.