תומר מזרחי מיקנעם ענה לשיחה בטלפון שלו לפני כשבועיים ומהעבר השני של הקו הודיע לו קול אישה: "שלום, מדברים מחברת פלאפון". כולנו מכירים את השיחות האלה, לפעמים מסרבים בנימוס, לפעמים פחות בנימוס ולפעמים אפילו משתנכעים ועוברים. אבל השיחה שקיבל מזרחי תעלה לפלאפון אלפי שקלים, כי החברה התחייבה לא להתקשר אליו יותר.

תחילת הפרשה, כפי שפורסם ב-NEXTER לפני כשלושה חודשים, לפני כשנתיים: נציגת שירות לקוחות בחברה התקשרה למזרחי והציעה לו מסלולים ומגוון הצעות מפתות לעבור מסלקום, בה היה מנוי לדבריו, לפלאפון. הנציגה הבטיחה לו ולאשתו שמרית הרים וגבעות, והכריזה שההצעה שלה אטרקטיבית וזולה מסלקום.

התנאי של מזרחי ואשתו היה שהתשלום יתבצע בהוראת קבע ולא בכרטיס אשראי. שליח של החברה, שמסר לידיו את כרטיסי הסים, לא הביא לו טפסי הוראת קבע כפי שסוכם וכעבור כמה ימים חויב חשבון הבנק שלו ב-48.99 שקל מבלי שחתם על הוראת קבע. מזרחי התקשר לפקיד הבנק בסניף שלו ונאמר לו שחתימתו זויפה על גבי טופס הוראת הקבע. מזרחי ביקש מחברת טלפון לנתק את קווי הטלפון הסלולרי שלו ושל אשתו והחליט לחזור לסלקום. במקביל, הגיש תלונה ליחידת ההונאה במשטרת המחוז הצפוני בגין זיוף חתימתו.

אלא שמאז שמזרחי עזב את חברת פלאפון, נציגיה לא מפסיקים להטריד אותו, למרות בקשותיו החוזרות והנשנות לחדול מכך והבהרותיו כי אינו מעוניין לחזור להיות לקוח של החברה. כעבור כמה שבועות, החברה שיגרה למזרחי מכתב בו התחייבה שנציגיה לא יטרידו אותו יותר.

לא תתבצע פנייה למספר שלך

"לבקשתך, פלאפון פנתה לכל המשווקים המורשים שלה וביקשה כי לא תתבצע פניה למספר הטלפון שלך בעתיד", נאמר במכתב של החברה. בפועל, זה לא קרה. מזרחי ואשתו המשיכו לקבל, לטענתו של מזרחי, עוד עשרות שיחות מנציגי החברה שהמשיכו להטרידם בהצעות לחבילות והצטרפות.

כאשר נמאס להם לחלוטין מהשיחות החוזרות ונשנות, הגישו השניים תביעה נגד החברה לבית המשפט לתביעות קטנות בקריות ותבעו פיצוי של 10,000 שקל. החברה הגישה כתב הגנה לפיה מדובר בתביעה קנטרנית וטורדנית, טענה שאיש לא זייף את חתימתו של מזרחי על טופס הוראת הקבע וביקשה לדחות את התביעה בנימוק שמזרחי ואשתו רוצים להתעשר על חשבונה. בעקבות פניית NEXTER, מסרה פלאפון כי הם מצטערים ועושים כל מה שביכולתם על מנת שמקרים כאלה לא יישנו בעתיד.

 

 

ב-9 בספטמבר הגיעו מזרחי ונציג חטיבת הכספים בפלאפון, מיכאל עוז, להסכם פשרה בבית המשפט לפיו הוא יקבל פיצוי של 1,500 שקל. על פי הסכם סודי שנחתם בין בני הזוג מזרחי לחברה, הם מתחייבים שלא לפרסם שום פרט הנוגע להסכם בשום כלי תקשורת, והחברה בתמורה מתחייבת שנציגיה לא ייצרו קשר עם מזרחי ואשתו או לשלוח להם דרישות תשלום. ההסכם זכה לתוקף משפטי של השופטת עידית וינברגר.

אלא שהחברה לא עמדה בהסכם. היא אמנם שילמה לו את הסכום, אך כעבור כמה שבועות נציגה שהציגה את עצמה כעובדת בחברת פלאפון התקשרה למזרחי והציעה לו לעבור לשורות החברה, כפי שניתן לשמוע בתחילת הכתבה. מזרחי ביקש לברר מדוע התקשרה אליו. "אני מבינה שמציקים לך הרבה נכון?", אמרה הנציגה למזרחי. הוא בתגובה הסביר לה: "בית משפט קבע שאסור  לכם להטריד אות".

מזרחי אמר לנו שבכוונתו לפנות לבית המשפט בדרישה לפתוח את התיק מחדש ולחייב את החברה בפיצוי גבוה בגין הפרת ההסכם. "לא יתכן שפלאפון תפר את ההסכם שקיבל תוקף של פסק דין של שופטת", קבל מזרחי.

מפלאפון סירבו להגיב לדברים.