iPhone 5c (צילום: אלעד בלובשטיין , TGspot)
iPhone 5c | צילום: אלעד בלובשטיין , TGspot

כחברה שידועה בזכות מכשירי פרימיום, עשתה אפל צעד מעניין מאוד עם השקת האייפון 5c, גרסת הפלסטיק למכשיר האייפון. לא מדובר בגרסה מאוד מוזלת, כפי ששיערו לפני כן השמועות הרבות, אלא במכשיר האייפון 5 במעטפת שונה. את המכשיר קיבלנו מחנות iStore לבדיקה קצרה ואחרי הסקירה ל-iPhone 5s החדש אנחנו עוברים כעת לגרסת הפלסטיק.

בואו לפייסבוק של נקסטר

iPhone 5 בפנים, פלסטיק בחוץ

iPhone 5c

אחת המחלוקות בין אוהדי אפל לסמסונג היא השימוש בחומרים. הדורות האחרונים של אפל תמיד היו על בסיס זכוכית ואלומיניום, ואילו סמסונג תמיד דבקה בשימוש בפלסטיק. המצדדים בסמסונג טענו כי הפלסטיק הופך את המכשיר לעמיד יותר וקל יותר, והמתנגדים טענו כי הוא פחות איכותי ונראה זול. כך או כך, אפל הלכה בעקבות השוק ואם נאמר את האמת, זה לא נראה כל כך רע כפי שזה נשמע. מעטפת הפלסטיק מסוג פוליקרבונט מרגישה איכותית מאוד ונעימה למגע. אפילו המראה נראה טבעי ולא שונה ממה שהיינו מצפים. בכלל, הצבעים שאפל מציעה - כחול, אדום, צהוב, לבן וירוק - מוציאים קצת את החברה השמרנית מהשגרה. זה בטח לא יכול להזיק, ואם תשאלו אותנו, היינו מעדיפים את הפלסטיק יותר מאת המתכת.

iPhone 5c

הפלסטיק מכסה את גבו וצידיו של המכשיר ובמקום הפינות החדות והמדויקות להפליא של הגרסה המתכתית, ה-iPhone 5c הוא בעל פינות מעוגלות ומורכב מחתיכה אחת ללא תפרים והלחמות. הכפתורים והממשקים נשארו במקומם, וכך גם המצלמה וחיבור ה-Lightning. למעשה, חובבי אפל אפילו לא ירגישו בהבדל, רק חבל שאפל לא כללה את חיישן טביעות האצבע מה-5s. אפל מציעה גם מספר כיסויי גומי צבעוניים, אך לטעמנו הם רק מורידים מיופיו של המכשיר.

iPhone 5c

פרט למעטפת הפלסטיק, שינוי נוסף הוא בחומרת המכשיר. בניגוד לאייפון 5s, ה-5c נשאר עם חומרה זהה כמעט לחלוטין לדור הקודם, האייפון 5, וזה אומר מעבד A6 כפול ליבה בתדר של 1.3GHz עם 1GB RAM, כך שהבדל בביצועים לא נרגיש כאן, לעומת ה-5s. גם המסך נותר בעינו וגודלו 4 אינצ' ברזולוציית הרטינה המפורסמת והאיכותית (1134×640), זאת לצד תמיכה בתקשורת LTE דור רביעי, ווייפיי ובלוטות' 4.0.

המצלמה מציגה שדרוג קל אך נשארה 8 מגה-פיקסל עם עדשת 5 אלמנטים יחד עם פלאש LED בודד וצילום וידאו באיכות 1080p. המצלמה הקדמית דווקא כן השתדרגה וכעת היא ומספקת תמונה טובה יותר בתנאי תאורה חלשים.

iOS 7 גם כאן

iPhone 5c יחד עם iPhone 5s

השינוי המשמעותי אותו לא ניתן לקחת לאייפון 5c הוא דווקא מערכת ה-iOS 7, הזהה בכל הפיצ'רים השונים שלה לקיימת ב-5s, פרט ל-Touch ID כמובן. אנחנו זוכים לאותו עיצוב שטוח ונקי, פחות עמוס, אבל גם צבעוני מאוד. יש גם את מרכז הבקרה (Control Center) המאפשר לכבות ולהדליק את הקישוריות השונות, לקבוע את בהירות המסך, להפעיל את נגן המוזיקה, לקבוע את עוצמת השמע וכן להגדיר גישה ל-4 קיצורים קבועים, וזאת בכל זמן שנרצה על ידי גרירת המסך מלמטה למעלה. גם מרכז ההתראות עודכן וכעת הוא מציג יותר מידע, כמו את אירועי היום ישירות מלוח השנה, מזג האוויר, מניות ועוד, וגם ניתן לשלוט כעת בנגן המוזיקה ישירות משם.

לא זול

המחיר של ה-iPhone 5c, למרות היותו בעל מעטפת פלסטיק ומפרט של הדור הקודם, לא זול כלל. אמנם, תחת חוזה לשנתיים עם ספקיות סלולר בארה"ב הוא נמכר ב-$99 לגרסת 16GB או $199 לגרסת 32GB, אך אם נרצה את הגרסה הפתוחה (SIM Free), היא תעלה $549 ו-$649 לגרסת 16GB ו-32GB ברשת T-Mobile ללא חוזה, שהם 1,951 שקל או 2,300 שקל בהתאם. בישראל, בחנות iStore מחירו עומד על 3,799 שקל לגרסת 16GB ו-4,299 שקל לגרסת 32GB - יקר בהרבה מהמתחרים האנדרואידים, כמו ה-Galaxy S4 או HTC One הנחשבים לחזקים ובעלי מפרט טוב יותר, כך שרק בגלל המחיר אנחנו לא חושבים שהוא שווה את ההשקעה, במיוחד שיש בשוק היצע מצוין ומחיר נמוך בהרבה.

וידאו: כל מה שחדש באייפון 5s ו-5c