כל מה שגוגל ומיקרוסופט יכולות לעשות - אפל יכולה לעשות טוב יותר. זה מה שניסתה החברה להוכיח הערב (ב'), באירוע בו חשפה גרסאות חדשות למערכות ההפעלה של כל המכשירים שלה - בלי להציג אף מכשיר חדש.

החברה הציגה מספר אפליקציות דומות, אם לא זהות, לאלו שהציגו שתי מתחרותיה הגדולות בחודשים האחרונים - אלא שבניגוד אליהן, אצל אפל הדגש הוא על כך שהאפליקציות לא מספרות לה או לגורמי צד שלישי איך אנחנו משתמשים בהן.

 

לזהות את סבתא בין אלפי תמונות

אחרי שצילמנו אלפי תמונות באייפון, נוכל למיין אותן יותר בקלות ולמצוא את הידיים והרגליים באפליקציית התמונות, Apple Photos. בדומה למתחרה בעלת השם הזהה מבית גוגל (Google Photos, או בעברית "אלבומים") ולפייסבוק Moments, גם זו של אפל מסוגלת עתה לזהות פנים של בני אדם שונים במטרה לאפשר לנו למצוא בקלות את כל התמונות עם אמא, אבא או בן/בת הזוג. אלא שבניגוד לאפליקציות של גוגל ופייסבוק, זו של אפל תבצע את זיהוי הפנים על האייפון, האייפד או המק שלנו - ושום מידע לא ייצא ממנו ויגיע לאפל.

כך גם סירי. בגרסאות החדשות של מערכת ההפעלה של אפל, נוכל לדבר עם סירי לא רק במכשירים הניידים, אלא גם במחשב (ובמחשב, אנחנו מתכוונים מק. שאין לכם). אנחנו יכולים לשאול אותה שאלות, לבצע חיפוש רגיל ברשת ולגרור את התשובות שלה לתוך אפליקציות. היא גם שמה לב למה שאנחנו מצ'וטטים עליו באפליקציות כמו וואטסאפ ומסנג'ר ומציעה תשובות מוכנות מראש - החל משליחה מהירה של פרטי איש קשר שהוזכר בשיחה, דרך מיקומנו אם נשאלנו עליו ועד הצעה לקבוע אירוע ביומן אם דיברנו עם חבר על פגישה.

סירי אפילו תדע להציע לנו להדביק באפליקציית ההודעות קישור לסרטון או כתבה מעניינת שהעתקנו במחשב המק. נשמע כמו קורטאנה של מיקרוסופט - אלא שבניגוד אליה, סירי מסתנכרנת רק בין המכשירים שלנו, ואפל לא יודעת שום דבר על מה שאנחנו עושים בעזרתה של העוזרת הקולית שלה.

 

מתחרה לוואטסאפ - רק באייפון

מקום אחד בו אכזבה אפל הוא אפליקציית ההודעות, שהשמועות המקדימות דיברו על כך שתזכה לאפליקציית אנדרואיד שתהפוך אותה למתחרה אמתית מול וואטסאפ ומסנג'ר מבית פייסבוק. אז אמנם, הגרסה החדשה של אפליקציית הצ'אט של אפל אינה זמינה לאנדרואיד - אבל היא כנראה אפליקציית הצ'אט הכי כיפית בעולם. כמו "אלו", עליה הכריזה גוגל בחודש שעבר, היא מאפשרת לשלוח הודעות מונפשות: החל מטקסט רגיל שמופיע באנימציה, דרך טקסט בכתב יד שמצויר על המסך כפי שכתבנו אותו באצבע ועד אימוג'ים ותמונות מונפשים, שניתן גם לשלב ביניהם. אפשר אפילו לעשות "לייק" לתמונות בעזרת לב או סימנים אחרים, ואפליקציות צד שלישי יכולות להתממשק אליה כדי שנוכל לחפש מתוך הצ'ט מסעדה, להזמין בה מקום ולשלם מראש - בלי לצאת מהשיחה. כפי שהזכרנו, כמעט את כל זה עושה גם "אלו" של גוגל, שזמינה גם לאנדרואיד וגם לאייפון - אלא שהאפליקציה של אפל לא מדווחת לגוגל מה כתבנו בה כדי להציג לנו פרסומות על בסיס השיחות עם החבר'ה.

אפליקציית המפות של אפל זכתה גם היא לשדרוג משמעותי - עתה היא נראית בדיוק כמו ווייז, עם דיווחי תנועה וכל היתר. אלא שבניגוד לווייז, גם האפליקציה הזו מתפארת בכך שהיא לא מדווחת לאפל על הנסיעות שלנו ולא מנסה לדחוף לנו פרסומות. היא דווקא כן מאפשרת חיפוש עסקים רגיל, בלי פרסומות, וביצוע הזמנות מתוך האפליקציה - כולל תשלום על מסעדות והזמנת מונית ביציאה ממקום שהגענו אליו בעזרתה. הכל בלי להלשין עלינו לאף אחד.

חוץ מהחידושים הרבים במערכת ההפעלה לאייפון, הציגה אפל שדרוגים רציניים גם למערכות ההפעלה האחרות שלה, כמו אפשרות לצפות בווידאו במק ב"חלון צף" בזמן שמשתמשים באפליקציות אחרות, אפשרות לפנות מקום על המק באופן אוטומטי על ידי מחיקת קבצים שמגובים ממילא בענן של אפל (אייקלאוד), פתיחת הנעילה של מחשב המק בכל פעם שנתקרב אליו כשעלינו מכשיר נייד של אפל שבו ביצענו לאחרונה אימות זהות על ידי סיסמה או טביעת אצבע, שליטה משופרת על אפליקציות ומשחקים בטלוויזיה בעזרת אייפון ושיפור ניכר במהירות האפליקציות בשעון של החברה.

 

כל הגרסאות החדשות של מערכות ההפעלה של החברה ישוחררו לקהל הרחב בסתיו - מה שאומר כנראה בספטמבר. בינתיים זמינות גרסאות ניסיון שלהן למי שנרשם כמפתח.


 

לייב בלוגינג של האירוע

אייפון

21:45 - נחשו מתי יוצאת גרסה 10 של מערכת ההפעלה לאייפון? נכון! היום למפתחים ובסתיו למשתמשים. חינם, אלא מה?

21:37 - האפליקציה תאפשר שילוב עם אפליקציות אחרות, כך שניתן יהיה לשלב בה אפליקציות סטיקרים, אפליקציות עריכת תמונות תוך כדי הקלדת הודעה, אפליקציות תשלום ועוד. בניגוד לתחזיות - אפליקצית הצ'ט תישאר בלעדית למכשירי אפל (אייפון, שעון אפל, מחשבי מק ואייפד) ולא תהיה זמינה באנדרואיד.

כנס המפתחים של אפל
כנס המפתחים של אפל

21:29 - אפליקציית ההודעות של אפל תציג מעתה תצוגה מקדימה של קישורים ששלחתם או קיבלתם, ממש כמו בפייסבוק מסנג'ר. היא אפילו תנגן סרטונים מיוטיוב בתוך האפליקציה. אימוג'י הוגדלו פי שלושה - יוהו! האפליקציה גם תסמן מילים שקיימות בשבילן תמונות אימוג'י - ותאפשר לכם להחליף מילים באימוג'י אוטומטית. למשל: אימוג'י של פה עם רוכסן במקום לכתוב "שפתי חתומות".

אם אתם רוצים "לצעוק" או "ללחוש" - אפשר לשלוח טקסט כך שיוצג באנימציה כגדול או קטן יותר, בהתאמה. ואפשר גם לשלוח הודעת בכתב יד, שמשחזר את עצמו באנימציה לאחר השליחה כך שהצד השני רואה איך אתם כותבים או מציירים. 

כנס המפתחים של אפל
כנס המפתחים של אפל

21:25 - אפליקציית הטלפון תציג תמלול של הודעות קוליות שקיבלתם, ואף תציג זיהוי למספרים שלא נמצאים בזיכרון שלכם, כך שתדעו אם המתקשר הוא ספאם טלפוני של קבר רחל. שיחות עם החברים באפליקציות אחרות מסתנכרנות עם אפליקציית הטלפון. 

21:17 - אפל מיוזיק מושקת מחדש - פעם שלישית. הפעם, מסך הפתיחה מציג את מאגר המוזיקה הפרטי שלכם במקום מה שאפל רוצה שתקנו. תוכלו לראות את כל המוזיקה שסימנתם אי פעם או רק את השירים שהורדתם למכשיר בפועל, אם אינכם רוצים לבזבז את נפח הגלישה הסלולרית שלכם בדרכים.

בזמן נגינת שיר, מוצגות המילים שלו על המסך. שירים שאפל מציעה לכם מוצגים במסך For Me, שנמצא במרחק החלקה הצידה מהמסך הראשי. הכל מסודר לפי רשימות נושאיות, או אפילו כאלו שמורכבות משירים שחברים שמעו. לשונית רדיו מציגה את לוח המשדרים של תחנת Beats 1 של אפל, עם רשימת השירים האחרונים שנוגנו והתוכניות הבאות שישודרו. 

כנס המפתחים של אפל
כנס המפתחים של אפל

21:10 - אדיו קיו חוזר לבמה לספר על כמה חידושים משמעותיים נוספים באייפון ובאייפד. הוא מתחיל במפות. אפליקציית המפות של אפל עוצבה מחדש, באופן צבעוני הרבה יותר. היא יכולה להציע מקומות בסביבה והמשתמש יכול לסנן את התוצאות לפי סוגים. הוראות נהיגה כוללות עתה דיווחי פקקים - ובכלל, העיצוב של מסך הנחיות הנהיגה דומה עכשיו מאוד, מאוד מאוד לאפליקציה אחרת שאנחנו אוהבים - ווייז.

ובדומה לווייז, היא גם תציע מסלולים אלטרנטיביים ותציג את הזמן שאתם יכולים לחסוך בכל אחד מהם לפי מצב התנועה כרגע. מפתחים יכולים ליצור הרחבות לעסקים באפליקציית המפות, כך שאם אכלתם במסעדה שהגעתם אליה מהמפה תוכלו לשלם מתוך האפליקציה ולהזמין לעצמם מונית בסוף הארוחה - הכל מתוך האפליקציה. 

21:04 - אפליקציית התמונות באייפון תזהה את החברים שלכם בעצמה, בלי לספר לאפל כלום, כך שהכל מבוצע על המכשיר ובלי לחדור לפרטיות של אף אחד. האפליקציה גם תנתח את תיקיית התמונות ותקשר בין תמונות של אותם אנשים, אותם מקומות או אותם תאריכים - ואפילו אותם נושאים (כמו חופשות או רכיבות אופניים), ותהפוך אותם ל"זכרונות" - מעין אלבומים אוטומטיים שמראים את התמונות הכי טובות, ואף סרטוני וידאו מוכנים שמציגים את התמונות והסרטונים ברצפים ועם מוזיקת רקע. 

21:00 - הקלדה באייפון נהפכת לחכמה יותר. "חכמה כמו סירי", לטענת פדריהי. אם חבר שאל איפה אתם, סירי תציג בראש המקלדת כפתור ששולח את המיקום, אם שואלים אתכם מה פרטי הקשר של חבר סירי תציע להזין אותם אוטומטית. אם דיברתם על פגישה עם חבר במקום וזמן מסוימים סירי תציע להכניס את הפרטים ליומן שלכם - ואפילו תודיע אם הזמן מתנגש עם תוכניות אחרות שלכם. אם אתם מקלידים בשתי שפות (וכל הישראלים עושים זאת) - לא צריך להחליף מקלדת כדי להקליד מילים בשתי השפות. סירי תזהה דפוסי הקלדה של מילים משתי השפות על כל מקלדת. 

20:58 - סירי נפתחת למפתחים, כך שהיא יכולה לבצע פעולות בתוך אפליקציות מעבר להקלדה בהכתבה. כך, למשל, אפשר לשלוח הודעות דרך וואטסאפ, להזמין מונית דרך אובר ושירותים אחרים בהוראה קולית, להודיע בקולכם שהתחלתם אימון ולקבל את אפליקציית האימון המועדפת עליכם ועוד.

20:56 - המגע התלת-ממדי (3D Touch) מקבל סוף-סוף שימוש יעיל - לחיצה חזקה על אייקון אפליקציה שיש בה עדכונים, כמו מיילים או הודעות חדשות, מציג ווידג'ט שמראה את השולחים וההודעות האחרונות - בלי להיכנס לאפליקציה. אפשר גם לבצע פעולות בתוך האפליקציות - הכל מתוך תפריט הלחיצה החזקה, בלי להיכנס לאפליקציה, כמו למשל להיכנס לכתבה שקיבלתם עליה התראה באופן שכאשר תעזבו את המסך היא תיסגר מייד.

20:50 הרגע שכולנו חיכינו לו - iOS 10 לאייפון ולאייפד. בתור התחלה, מסך הנעילה עוצב מחדש, כך שהאייפון מתעורר ונדלק כשמזיזים אותו, במקום לאלץ אותנו לגעת במסך לאחר הרמת המכשיר מהשולחן או הוצאתו מהכיס.התראות מוצגות בצורה חכמה ומאפשרות לענות ולבצע פעולות נוספות מתוך אפליקציות - הכל בלי לפתוח את הנעילה.

כנס המפתחים של אפל
כנס המפתחים של אפל

מחשבי המק - עכשיו עם סירי

20:48 - סירי מגיעה למחשבי מק. היא מסוגלת לענות לשאלות דומות לסירי, לחפש בקבצים שעל המחשב ולבצע חיפושי המסך על בסיס החיפוש הקודם, שולטת על המוסיקה ועושה הכל גם בזמן שאתם בתוך אפליקציה אחרת. כמובן שיש אפשרות גם לחפש ברשת, כאשר התוצאות מוצגות בסרגל צד על המסך וניתנות לגרירה לאפליקציות מסמכים. היא גם מסוגלת לשלוח הודעות לחברים - מהמחשב, בלי לשלוף את האייפון מהכיס או להרים אותו מהשולחן. 

20:45 - מצב תמונה בתוך תמונה יציג סרטונים בחלון קטן באחת מפינות המסך בזמן שעל רוב המסך מוצגת אפליקציה אחרת.

20:44 - אפל משיקה כפתור "תשלום באפל פיי", שאתרי מסחר באינטרנט יוכלו להציג למשתמשי מק, אייפון, אייפד והשעון של אפל והמשתמשים יוכלו לאשר את הרכישה דרך כל מכשיר אפל שמחובר לחשבונם ומאומת באמצעות טביעת אצבע. בישראל השירות הזה לא זמין, אגב.

 

כנס המפתחים של אפל
כנס המפתחים של אפל

20:42 - קבצים שמגובים בענן של אפל, אייקלאוד, יימחקו אוטומטית מהמחשב עם אין עליו מספיק מקום - או אם אתם סתם רוצים לפנות יותר מקום להורדות עתידיות.

20:41 - כל קובץ שתשימו על שולחן העבודה במחשב - יסונכרן על כל מכשירי האפל שלכם, כולל מחשבים, סמארטפונים וטאבלטים. כל טקסט שמעתיקים באייפון אפשר להדביק גם במק - ולהיפך.

20:39 - המיקוד העיקרי של מק סיירה היא פתיחת נעילה אוטומטית של מחשבים. במקום להתקרב למחשב המק, להקליד סיסמה ולאשר - מי שיש לו מכשיר נייד של אפל, כמו אייפון או שעון, המחשב שלו ייפתח אוטומטית כאשר הוא מתקרב עם המכשיר הנייד למחשב.

20:37 - מערכת ההפעלה למחשבים היא הנושא הבא, וקרייג פדריהי מתבדח על השם העתיק OS X שליווה אותה זה 15 שנה. לכן, החליטה החברה לשנות את השם ל-Mac OS. ושם הגרסה החדשה שלה הוא סיירה.

הטלוויזיה

20:35 - כבר לא צריך לאשר גישה לכל אפליקצית וידאו בנפרד, מכיוון שהמערכת תחבר אתכם לכל ערוץ שחשבון האפל שלכם נותן לכם גישה אליו ללא צורך בקוד אישור. מצב חשוך משנה את צבעי הממשק לצבעים כהים יותר כדי להתאים לחדר חשוך ולא לסנוור אתכם. יש גם תמיכה ב-4 בקרי משחק לאותה טלוויזיה למשחקים מרובי-משתתפים ועוד. מפתחים מקבלים הכל היום, הקהל הרחב בסתיו. מרגישים תמה?

20:30 - עוברים לטלוויזיה ולאדי קיו, שמספר שמאז הצגת הגרסה הראשונה של TV OS בסוף השנה שעברה נוספו לה 1,300 ערוצי וידאו ו-6,000 אפליקציות ייעודיות לטלוויזיה. לגירסה החדשה יש אפליקציית שלט חדשה לאייפון, שמאפשרת לעשות עם הסמארטפון כל מה שאפשר לעשות עם השלט ועוד - לראות על המסך הקטן מה מתנגן כרגע על המסך הגדול,  לשלוט על משחקים בעזרת חיישני הסמארטפון ולדבר עם סירי כדי לחפש ולתת פקודות. 

כנס המפתחים של אפל
כנס המפתחים של אפל

השעון

20:24 - אפל מתפארת בכך שאפליקציית הכושר בשעון, המציגה מין טבעות פעילות שמתמלאות ככל שפעילים יותר, גורמות לאנשים להתאמן כדי "לסגור" אותן. עכשיו אפשר לראות את סטטיסטיקות האימון של חברים, אפילו אם הם משתמשים בצמידי או אפליקציות כושר אחרים שאינם של אפל. אפשר גם לשלוח הודעות קוליות לעידוד או התגרות בחברים מולם אתם מתחרים. ובשביל למשתמשים נכים בכיסאות גלגלים יש גרסה אחרת של האפליקציה שמתחשבת בצרכים שלהם ויודעת לעקוב אחרי דחיפות גלגל במקום צעדים. מפתחים מקבלים את הגרסה החדשה היום, ומשתמשים בסתיו. חינם, כמובן.

20:20 - אפל מוסיפה כפתור SOS לשעון, על ידי לחיצה ארוכה על כפתור הצד של השעון שמחייג אוטומטית לשירותי החירום דרך האייפון ולאחר השיחה מודיע לאיש קשר שקבעתם מראש. לאחר מכן הוא מציג פרטים רפואיים בסיסיים על המשתמש לכוחות החירום שיגיעו. 

20:14 - מתחילים בשעון, שאת מערכת ההפעלה שלו - Watch OS - מציג קווין לינצ'. לדבריו, הגרסה החדשה של המערכת, 3 במספר, מהירה הרבה יותר מקודמותיה ושמה דגש על מהירות הפעלת האפליקציות וחזרה אליהן כאשר הן ברקע, מעבר בין אפליקציות בלי לפתוח אותן מהתחלה על ידי מסך ריבוי משימות דומה לזה של האייפון ומענה מהיר יותר להודעות, כאשר במקום כפתור מענה שאחריו בוחרים האם להשתמש בתגובה מוכנה או בהכתבה כל האפשרויות מוצגות בתחתית ההודעה.

בנוסף, ניתן להקליד על ידי ציור אותיות כאשר כל אחת מהן נוספת לשדה הטקסט מייד עם הרמת האצבע מהמסך. בנוסף למיקי מאוס, גם מיני מאוס יכולה להציג עכשיו את השעה עם הידיים שמצביעות לכיווני השעות והדקות. כמו כן, עיצובים שונים למסך השעון מתחלפים עתה בהחלקה הצידה על המסך הראשי.

 

כנס המפתחים של אפל
כנס המפתחים של אפל

20:06 - חנות האפליקציות חצתה השנה את קו 2 מיליון האפליקציות, שהורדו 130 מיליארד פעמים והכניסו למפתחים סך של 50 מיליארד דולר. 

20:05 - זו ועידת המפתחים ה-27 של אפל, שלה 13 מיליון מפתחים רשומים, מתוכם 2 מיליון נרשמו בשנה האחרונה. 100 מתוך 5,000 המפתחים שהגיעו השנה בני פחות מ-18, אחת מתוכם בת 9. 

 

כנס המפתחים של אפל
כנס המפתחים של אפל

20:02 - מנכ"ל אפל, טים קוק, פתח את אירוע האביב של אפל בגינוי לפיגוע הירי באורלנדו: "זו היתה פעולה של שנאה", פתח וביקש מהקהל לעמוד דקת דומייה "לכבד את הקרבנות ואוהביהם".

 

 

כנס המפתחים של אפל
כנס המפתחים של אפל