ה-G Flex של LG, הסנונית הראשונה של סלולריים עם מסך בדרך לישראל. האם המסך באמת גמיש, ואם כן, מה נעשה איתו? בדקנו. 

מה שהעניק ל-Flex את השם שלו היא העובדה שמדובר בטלפון גמיש. מסך ששת האינצ'ים שלו (ברזולוציה של 720 קווים, לא HD מלא), קעור טיפה, וכך גם גוף ה-Flex.

כאשר מניחים אותו על משטח ישר ולוחצים – הטלפון פשוט יתכופף תחת הלחץ, עד שיגיע למצב ישר לחלוטין, ואז יחזור לצורתו המקורית.

G Flex (צילום: ניב ליליאן)
באחיזה אנכית של ה-G-flex, העסק נראה קצת מוזר | צילום: ניב ליליאן

 

זה מתאפשר הודות לשני רכיבים: המסך הגמיש, שכפי שראינו במקומות אחרים ברשת, הוא גמיש מאוד, וחשוב לא פחות – הסוללה הפנימית גמישה גם היא. הישג שבעינינו הוא מרשים לא פחות מהמסך המתקפל.

הטלפון שמרפא את עצמו משריטות

וזה לא הכל: לטענת LG, גב המכשיר עשוי מחומר ש"מרפא" את עצמו. אנחנו בכוונה כותבים "מרפא" במרכאות, כיון שלא מדובר באמת באפקט התחדשות – הטלפון הזה הוא לא וולוורין.

עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק

ההסבר היותר סביר לעניין הזה, הוא שגב ה-flex עשוי מחומר אלסטי כלשהו, שבעת חדירה של סכין או חפץ חד אחר כמו מפתח לתוך הגוף – החומר יימתח והם פשוט ישקעו לתוכו, כאשר השריטה שישאירו תיעלם עם הזמן כי החומר האלסטי אט אט יחזור למצבו המקורי.

G Flex (צילום: ניב ליליאן)
המצלמה הקדמית מאפשרת לצלם סלפי משודרג | צילום: ניב ליליאן

 

איך קעירותו של המסך משפיעה על חוויית הצפייה? אנחנו חייבים לומר שבאחיזה אנכית של ה-G-flex, העסק נראה קצת מוזר, אבל כאשר אוחזים לרוחב מקבלים חוויה מעניינת. ה-G-flex מכוון לספק חוויית מולטימדיה, הדומה לזו של צפייה בטלוויזיה גדולה. בכך הוא מצליח – ניסינו לשים עליו כמה קדימונים של סרטים, ויצאנו די מבסוטים ממנו, כאשר שהמסך הקעור קצת משפר את העסק.

G Flex (צילום: ניב ליליאן)
מבטיח חווית צפייה כמו בטלוויזיה גדולה - ומקיים | צילום: ניב ליליאן

 

איכות הצבעים טובה מאוד, וזהו הטלפון הראשון של LG שעושה שימוש במסך OLED. לא היינו כל כך מרוצים מעומק השדה, הכל נראה לנו קצת מעוך –אבל הצבעים מצוינים (ראו גם את התמונה מתוך Oblivion).

G2 מגודל

בצד התוכנה, הטלפון הזה עמוס רעיונות, חלקם גם חדשים. כמו ב-G2, גם כאן LG הלכו על הרעיון המקורי של לקבוע את הכפתורים בגב, אבל הם הלכו עוד צעד: כפתור הבית, שהוא גם נורית חיווי, יכול להבהב באדום לשיחות דחופות (אם הטלפון שוכב כשפניו על השולחן) ובירוק לשיחות רגילות, ולא עוד שימוש במצלמה הקדמית הנחותה לטובת פורטרטים עצמיים (סלפי) – ה-G-flex יודע לזהות פנים ולצלם את הפריים כמו שצריך, גם אם אתם לא רואים אותו.

מבחינת החומרה, הוא לא שונה ממכשיר הדגל של LG, ה-G2. מעבד סנאפדרגון 800 במהירות 2.26 גיגההרץ מרובע ליבות, 32 גיגהבייט של אחסון, שני גיגהבייט זיכרון – כל אלה מבטיחים שמדובר בחיה רעה. ה-G2 בשעתו הוציא תוצאות מאוד יפות במבחנים, אין סיבה לחשוב שגם כאן זה לא המצב.

סיכום ומסקנות

על אף שלטעמנו ה-G-flex הוא קצת גימיק, ונראה קצת גדול מדי לנשיאה יעילה במשך יום שלם כטלפון ראשי, כמות החדשנות שטמונה בו בהחלט מסקרנת. והחדשות הטובות: אם יתברר שהרעיונות של המסך הגמיש והכיסוי האחורי האלסטי שעמיד לשריטות אקראיות הם מוצלחים – את תכונותיו של ה-G-flex סביר להניח שנראה בקרוב בטלפונים נוספים.

*ה-G-Flex, שמשווק כבר במספר מדינות בעולם -יגיע לישראל בעוד מספר שבועות. המחיר טרם נקבע אך ככל הנראה ינוע סביב 4,000 שקלים.  

>> בינוני וסביר: למי מתאים הטאבלט של סמסונג?

לסקירות נוספות