האמנים בחזית: "חמש דקות לפני ההופעה נורה עלינו מטח גדול"
גם היום התייצבו זמרים בחזית הדרום להופעות בישובים, בסיוע מפעל הפיס - מאור אדרי הלהיב מאות בשדרות, כנסיית השכל ניגנו בקיבוץ רוחמה, אתי אנקרי שרה במועדון של דורות, רגב הוד הרקיד קשישים ושמעון בוסקילה חזר הביתה לאופקים, והתקבל בחיבוק חם

חמש דקות לפני ההופעה של שמעון בוסקילה במקלט באופקים נורה מטח כבד של רקטות על העיירה שבנגב, בין נתיבות לבאר שבע. התושבים כבר התרגלו, ובכל זאת פרצה בחוץ מהומה קטנה, כאילו סופה מתחוללת בחוץ.
בתוך המקלט כבר התקבצו עשרות ילדים והורים, למופע של בוסקילה, בן אופקים, שחזר ליום אחד לעיירת הולדתו, והרגיש כמו בבית עם קבלת הפנים החמה.
גם היום, כמו אתמול, ציוות מפעל הפיס אמנים להופעות ביישובי הדרום. מאור אדרי שימח מאות אנשים באולם הופעות בשדרות, ושר על הבמה עם ילד חמוד. מרחק חמש דקות משם הופיעה אתי אנקרי במועדון החברים של קיבוץ דורות (ולפי התגובות - החברים דווקא מאוד נהנו).
עוד חמש דקות מזרחה, עלתה לבמה להקת כנסיית השכל בפאב "המתפרה" של קיבוץ רוחמה (שמפורסם בתקופה האחרונה כקיבוץ בו גדל השף יונתן רושפלד), הופיעה מול כל מי שהגיע, עוררה התרגשות ואף שודרה בחי בגלי צה"ל.
רגב הוד, שמתנדב להופעות בדרום זו הפעם השלישית תוך שבוע, הופיע במקלט לקשישים במועצה האיזורית שדות נגב, ונצליח להרים אותם מהכיסאות ולגרום להם לרקוד, כמו שרק הוא יודע. סחתיין עליו.



