עלמה זהר: "אין לי הרבה קשר לבחורה שהייתי לפני הלידה"
אחרי שכבשה את תחנות הרדיו והמבקרים לפני כמה שנים, יצאה עלמה זהר לחופשת לידה ארוכה במיוחד, במהלכה השתדלה לשעשע את עצמה ואת בנה הקטן, הלל, בשירי ילדים שחיברה. עכשיו הם מאוגדים באלבום חדש, "פלא", ואם שואלים אותה – מדובר בסנונית ראשונה בהחלט לקראת התחיה המחודשת של אלבומי הילדים
האימהות משנה את האישה – זו אולי קלישאה שחוקה במיוחד, אבל נדמה שעלמה זהר ממש רוצה לצרוח אותה: "אני לא חושבת שיש משהו שלא השתנה בי. אני בשוק מזה שכולם עברו את זה לפני ואף אחד לא אמר לי – תקשיבי, זה מטורף. אתה אומר לעצמך 'כולם עושים ילדים, זה בטח לא כזה ביג דיל, אני גם אעשה', ואז פתאום זה נוחת עליך וזה הלם מוחלט! אני לא יודעת אם יש לי הרבה קשר לבחורה שהייתי קודם. לפעמים באמצע הופעה אני אומרת - מי כתב את זה? על מה זה? זה גם כל כך טוטאלי. בספטמבר הוא הולך לגן ואני מתה מפחד. מה אני אעשה כל היום? מה עשיתי כל היום במשך 36 שנה? זה הלם קרב".
אלבום שירי הילדים החדש והקסום שלה, "פלא", נוצר – איך לא, משירים שהייתה שרה לבנה הטרי, הלל. "ברור, מה יכולתי לעשות?" היא שואלת בחיוך. "את כל היום תקועה בבית וצריכה לשעשע יצור שלא מדבר, ובהתחלה גם בקושי זז. אז פשוט הייתי שרה לו כל הזמן, זה הכי טבעי שיש. והאמת שבכלל לא חשבתי על לעשות אלבום - לאט לאט התחילו להיות לי כמה שירים, ואמרתי טוב, אולי נקליט קצת, נלך קצת לאולפן להתאוורר. רק בשלב די מאוחר הבנתי שזה אלבום שאני הולכת לארוז ולהוציא".

פעם כל אמן שמכבד את עצמו היה חתום לפחות על אלבום שירי ילדים אחד, וכבר הרבה זמן שזה לא ככה.
"נראה לי שערוץ הילדים עשה את ההבדל", היא מציעה פרשנות מעניינת. "מאז שיש את ערוץ הילדים – יש כוכבים לילדים, וזמרים למבוגרים. אבל תחושת הבטן שלי אומרת שזה הולך להשתנות, ושיותר ויותר אמנים הולכים להוציא אלבומים לילדים. זו נבואה, זכרו שאמרתי את זה. יש עכשיו גל של ילודה במוזיקה הישראלית – ויש לי הרגשה שכולם בבית שרים לילדים שלהם. מה עושה נינט? קרולינה? הן שרות לילדים שלהן בדיוק כמוני".
עוד בבילויים:
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 14:00 עד 11:30, ערוץ 24