mako
פרסומת

מסימיליאנו: "נרשמתי למאסטר שף כמו שממלאים לוטו. אני לא מאמין שאני כאן"

מסימיליאנו די מתאו כאן, ואנחנו מאד מקווים שהוא לא הולך לשום מקום. מוקדם יותר השבוע הוא עלה אוטומטית לחצי הגמר של "מאסטר שף" בזכות מנה מצטיינת ועכשיו הוא רואה את הגמר הגדול מעבר לפינה. אבל לפני הגמר עוצרים אצל הבילויים, וכמובן, גם מפנקים אותם במנה מהמטבח הביתי

mako
הבילויים | ערוץ 24
פורסם:
הקישור הועתק

הידעתם? מסימיליאנו די מתאו בכלל נולד בשוויץ. "אבל כשהייתי בן תשעה חודשים חזרנו לאיטליה, אז אני לא מרגיש שוויצרי בכלל", הוא מספר. "מצוין. השוויצרים זה עם משעמם. אוכל משעמם, אנשים משעממים", אומר אטדגי, ויש רק לקוות שלא יעורר תקרית דיפלומטית.

אתה זוכר איך התחלת לבשל?

"אמא שלי עמדה במטבח והכינה קרפים, וראיתי אותה הופכת אותם בלי להשתמש בידיים כמעט", הוא אומר ומדגים."נדלקתי, והחלטתי שאני חייב לנסות את זה גם. עליתי על שרפרף והתחלתי לעבוד. אני אוהב להיות במטבח, בגלל שאני אוהב לאכול", הוא אומר בחיוך ממיס שגורם לארליך להתעניין באישה המאושרת שלצידו. "אני ואשתי הכרנו בניו יורק", הוא מספר במבט שלא משאיר ספק – סורי, בנות, השף הזה תפוס חזק. "אני עבדתי במסעדה בסוהו, והיא עבדה במסעדה איטלקית שהבעלים שלה היה ישראלי, ושנינו היינו צריכים לעמוד ברחוב ולנסות למשוך אנשים פנימה. אנחנו ביחד כבר 13 שנים, עם שלושה ילדים קטנים, ובשלב מסוים אמרנו די – אנחנו צריכים להיות קרובים למשפחה, כדי שהילדים יידעו מה זה סבתא, סבא, דודה. אז עלינו לישראל. הילדים שלי מתים על הארץ, וגם אני. זה פרק חדש לגמרי בחיים שלי", הוא אומר בעברית שבורה ומקסימה, מעורבבת באנגלית.

מסימיליאנו ולמא במשימת שרונה
מסי תעשה לי פסטה!!!! | צילום: דניאל בר און, דניאל בר און

איזו שפה אתה מדבר בבית?

"עם הילדים אני מדבר רק איטלקית, ועם אשתי רק אנגלית. אחד הדברים היפים בישראלים זה שהם מגיעים מכל מיני מקומות בעולם, מסתובבים ולומדים בכל מיני ארצות, אז זה קל לדבר כאן שפה אחרת. אבל אני בהחלט עומד לשפר את העברית שלי".

ומה הביא אותך למאסטר שף?

"הגעתי לארץ, ורק רציתי סוף סוף לפתוח מסעדה קטנה. אבל לא למדתי כאן, לא הייתי בצבא, אני לא מכיר אף אחד, אז חבר שלי אמר לי - לך למאסטר שף, אז נרשמתי כמו שממלאים טופס לוטו. אחרי חודש קיבלתי שיחת טלפון, ואז אודישן, ועכשיו אני כאן, אני לא מאמין לזה".

אין ספק שארליך ואטדגי מאד שמחים שהוא כאן, בייחוד אחרי שהם טועמים את המנה הקיצית והבריאה שלו (דג בס מאודה על סלט של שעועית ירוקה, שום, נענע ועגבניות שרי) ומלמדים אותו את הביטוי שהפך לקאצ'פרייז של תחרות "המאסטר שף הבריא של הבילויים": באמא שלי, טעים. ונחשו מה? באיטלקית זה נשמע אפילו יותר טוב.

פרסומת

עוד בבילויים:

"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 14:00 עד 11:30, ערוץ 24