עופר קורנפלד (צילום: ניר קידר, באדיבות גלובס)
שם את האדם במרכז, לא את ההון. עופר קורנפלד | צילום: ניר קידר, באדיבות גלובס

בדרך כלל אנחנו מביאים לכם מיליונרים שנוסעים במכוניות פאר, עם מיטב היאכטות, הבתים והפוזה. הפעם, הגיע תורו של מיליונר סוציאליסט. עופר קורנפלד, שמתמודד ברשימת מפלגת העבודה לכנסת, הוא מולטי מיליונר שבנה סטארט אפ ומכר אותו תמורת יותר ממאה מיליון שקלים. רובנו, אם היה לנו הסכום הזה, כנראה היינו משתמשים בו בעיקר כדי ליהנות. הוא לא. אז מי הוא המיליונר שנוסע ברכב יפני ישן לעבודה (כלומר, למפלגה)?

קורנפלד, לפחות לפי מה שהוא מעיד (ומה שאחרים מעידים עליו) עזב את עולם העסקים המפנק ועבר לעולם פחות מתגמל – הוא עבר כדי לנסות לעזור לנו, כלומר לחברה הישראלית. שנה לאחר האקזיט, התחיל להיות פעיל במפלגת העבודה, ועסק גם באלימות במשפחה ובכפייה דתית.

קורנפלד הוא לא איש עסקים שגרתי. בראיון עמו אמר בעבר שאביו הזהיר אותו לא לפתוח עסק, כאשר לפני המכירה הוא מספר שבכלל לא רצה למכור והעדיף להמשיך לעבוד במפעל החיים שלו. בסוף החליט למכור, כאשר כמעט מיד לאחר מכן התחיל פעילות במפלגת העבודה של אהוד ברק בזמנו. כשמכר את החברה שלו, סיפר, הרגיש כאילו מכר ילד. הוא סיפר גם שהוא נוסע במכונית יפנית ישנה ומשתמש בפלאפון שקיים שנים רבות לפני שסטיב ג'ובס עוד חלם על האייפון שלו.

את הצניעות באורח חייו הוא מסביר בכך שאם היה רוצה לחיות כמו עשיר היה צריך לעבוד בשביל לתחזק את זה, דבר שהוא לא ממש רוצה לעשות. בינתיים, הוא מתמקד בהתנדבות בקהילה ובריצות לכנסת (הוא ניסה זאת בעבר ולא הצליח). הוא היה הגבר היחיד בתנועת 'שובי' למען יציאה מעזה, השתתף בקבוצות הידברות בין ערבים למתנחלים וסיפר שבכה מהתרגשות כשיחימוביץ' הציעה לו להיות ראש מטה הבחירות שלה. בראיון שנתן בעבר, אמר כי "המחשבה שאנשים, בפרט אנשי עסקים, פועלים רק עבור האינטרס שלהם היא שגויה".

קורנפלד לא חושש להתעמת – ויש לו, כפוליטיקאי, אינטרס לעשות זאת. הוא יצא לאחרונה נגד רמי לוי, ואמר שהאחרון גורם לעובדים עניים. כתב עליו כי הוא מתפאר על כך שהוא יוצר מקומות עבודה, ו"דומה כי הוא מצפה לתודה מיוחדת על כך. זהו היפוך גמור של היוצרות, המעמיד את ההון במרכז ומוחק כליל את האדם העובד. השקפה כזאת מאפשרת לו לטעון כי עבודה בשכר מינימום עדיפה על אבטלה, ומאפשרת לו לשכוח שקיימת חלופה אחרת". הוא תקף גם את ביבי, כשכתב עליו כי מאז כניסתו למשרד האוצר לפני עשור "מתנהלת בישראל מדיניות כלכלית עקבית המבוססת על חלוקת מתנות לבעלי ההון".

עסקים – קורנפלד, איש היי-טק, חתום על מכירת הסטארט-אפ שלו, גאיה, לחברת קומברס תמורת 120 מיליון שקלים. מעבר לזה, לא ידוע על עסקים משמעותיים בהם הוא מעורב כיום או היה מעורב בהם בעבר.

לצדו – נשוי + שניים.

לפוזה – קורנפלד, כאמור, הוא לא ממש איש של פוזה. מה שכן, הוא לא גר בקופסת קרטון. הוא גר, ככל הידוע, בקוטג' ברמת גן. מעבר לזה, האיש לא מתהדר בפוזה מיוחדת (וגם קוטג' ברמת גן, איך נאמר, מכובד ככל שיהיה, הוא לא שיא הפאר הישראלי).

איך אנחנו עוזרים לו – כיום, אתם יכולים בעיקר לעזור לו אם אתם מתפקדים של מפלגת העבודה. אחרי מספר פעמים שרץ לכנסת, ללא הצלחה, הוא ישמח להיכנס וזקוק להצבעתכם. אתם גם יכולים להתנדב במרכז 'הוויה', למען טקסי חיים אזרחיים, בו הוא משמש כיו"ר. כספית, כרגע, אתם לא ממש יכולים או צריכים לסייע לו.

מה היית יכול לקנות עם הכנסותיו – מתוך הסכום של 120 מיליון שקלים הוא לא קיבל את הכול, אבל נניח – לצורך המדור – שקיבל רק 20 מיליון שקלים מהסכום. אם קמפיין כניסה לכנסת מוערך כיום בלפחות כמה מאות אלפי שקלים, הוא יכול לדאוג לעצמו לעוד לפחות 7-8 קמפיינים של כניסה. בנוסף, בדקנו גם טויוטה קורולה 2002. אם אפשר להשיג משומשת שכזאת בכ-30,000 שקלים, קורנפלד יכול ממש להתפרע עם קצת פחות מ-700 מכוניות כאלה. ואפילו לא בדקנו כמה עולה פלאפון ישן של נוקיה.

האם הוא גבר? אנחנו מעריכים גברים שהולכים אחרי העקרונות שלהם, ונראה שקורנפלד כזה. הוא עקבי (עשר שנים במפלגה), רגיש (הצהיר שבכה מהתרגשות), צנוע וערכי – ושלי יחימוביץ' אמרה שתהיה מאושרת אם תוכל לקרוא לו חבר כנסת. מה עוד גבר צריך?

>> רב, מיליונר, טייס קרב, פרופסור: הכירו את החב"דניק של תעשיית ההיי-טק
>> לכל הכתבות במדור "איפה הכסף?"