לא רק ימ"מ: היחידות המיוחדות של משטרת ישראל
כמו בצבא, כך גם במשטרה, המשימות המסובכות באמת ניתנות ליחידות העילית. מלהב 433 ועד הימ"ר, היחידות המשטרתיות המקצועניות ביותר שהופכות את רחובות ישראל לבטוחים ורגועים יותר
בדרך כלל כשחושבים על יחידות משטרה מיוחדות, הדבר הראשון שעולה בראש זה הימ"מ, או אולי הימ"ס. אבל במשטרה קיימות יחידות נוספות, מובחרות לא פחות, יחידות בהן משרתים אנשים שמפענחים מקרי הרצח קשים, מטפלים במשפחות הפשע ואפילו בתחום התנועה קיימת יחידה מובחרת. יש לא מעט יחידות במשטרה שהיו בסיס ללא מעט סדרות מתח מרתקות; השוטרים שמשרתים במקומות האלה מספרים לא פעם שהדמיון לא מתקרב אפילו למציאות.
להב 433: ה-FBI הישראלי
להב 433 היא יחידה המאגדת מספר יחידות משנה למסגרת אחת: לחימה במקרי הפשע הכי קשים ובפשע המאורגן. כשהוברר כי הפשע המאורגן מאיים על המדינה לא פחות מהטרור הפלסטיני, הוחלט להקים את היחידה שבתוכה ניתן למצוא גם את היחב"ל (היחידה לחקירות בינלאומית), שפועלת לא מעט מחוץ לגבולות הארץ. במסגרת היחב"ל נמצאות יחידות כמו מפלג פשיעה חמורה וסחר בנשים, צוות חקירת עבירות ריגול, צוות חקירת בגידה במדינה על רקע לאומני, מפלג פשיעה מאורגנת ועוד.
יחידה נוספת הפועלת במסגרת להב היא הגדעונים, שהדבר היחיד שמותר לספר עליהם הוא שמדובר ביחידה ארצית לאיסוף מודיעין ולוחמה זעירה. אנשי להב מסתובבים בעולם לצורך מעקב אחרי אנשים, חקירות ופעולות חשאיות נוספות. כשמדובר בחקירה של בכירי המדינה כמו שרים לשעבר וחברי כנסת, יהיו אלו אנשי היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב שיבצעו את החקירה. אחד הסיפורים המפורסמים בהקשר של להב היה כאשר העוקבים ביחידה הפכו לזנב של חוליה שהייתה בדרכה לחסל עבריין ידוע. כשנתן מפקד העוקבים את האות הסתערו בלשי היחב"ל לעבר החוליה, ולאור היום החל קרב יריות בסופו נהרג העבריין אבישי בלקר וקצין יחב"ל נפצע.
ימ"ר: עוקבים, מאתרים ומפילים עבריינים
על העוקבים של הימ"ר ניתן לומר שהם נמצאים בכל מקום, בדרך כלל מחופשים, ואין מצב שמישהו יאתר אותם. לעוקבים של הימ"ר תפקיד אחד בלבד: להיצמד לאוביקט ולדווח. את המעצר עצמו יבצעו הבלשים על פי הכוונה של העוקבים, אך העוקב של ימ"ר לעולם לא יחשוף את עצמו.
מומחיות נוספת של מפעילי הסוכנים היא לאתר עבריין ולגרום לו לדווח על הפעילות של חבריו, ובמקרים מסוימים גם של משפחתו. מפרסומים של המשטרה ניתן ללמוד על מקרים בהם סוכן בודד הפיל יותר מ-40 עבריינים לבדו. החוקרים של ימ"ר יקבלו את החקירות הקשות והמורכבות ביותר, כולל מחבלים שנתפסו ושותפות לפעילות פח"עית. כיום נחשבים ימ"ר נגב וימ"ר מרכז למובילים מבין היחידות, ובין החקירות שלהם שהגיעו לכותרות היו מקרי הרצח של הילדה רוז פיזם ומעצר מתוקשר של גנבי תשתיות מהפזורה, וזה רק על קצה המזלג.
מג"ן / יג"ל: נלחמים במבריחי סמים
יחידות הנוער: נחשפים למקרים קשים של עבריינים קטינים
סובלים מתדמית ירודה
הבעיות העיקריות של המשטרה הן מחסור בתקציבים ומשכורות נמוכות לשוטרים, אבל הבעיה החמור מכל היא המחסור בכוח אדם. למרות כל זאת, אין לבטל את ההצלחות של היחידות המוזכרות כאן, שאחראיות להרבה ממבצעי האכיפה המוצלחים של השנים האחרונות.







חדשות



= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















