ברוכים השבים למדור העונה על השאלות הכי קשות ברשת, בו, כפי שלמדנו בשבועיים האחרונים, עוצמה וגודל זה שם המשחק. החזייה הגדולה בעולם? צ'ק. הגברים עם האיבר הכי גדול? צ'ק. עכשיו הגיע הזמן לעבור לנושאים לא פחות חשובים, פצצות גרעין למשל. רוצים להשאיר את חותמכם במדור? פרטים למטה.

שלום למדור, אני לא מרגל ולא כתב באיזה עיתון אירופאי, אבל בכל מקרה רציתי מאוד לשאול, כמה פצצות אטום יש לנו? עם רוחות המלחמה שנושבות מכיוון אירן וכל השמועות מסביב. הייתי רוצה תשובה חד משמעית ומרגיעה. תודה, נ'

נגסאקי (צילום: צבא ארצות הברית)
עכשיו תכפילו את זה במאתיים. מרגישים רגועים יותר? כי אנחנו לא ממש | צילום: צבא ארצות הברית

שלום לך נ'. אתה מבין כמובן שאני לא יכול פשוט לזרוק לך את המספר ככה סתם. אז אתה מוזמן לסייג את כל הנאמר ולהוסיף לבד את המשפט "לפי פרסומים זרים". עכשיו, ההיסטוריה של מפעל הטקסטיל בדימונה, סליחה, אני מדבר על תחנת חיזוי מזג האוויר, טוב נו אני מדבר על הכור, תלוי איזה ממשל אתם שואלים, ידע שנים של עמימות ושמועות. בכל מקרה, פליטת פה, איזו רמיזה ועזרה מתימני העונה לשם ואנונו, מבהירים כי כנראה מדובר באמת בכור. או מפעל טקסטיל עם אבטחה ממש ממש כבדה. אז לשאלתך, ניתן למצוא המון מקורות שונים והערכות של מומחים לגבי מספר פצצות האטום שיש לישראל. אם נעשה ממוצע נגיע לאזור ה-200 פצצות, כאשר ההערכות נעות בין 75 ועד ל-400 פצצות. רק לידע כללי, בגלל צורת השטח של המזרח התיכון ומדינות האויב שמסביב, מומחים מעריכים כי מספיקות לישראל 50 פצצות בלבד בשביל לפתור הרבה בעיות באזור. אז אתה יכול לישון בשקט, או שממש לא? בכל מקרה, אם אתה רוצה מישהו להתלונן אליו אז מקור מוסמך יחסית בשם ג'ימי קרטר, נשיא ארה"ב לשעבר, אמר בגלוי במאי 2008 כי יש לישראל כ-150 פצצות. ג'ימי. מה נסגר? מה זה פתיחת העיניים הזו? כולה מייצרים טישרטים.

לאון שלום, אני מביט על עצמי כל ערב במראה לאחר מקלחת וחשוב לעצמי למה יש לי שיער באזורים מסוימים בגוף ובאזורים אחרים לא. למה בית השחי כן אבל שאר הזרוע הרבה פחות. אני מתקלח כל יום, אז בבקשה תענה מהר כי אני ממש סקרן. תודה, רונן

גבר שעיר עם סיגר על יד הבריכה (צילום: woody_nz, Istock)
בואי, תתקרבי קצת, אני מריח מעולה | צילום: woody_nz, Istock

טוב אז ככה, דבר ראשון יש לנו שיער כי אנחנו יונקים, וליונקים יש שיער, או פרווה או צמר, תלוי איזה יונק אתה מגדיר את עצמך. לשיער תפקידים רבים. הוא מהווה אחלה שכבת בידוד מחום, קור או קרינת השמש (בגלל זה יש לך שיער על הראש, לא הערכת אותו עד כדי כך נכון? או שאין לך?), השיער מגן על העור מכל מיני חיכוכים לא רצויים וגירויים ואפילו יכול למנוע מגע של חיידקים עם הגוף. אכן מוצר נפלא. אבל אתה שאלת למה באזורים מסוימים יש יותר שיער מאזורים אחרים בגוף ולכך יש, איך לא, תיאוריות. דבר ראשון אני אפתיע אותך בעובדה שכל הגוף שלך מכוסה שיער, לרוב בצפיפות הרבה יותר גבוהה מהראש שלך. נגיד במצח שלך יש פי 2.5 זקיקי שיער יחסית לראש. אבל סוג השיער שצומח שונה. ברוב הגוף הוא פלומתי מאוד, בהיר ועדין ביותר וקצב הצמיחה שלו איטי כל כך שאתה חושב שאתה חלק. אבל אתה לא. תאמין לי. עכשיו בוא נדבר על התיאוריה. האבולוציה כמו שאתה מכיר אותה לא פראיירית. וכנראה הסיבה שיש לך שיער באזורים כמו בית שחי, שיער ערווה, מרכז חזה ובטן הם פשוט עניין של תקשורת. השיער עוזר לשמר את ריחות הגוף שלנו, ואצל יונקים אחרים המשמעות היא תקשורת. אז השיער נשאר מרוכז באזורים בגוף שבהם ניתן לשמר טוב יותר את הריח, כמו הרשימה להלן של בית שחי, אזור החלציים, מרכז החזה ועוד. לגדל מלא שיער על האמה או הצלעות לא שווה את האנרגיה כי האזורים מאוד חשופים והריחות מתנדפים מהר. קפיש?

אהלן לאון, חשבתי רבות והחלטתי שאולי אתה התוכל לעזור לי. מדוע אומרים להביט לשמש או למעלה בשביל להתעטש? איפה החיבור בין להרים את הראש והעיטוש? בתודה, יקיר המנוזל

ארוחת בוקר - כמו שקיעה אבל הפוך (צילום: חגי אהרון, תאיר שכנר-רוכמן, גלובס)
לבריאות | צילום: חגי אהרון, תאיר שכנר-רוכמן, גלובס

יקיר, שאלה מדהימה, אני שמח שזה מה שמעסיק אותך בחיים. התשובה אגב, מדהימה לא פחות. השאלה הזו תאמין או לא נשאלה כבר לפני אלפי שנים ואריסטו, לא פחות, הציע לה הסבר כאשר הוא טען שמקור חום איתן (כמו השמש נניח) המכה על קצה האף גורם לגירוי ולהתעטשות. אבל אתה בעצמך יכול לחשוף את פניך לאור שמש בוהק בעיניים עצומות ולגלות ששום דבר לא קורה. מוזר, אריסטו באמת לא יכל לנסות את זה לבד? בכל מקרה, הרבה תיאוריות עברו מאז בנוגע לשאלה הזו ואני אענה בתיאוריה האחרונה והכי מקובלת כיום: דבר ראשון הרעיון להביט למעלה הוא להביט למקור אור בוהק. לרוב למעלה יש שמש או מנורות ולכן מפנים את המבט כלפי על. עכשיו תכל'ס, מדען נחמד בשם הנרי אוורט מצא שכאשר עיניך נגלות למקור אור בוהק מאוד האישונים מצטמצמים במהירות. עד כאן זה ידוע, עכשיו שימו לב: העצב שגורם לגירוי לעבור מהעיניים למוח וחזרה לפקודת צמצום האישונים, הנקרא גם עצב הראייה, נמצא בסמוך לעצב המשולש. שהוא, אם לא ניחשת עד עכשיו, אחראי גם להעביר גירויים מהאף למוח וחזרה. אז במשפט אחד: כאשר אתה רואה אור גדול, האישונים מצטמצמים במהירות, כאשר הגירוי מאוד חזק הוא עלול לעשות "קצר" במסלולי עצבים סמוכים ונוצר גירוי גם של עצב המשולש שנמצא צמוד ויכול לגרום למוח לשדר פקודת התעטשות. טה-דה! עכשיו יש לך תירוץ למה אתה מחזיק טישו ליד המיטה כל הזמן, אחרי הכול "המנורה מאוד בוהקת".

יש לי שאלה חשובה מאוד, כמדי שבוע, כל יום שלישי אני והחברים שלי מתיישבים לשחק פוקר, ושבוע שעבר המשחק כמעט התפוצץ בגלל ויכוח סוער על מקור השם פוקר. החלטנו לפנות לבורר לענייני גברים. אז תאמר לי בבקשה, למה קוראים לפוקר - פוקר? אביעד

פוקר וקלפים על השולחן (צילום: שוקה כהן)
גרמנית או עברית, אני עדיין אמשיך לקחת לך את הכסף | צילום: שוקה כהן

אביעד המהמר הנחמד. משחק הפוקר הוא אחד ממשחקי הקלפים הכי נפוצים בעולם והוא תופס תאוצה בעקבות הדרמות, היוקרה והכסף הגדול שמתגלגל בו. התשובה לשאלתך מתחילה בצ'ק. ולא של הכסף שאני מקווה שאתה מרוויח. כאשר אתה רוצה להישאר במשחק אבל לא לעלות את ההימור אתה עושה צ'ק, או בתכל'ס אתה דופק על השולחן נכון? יופי. ואיך אומרים לדפוק בגרמנית? אם צעקת "pochen" אתה צודק. מכאן אתה כבר רואה את הדימיון?. תוסיף לזה את העובדה שמשמעות נוספת של "pochen" היא להתרברב בבלוף. בשקר. מין ביטוי שניתן לומר על אדם מסוים וזה כבר מסדר לך יופי את התשובה בראש. ואם כבר שאלת אז מגיע לך גם לדעת עוד פרט קשור והוא שהשם שקדם לפוקר בשפה האנגלית נקרא בתרגום חופשי "להתרברב". או באינגליש: בא לך לשחק "brag". עד כאן, תמשיכו לשחק יפה.

אין דבר כזה שאלה טיפשית. ואם כן, תשלחו אותה אליי, מחכה לשאלות שלכם במייל men@mako.co.il, בדף הפייסבוק של מאקו גברים או אפילו בתגובות פה למטה.

>> לכל השאלות במדור