רגע לפני שאתה מתרעם על חוסר העקביות שלנו – אתם תמיד אומרים שגברים לא שותים קוקטיילים, אז מה הסיפור שלכם! – תרשה לנו לתאר לך את הסיטואציה הבאה: חזרתם מהפאב אליך הביתה, אתה חצי שיכור, היא עדיין צלולה למדי. היא מסתובבת בדירה שלך ומתפעלת מרמת הבלגן, ותוך כדי שהיא מעיפה מעליה את הסוודר היא שואלת אותך אם יש לך משהו לשתות כי יבש לה בגרון. אתה פותח בשמחה את ארון המשקאות שלך, ומציע לה וויסקי. היא משיבה לך מבט ריקני. אתה מחזיר את הוויסקי לארון ושולף וודקה. "מצרפת," אתה אומר לה בגאווה. "500 שקל לבקבוק". היא עדיין לא נראית מתלהבת במיוחד. "יש לך אולי דיקירי?" היא שואלת בתקווה, ולך נותר רק לקלל את עצמך ולדעת שהערב הזה לא הולך להתקדם לשום מקום.

ובכן, גבר, הגיע הזמן ללמוד איך להכין קוקטיילים. לא משהו מסובך – אנחנו לא מבקשים ממך להקים בר ביתי, למרות שזה לא רעיון רע בכלל – מדובר בקוקטיילים הבסיסיים ביותר, אלה שדורשים מעט הכנה (אבל לא בהכרח מעט כסף) אבל מביאים תוצאות גדולות. מומלץ להדפיס ולתלות עם מגנט על הצד של המקרר:

בלאדי מרי

אין תמונה
מי חשב שהשילוב של וודקה ומיץ עגבניות יסדר אותך בחיים? בלאדי מרי

ממלאים רבע כוס גבוהה בוודקה, והשאר – מיץ עגבניות. אם אתה יודע מה זה, שים קצת רוטב ווסטרשר. אם לא, לא נורא. שיפ קצת טבסקו וקצת פלפל שחור, ואם אתה מרגיש בטוח בעצמך, תוסיף סלרי מלמעלה.

מוחיטו

שוב, רבע כוס גבוהה עם וודקה. תחתוך לימון לרבעים ותדחוף לכוס, יחד עם עלה מנטה או שניים. תוסיף שתי כפיות סוכר (או, אם יש לך, סירופ סוכר), וסודה, ותערבב היטב.

מרגריטה

כוס מרטיני עם שלושה רבעים טקילה ורבע טריפל סק, קצת מיץ תפוזים וקרח. אם אתה מרגיש שאתה חייב, מסורתי לשים סוכר על קצוות הכוס.

רוסי לבן

כוס נמוכה עם שליש וודקה, שליש ליקר קפה או קלואה ושליש שמנת מתוקה או חלב. אם אתה מרגיש פרוע, נסה להחליף את השמנת באייריש קרים.

סקס על החוף

כוס קוקטייל, רבע וודקה, רבע שנאפס תפוזים, רבע מיץ חמוציות ורבע מיץ תפוזים. את מיץ התפוזים אפשר להחליף במיץ אננס.

וודקה מרטיני

כוס מרטיני, שלושה רבעים וודקה ורבע וורמוט יבש. קרח כתוש, זית בשבילה ו"השם הוא בונד, ג'יימס בונד" בשבילך.

דראסטי נייל

כוס נמוכה, שני שליש וויסקי, שליש דראמבוי, פרוסת לימון על קצה הכוס.

אורגזמה

אין תמונה
כמה פשוט, ככה מוחיטו

כוס נמוכה, שליש קונטרו, שליש אייריש קרים, שליש גראנד מרינייר. יקר, אבל מוצלח.

דיקירי

כוס קוקטייל, שני שליש רום לבן, שליש מיץ ליים וקצת סירופ סוכר או סירופ גום. אם תשתמש בבאקארדי ובסירופ גרנדין תקבל באקארדי, שטכנית הוא קוקטייל אחר.

וויסקי סאוור

כוס נמוכה עם חצי בורבון, וממה שנשאר פי שתיים מיץ לימון מסירופ סוכר או גירופ גום. אם מוסיפים קצת חלבון ביצה זה בוסטון סאוור, ונראה מוזר.

>>רוצה עוד כמה? הנה, גם יאיר גת חושב שמותר לך להבין בקוקטיילים