יש חופשות שבהן החדר במלון הוא "רק מקום להניח בו את הראש בסוף היום", ויש כאלה שבהן המלון הוא לב לבה של החופשה. בין שאתם נוסעים למטרת נופש, בילוי או עסקים – כדאי לתת את הדעת למלון ולחדר שאתם בוחרים לשהות בו. שכן השהייה יכולה לשנות באופן משמעותי את תחושת הנינוחות, מצב הרוח ומידת הצלחת הנסיעה.

עוד בערוץ לעיצוב הבית:

 גשש בלש: בדיקה מוקדמת

רגע לפני שעושים הזמנה, שווה לבדוק תמונות מהמלון ומהחדר ולקרוא תגובות/המלצות ממבקרים קודמים. גם אם התמונה לא נאמנה במאת האחוזים למציאות, עין בוחנת בהחלט יכולה להתרשם אם מדובר בחדר חדש או מיושן, דחוס או מרווח, מוארים ומאוורר. הביטו בתמונות חללי השינה והרחצה ובמראה הכללי של המלון.

עיצוב החדר חשוב ביותר ומשפיע על חוויית שהותנו במלון. התבוננו ובחנו - האם מדובר בעיצוב כבד ודחוס? האם זהו עיצוב מינימליסטי? האם הצבעים מרגיעים אתכם? האם העיצוב נעים לעין? באילו חומרים נעשה שימוש? האם רצפת החדר עשויה מעץ? מאבן? מחומר שיהיה לכם נעים להלך עליו יחפים? בחרו חדר עם עיצוב שמתאים להלך הרוח שאתם מחפשים בחופשה. 

טוקבקים וביקורות של מבקרים קודמים הם דרך מצוינת לוודא את טיב העסקה. ביקורות שליליות על ניקיון החדרים, רעשים, או הרחוב והסביבה הן סיבה טובה להמשיך לחפש מלון אחר.

פנג שואי בחדרי מלון 02, בחנו את חדרי הרחצה בשלב ההזמנה. חדר במלון (צילום:  מתוך design sponge)
בחנו את חדרי הרחצה בשלב ההזמנה. חדר במלון פנמה סיטי | צילום: מתוך design sponge
פנג שואי בחדרי מלון 03, חדר במלון NHOW Berlin בעיצוב קארים ראשיד  (צילום: סיון אסקיו)
חדר במלון NHOW Berlin בעיצוב קארים ראשיד | צילום: סיון אסקיו
פנג שואי בחדרי מלון 14, מלון NHOW hotel Berli עיצוב צבעוני ודינמי (צילום: NHOW)
מלון NHOW בברלין. האם הצבעים מרגיעים אתכם? | צילום: NHOW

פנג שואי בחדרי מלון 04, ג (צילום: wythehotel designsponge)
בחרו חדר עם עיצוב שמתאים להלך הרוח שאתם מחפשים | צילום: wythehotel designsponge

 מיקום המלון: הנוף כן קובע

המיקום האידיאלי למלון משתנה בהתאם למטרת ויעד הנסיעה. למשל, כשאני יוצאת לנופש ליד הים – חשוב לי לשטוף את העיניים בכחול העמוק של הים. הים מרגיע אותי, מנתק אותי, ולוקח אותי למקום רחוק שכולו זריחות, שקיעות ואינסוף. לכן אני מתעקשת על חלון עם נוף לים, ורצוי גם מרפסת. לעומת זאת כשאני נוסעת לאחת מהערים החביבות עלי, אעדיף מלון ברחוב צדדי וקטן, הרחק מהמולת הרחוב. כדאי כמובן שהמלון יהיה באזור בטוח ומואר ויעניק תחושת בטחון.

על החוף או בלב הכרך, תמיד חשוב לראות היכן ממוקם החדר ולאן הוא פונה. כשאתם מקבלים את החדר, בדקו אם הוא פונה אל קיר בניין מוזנח או אל גגות צבעוניים וקו השמים של העיר, האם לגינה אחורית או ערימת פחי זבל. הסביבה החיצונית משפיעה על טיב האנרגיה שנכנסת אל החדר, והנוף הנשקף משפיע עלינו באופן ישיר.

מיקום החדר הוא המפתח. העדיפו חדר המרוחק ממעליות, מסעדות או ברים, חדר שאינו מושפע מרעשים לא נעימים כמו של מערכות מיזוג אוויר, הבריכה או הלובי. ברחוב מרכזי בעיר העדיפו חדר בקומה גבוהה או חדר עורפי כדי להימנע מרעשים ומהשפעות חיצוניות שעלולות להפריע לכם במנוחה או בשינה. חדר רועש יכול בהחלט להרוס חופשה.

הימנעו מלישון בחדר הממוקם בקצה המסדרון. חדרים אלה סובלים מזרימה מואצת של צ'י, ומשמעות היא שתחושו בחדר זה באי נוחות, תתקשו להירגע או להירדם בו.

פנג שואי בחדרי מלון 05, נוף מהחדר במלון Amercian Trade Hotel Panam
נוף מהחדר במלון Amercian Trade Hotel Panam
פנג שואי בחדרי מלון 06, תחושת רוגע בסביבה החיצונית W Retreat Koh S (צילום: W Retreat )
תחושת רוגע בסביבה החיצונית בקוסמוי, תאילנד | צילום: W Retreat

פנג שואי בחדרי מלון 07, מלון פסטורל (צילום: עדי פרץ)
מלון פסטורל. פסטורלי | צילום: עדי פרץ

תרגישו בבית

עם כניסתכם לחדר ודאו שיש חלונות שניתנים לפתיחה ולאוורור ושאין ריחות מוזרים או לא נעימים כמו טחב, עישון או זיהום אוויר. פתחו חלונות או את דלת המרפסת, ואפשרו לאוויר רענן ונקי למלא את החדר. צ'י חיובי יסיר כל השפעה שלילית שנותרה ממבקרים קודמים. 

נסו ליצור אווירה נעימה, אישית ומוכרת ככל האפשר. פרקו את המזוודה ומקמו את חפציכם בחדר – הם ישרו תחושת שייכות.

ציידו את החדר בנרות ריחניים, סבון לבנדר טבעי ושאר פינוקים לגוף ולנפש. אם נסעתם לבדכם לנסיעת עסקים ארוכה – קחו איתכם תמונה של אהוביכם ומקמו אותה ליד המיטה.

אם אתם עומדים לשהות בחדר כמה ימים או יותר - פנקו את החדר (ואת עצמכם) בפרחים טריים. הצמחים יעזרו לטהר את האנרגיה, אנרגיית העץ תשפר את תחושת החיוניות שלכם, והפרחים יוסיפו לאווירה הרומנטית. הקפידו על מים טריים באגרטל. הקפידו על דלת חדר הרחצה סגורה, הרגל שכדאי לאמץ גם בבית.

פנג שואי בחדרי מלון 08, מלון פלאסיו דלמונטו, בליסבון, צילום  (צילום: סיון אסקיו)
תרגישו בבית. מלון פלאסיו דלמונטו בליסבון | צילום: סיון אסקיו
פנג שואי בחדרי מלון 09, מלון פלאסיו דלמונטו, בליסבון (צילום: סיון אסקיו)
מלון פלאסיו דלמונטו בליסבון | צילום: סיון אסקיו

פנג שואי בחדרי מלון 10, מלון פלאסיו דלמונטו, בליסבון (צילום: סיון אסקיו)
מלון פלאסיו דלמונטו בליסבון | צילום: סיון אסקיו

האם אתם מתקשים להירדם בחדר? ודאו כי החדר תומך בשנתכם: הסיטו את הווילונות כך שיאטמו את האור הנכנס לחדר עם שחר. אם אתם יודעים מהו הכיוון הטוב עבורכם לשינה (לפי תאריך לידה) – נסו לבקש חדר עם מיטה הפונה לכיוון זה.

במידה שאתם חייבים להשאיר את הטלפון הנייד פועל במשך הלילה, הקפידו למקם אותו הרחק מהראש, לפחות מטר וחצי. אם נסעתם עם לפטופ או טאבלט, הניחו גם אותם הרחק מכם ונתקו את כל המכשירים האלקטרוניים המיותרים מהחשמל לפני שאתם הולכים לישון, גם את השעון המעורר, תמיד תוכלו לבקש שיחת השכמה. הדבר יפחית את החשיפה שלכם לקרינה אלקטרומגנטית ולגלי רדיו מיותרים. הדבר כולל גם את השעון המעורר.

מראות גדולות בחדר השינה מאיצות את זרימת הצ'י ויוצרות אנרגיה שהיא יותר יאנג. בחדר המלון, כמו בחדר השינה, אנו זקוקים לאנרגיית יין שתתמוך במנוחה ובשלווה. לכן אם זה אפשרי, העדיפו חדרים שבהם המראה הגדולה אינה ממוקמת מול המיטה.

פנג שואי בחדרי מלון 11, חדר מלון האפנדי עכו (צילום: סיון אסקיו)
בקשו חדר עם מיטה הפונה לכיוון הטוב שלכם. חדר מלון האפנדי עכו | צילום: סיון אסקיו
פנג שואי בחדרי מלון 12, חדר מלון האפנדי עכו (צילום: סיון אסקיו)
נתקו את כל המכשירים החשמליים. חדר מלון האפנדי עכו | צילום: סיון אסקיו

פנג שואי בחדרי מלון 13, מלון פגודה תאילנד. (צילום: fourseasons com)
בלי מראה מול המיטה. מלון פגודה תאילנד | צילום: fourseasons com

>> שלושה בתי הבראה שהפכו למלונות בוטיק מפנקים

מירב איכלר, הלוחשת לבתים - עיצוב פנים בשילוב פנג שואי